Opnieuw voelt nederlaag tegen Venray als onnodig

U bevindt zich hier:
/ Opnieuw voelt nederlaag tegen Venray als onnodig

Het gevoel hebben dat je minimaal gelijkwaardig bent aan je tegenstander, maar uiteindelijk met lege handen afdruipen. Dat overkwam Moerse Boys zondag uit bij SV Venray. Daarmee vertoonde het treffen in Limburg gelijkenissen met de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen op Akkermolen. Net als toen won Venray op eigen veld met 3-1.

Vertrouwen
Klein-Zunderts trots was nochtans met vertrouwen afgereisd naar sportpark De Wieën. De thuiszege op Silvolde van vorige week had de burger moed gegeven. Wel moest trainer Jurgen vlak voor de aftrap nog een en ander omzetten, omdat Sietse tijdens de warming-up afhaakte met een blessure. Daardoor startte Ties in de basis. In de voorhoede keerde Daan terug van een schorsing. Job – vorige week nog matchwinner – was ziek.

Dat Moerse Boys beducht moest zijn voor de counter van Venray, was vooraf bekend. Wie het wedstrijdverslag van die editie op Akkermolen terugleest, leest dat ‘onnodig’ het meest gebruikte woord was die middag in oktober. De omschakeling van Venray bleek toen al een levensgevaarlijk wapen. Dat die doeltreffende tegenaanvallen geen toevalstreffers waren, bleek deze zondag. Opnieuw liet de Limburgse formatie de bal aan Moerse Boys, maar ook nu was het messcherp in de tegenstoot.

Ongelukkige handsbal
Ditmaal werd Venray halfweg de eerste helft wel enigszins in het zadel geholpen. Aanvoerder Joris kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, wat voor de scheidsrechter voldoende reden was om de bal op de stip te leggen. De toegekende strafschop werd benut. Een hard gelag voor Moerse Boys, dat juist uitstekend was begonnen aan de wedstrijd. Zo zag Cas zijn inzet smoren, na terugleggen van broer Bart. Na de openingstreffer knalde Damian op de vuisten van de doelman.

Ondanks de 1-0-achterstand was er ook halverwege nog voldoende geloof in een positief resultaat. In een puntendeling of zelfs een overwinning. Zo rond het uur regende het plots kansen voor de oranjehemden. Daan kon tot twee keer toe net niet scoren in kansrijke positie, terwijl een poging van Bart op het dak van het doel eindigde. Toch bezweek Venray uiteindelijk onder de Klein-Zundertse druk. Justin schoot onhoudbaar binnen vanaf een meter of zestien, nadat de jonge Ties de bal had veroverd.


Forse tik
Op dat moment stond er nog een kleine twintig minuten op de klok. Voldoende tijd om door te drukken, zo was de algemene gedachte binnen het oranje-witte kamp. Des te pijnlijker was het dat de thuisploeg in een vloek en een zucht weer de leiding nam. Nauwelijks twee minuten na de treffer van Justin moest doelman Tom de bal weer uit het net vissen. Een forse tik voor Moerse Boys, dat juist mocht hopen op meer dan een gelijkspel. Venray gaf opnieuw een lesje effectiviteit.

Na het tweede doelpunt van Venray was De Moer nauwelijks bij machte om nog een slotoffensief eruit te persen. Het verzet was gebroken. Met jeugdspeler Raad als invaller voor Damian trachtte Jurgen met nieuw elan nog iets te forceren, maar daarin slaagde Moerse Boys niet. Venray speelde het volwassen uit en zorgde vijf minuten voor tijd voor de beslissing. Halfbakken ingrijpen in de achterhoede werd resoluut afgestraft, 3-1. Daarmee kreeg deze confrontatie met Venray dus eenzelfde eindstand als de vorige. Teleurgesteld droop Moerse Boys af.

Het vlaggenschip voetbalde niet onaardig, maar kon opnieuw niet winnen buitenshuis. Houvast bood het veldspel wel, dus zeker geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Aanstaande zaterdag alweer een wedstrijd immers. Vlakbij huis, op bezoek bij Halsteren. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Rik Mol – Justin Houtzager – Ties Bastiaensen – Cas van den Broek – Damian van Oerle (Raad Rasho) – Daan van den Broek.

Reactie Jurgen Arnouts tegenover BN De Stem: klik hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp