Opnieuw winst voor Dames 1 na éénrichtingsverkeer in Hank

U bevindt zich hier:
/ Opnieuw winst voor Dames 1 na éénrichtingsverkeer in Hank

Moerse Boys dames 1 heeft de goede lijn van de afgelopen twee wedstrijden doorgetrokken in de wedstrijd tegen Be Ready dames 1. In een wedstrijd die eigenlijk nooit echt spannend werd, waren het de oranjehemden die de verdiende drie punten bij mochten schrijven.

Door blessures bij Amelie, Robin en Fleur (beterschap dames!) werd er opnieuw een beroep gedaan op Sarah. In een heerlijk najaarszonnetje wordt er op een verrassend goed kunstgrasveld afgetrapt. Vanaf minuut 1 neemt Moerse Boys het initiatief en zal dat, naar later blijkt, niet meer uit handen geven. De thuisploeg probeert in de counter gevaarlijk te worden, maar de verdediging van De Moer staat inmiddels als een huis en geeft ook vandaag geen cadeautjes weg. Sowieso speelt het spel zich voornamelijk af op de helft van Be Ready, maar het duurt tot de 2oe minuut voordat Moerse Boys écht gevaarlijk kan worden. Eerst is er een vrije trap op de rand van de zestien waar met specialist Sigi wat van verwacht kan worden, maar het vizier staat te hoog gericht, nog in diezelfde minuut is er nog een levensgrote kans op succes, maar ook nu lukt het niet om de bal achter de prima keepende Hankse doelvrouw te krijgen.

Toch is het nog raak voordat er een half uur gespeeld is. Lotte haalt de achterlijn en geeft de bal strak voor, waar Sigi in de punt van de aanval opduikt en de bal simpel binnen kan tikken. Weliswaar een dag te laat, maar toch een mooi cadeautje voor de aanvoerdster. Moerse Boys blijft de gehele eerste helft de bovenliggende partij en beloont zich vijf minuten voor rust door de verdubbelaar op het bord te brengen. Lotte trekt naar binnen, zoekt en vind het gaatje en schuift de bal knap binnen.

Een meer dan verdiende voorsprong voor de oranjehemden. Moerse Boys wil in de tweede helft de wedstrijd snel beslissen, maar daar slaagt het maar niet in. Terwijl Ellen weinig meer te doen heeft dan genieten van het zonnetje is de rest van het elftal non-stop in de aanval en voetbalt het zich een aantal kansen bij elkaar dat op vier handen niet te tellen is. Be Ready kan weinig anders dan tegenhouden en de bal richting de fysiek sterke aanvallers knallen bij balbezit, maar al snel wordt de bal dan weer terugveroverd en rolt de volgende aanval richting geel-zwart doel. Toch blijft het nog een beetje spannend, want het lukt maar niet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Tot een dik kwartier voor tijd dan toch, want uiteindelijk moeten de gastvrouwen toch capituleren na de zoveelste oranje aanval. Lotte is het eindstation van een prima aanval en gooit de wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd was, definitief in het slot. Een paar minuten later pikt ook Pascalle haar doelpuntje mee, maar het duurt even voor dit bij iedereen is doorgedrongen. Moerse Boys wil nog aan het doelsaldo (ook wel puntentotaal genoemd door sommigen) werken, maar komt wat dat betreft goed weg dat de bal in de 85e minuut op de lat boven Ellen beland bij de eerste keer dat Be Ready rond de zestien opduikt in deze tweede helft. Terwijl Lieke met haar mede-aanvoerdster uit Hank nog enkele duels uitvecht, sommige op een bijzondere manier, lukt het Moerse Boys niet meer om de score verder op te voeren, maar als de prima fluitende scheidsrechter na 90 minuten affluit kan iedereen op het veld tevreden zijn.

De thuisploeg zal blij zijn dat het “slechts” 0-4 werd, Moerse Boys Dames 1 dendert gewoon lekker verder en voegt voor de derde keer op rij op overtuigende wijze drie punten toe aan het totaal. Met deze winst en het verlies van Blauw-wit in de topper tegen Baardwijk nestelt De Moer zich op de tweede plaats, achter het nog ongeslagen Baardwijk. De Moer heeft inmiddels de smaak te pakken en zal ook komende zondag deze lijn door willen trekken. Thuis tegen Virtus op het oude vertrouwde tijdstip van 10 uur. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp