Ontketend Dames 1 haalt uit tegen Virtus

U bevindt zich hier:
/ Ontketend Dames 1 haalt uit tegen Virtus

Dat Moerse Boys dames 1 de laatste weken lekker op dreef is, is wel duidelijk. Dat De Moer er afgelopen zondag maar liefst negen in het netje zou leggen tegen Virtus dames 1 hadden wellicht wat minder mensen verwacht. Toch was de monsterscore niet eens geflatteerd.

Vanaf minuut 1 neemt de thuisploeg de regie in handen en zal die in de negentig minuten die volgen geen moment meer uit handen geven. Al na 5 minuten heeft De Moer een 2-0 voorsprong op het scorebord gezet en de vliegende start is een voorbode voor een mooie ochtend. Eerst is het Lotte die een voorzet van Pascalle prima binnenwerkt en in de 5e minuut schiet Sigi vanuit een corner op doel en via een Virtus speelster beland de bal in het net.

De gasten kunnen weinig meer doen dan tegenhouden en, net als vorige week, moet Ellen vooral zichzelf vermaken want spannend wordt het nooit voor de goalie. De oranje-witte machine draait zoals gezegd de laatste weken op volle toeren en het is deze zondag dan ook weer genieten van de stappen die gemaakt zijn. In de 19e minuut stuurt Lauri Pascalle op pad en de spits rondt koelbloedig af. Nog binnen het half uur wordt het 4-0. Kristel gooit er maar weer eens een energieke rush uit over rechts en krijgt de bal bij Lotte die binnenprikt. Ook nummer 5 volgt nog voor rust. Lotte wordt onder de voet gelopen in de zestien, de bal gaat terecht op de stip en Sigi schiet de bal feilloos langs de juiste kant van de paal.

Het is lekker ranja drinken met de wedstrijd al lang en breed in de tas, en dus word er in de tweede helft gewoon verder gegaan waar we in de eerste helft gebleven zijn. Al in de eerste minuut na rust is Lotte alert en maakt haar derde van de dag. Ook de 7e van de middag komt op naam van de snelle aanvalster die haar bloedvorm nog maar eens onderstreept deze dag. Pascalle heeft een heerlijke actie in huis en dito voorzet die door Lotte wordt binnen geknald.
Het is gelijk de laatste actie van de wedstrijd voor Lot die wordt vervangen door Nina vanuit de Mo17. De aanvalster moet nog 16 jaar oud worden maar valt heerlijk in en laat zien dat er de komende jaren nog genoeg te genieten gaat zijn op de velden rond de Akkermolen.

Zij mag ook meedelen in de vreugde rondom de 8-0 die op naam komt van Nola, die een voorzet van Lauri promoveert tot doelpunt. Met 8-0 als tussenstand en nog een half uur te gaan lijken dubbele cijfers in de maak, maar zover komt het niet. Het sportieve Virtus blijft op een positieve manier weerstand bieden en ze moeten enkel een kleine tien minuten voor tijd nog een tegendoelpunt slikken, wanneer Pascalle haar tweede doelpunt van de dag noteert.
Na precies 90 minuten wordt er afgefloten. Een memorabele wedstrijd voor Moerse Boys dames 1, Virtus zal deze dag liever snel vergeten.

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen DESK op het programma. In Kaatsheuvel wordt er om 11:30 u afgetrapt. Moerse Boys gaat vol zelfvertrouwen richting sportpark Eikendijk, maar zal opnieuw het beste van zichzelf moeten geven om de achtste overwinning van het seizoen binnen te halen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp