Ook in Nuenen komt Moerse Boys te snel op achterstand

U bevindt zich hier:
/ Ook in Nuenen komt Moerse Boys te snel op achterstand

Toch wel met het nodige zelfvertrouwen in de pocket na de winst een week geleden thuis tegen SV Juliana `31, reisde Moerse Boys afgelopen zondag naar de VV Nuenen. In dat andere Van Goghdorp moest voor de Boys wat te halen zijn deze laatste competitiewedstrijd voor het kerstreces.

Door: André van Hooijdonk

Toch overkomt Moerse Boys opnieuw waar het bijna een abonnement op lijkt te hebben deze competitie, namelijk een onnodige vroege achterstand. We zijn amper drie minuten onderweg in het koude Nuenen, wanneer met een splijtende pass hun spits te midden van enkele verdedigers wordt aangespeeld. In eerste instantie weet Tom de bal nog te pareren, doch in de rebound wordt hij alsnog gepasseerd en staat de 1-0 op het scorebord. Opnieuw moeten de Boys in de achtervolging.

Langzaam maar zeker is het Moerse Boys dat aan de deur klopt bij de gastheer. Via goed combinatiespel wordt de aanval gekozen. Toch blijft ook Nuenen niet ongevaarlijk. Een indraaiende vrije trap wordt door Tom voor de instormende aanvallers onschadelijk gemaakt. Voor echt doelgevaar kan Moerse Boys niet direct zorgen.

Dan uit het niets staat de 1-1 op het scorebord. In de 34e minuut is het Damian die de doelman verrast. Op een terugspeelbal naar de doelman is Damian er als de kippen bij en blokt bij het inspelen  de bal van de doelman. Tot vreugde van de oranjehemden en de ondanks het koude weer veel meegereisde Moerse Boys-supporters, verdwijnt de bal in het netje. We kunnen opnieuw beginnen en Moerse Boys is in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Tot aan de thee worden er geen noemenswaardige kansen afgedwongen.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft zien we tot verrassing direct een ander spelbeeld. Nuenen komt een stuk gemotiveerder en agressiever uit de startblokken dan de Boys. Dat heeft al in de 49e minuut consequenties. Joris wordt in een één tegen één situatie uitgespeeld binnen de 16 en Tom heeft geen antwoord op de inzet. Zo staat geheel tegen de verwachtingen in de 2-1 op het scorebord. Er is echter nog voldoende tijd om het tij ten goede te keren en daar gaf het spelbeeld van de eerste helft toch wel aanleiding voor.

In plaats van de gelijkmaker, is het echter opnieuw Nuenen dat scoort. In de 66e minuut wordt in de ogen van de Moerse Boys-aanhang een overtreding op Damian gemaakt, doch de scheidsrechter ziet dat anders. Een speler van Nuenen klimt,  om de bal weg te koppen, op de rug van Damian. Damian bukt, waarbij de speler van Nuenen over hem op het kunstgras valt. Dat is volgens de scheidsrechter tegen de spelregels. Uit de toegekende vrije trap en desorganisatie in de achterhoede op dat moment, wordt de bal van afstand via de onderkant van de lat binnengeschoten. 3-1!  Komt Moerse Boys deze domper nog te boven?

Niet veel later wisselt Jurgen Job de Meijer voor Lars Jochems. Uit een hoekschop van Cas kopt Joris de bal nog tegen de Nuenense doelman aan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd volleert Gijs de bal over het vijandelijke doel. Het laatste wapenfeit voor de Boys is een mogelijkheid voor Bart, die met een slim passje van broer Cas vrij voor de doelman wordt gezet. De bal verdwijnt in de handen van de sluitpost en zo eindigt deze wedstrijd tot mineur van Oranje Wit in opnieuw een nederlaag.

Komende zondag staat nog de bekerwedstrijd bij Jeka op het programma. Aanvang wedstrijd is 12.00 uur. De competitie krijgt op 22 januari 2023 zijn vervolg, dan gaan we op bezoek bij Halsteren. Hopelijk brengt de winterstop de nodige energie voor een succesvollere tweede helft van de competitie. Dat dit zeker mogelijk is, is wel gebleken uit de prestaties het tweede deel van de vorige competitie.

Mede namens de spelers en technische staf een woord van dank aan de vele trouwe supporters ( zowel uit als thuis ) langs de lijn de eerste seizoenshelft.

Fijne feestdagen en een sportief en gezond 2023.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Justin Houtzager – Rik Mol – Daan van den Broek – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer (Lars Jochems).