Ongelukkig Moerse Boys keert zonder punten terug uit Zieuwent

U bevindt zich hier:
/ Ongelukkig Moerse Boys keert zonder punten terug uit Zieuwent

Moerse Boys is er zondag niet in geslaagd om de 4-0-thuiszege op RKSV Minor een passend vervolg te geven. In het verre oosten, op sportpark De Greune Weiden in Zieuwent, was RKZVC na een open wedstrijd vooral de meest gelukkige. Twee slordigheden in de opbouw kostten Moerse Boys uiteindelijk de kop in de Achterhoek.

Lange dag
Het was een lange dag, zo erkende ook trainer Jurgen Arnouts kort na thuiskomst. Rond 10.00 uur in de morgen vertrok de bus met spelers, supporters en staf vanaf Akkermolen, pas rond 19.30 uur ’s avonds werd weer voet op Klein-Zundertse grond gezet. Dat de anderhalf uur voetbal op het Gelderse kunstgras geen zaligmakend resultaat opleverde, maakte de lange busreis er vanzelfsprekend niet aangenamer op.

De wijze waarop de nederlaag tot stand kwam, zorgde tevens voor ongenoegzaamheid. Het was in Zieuwent bovenal de meest gelukkige ploeg die aan het eind van de rit met drie punten aan de haal ging. Evenals eerder dit seizoen op Akkermolen maakte RKZVC en Moerse Boys er een open wedstrijd van. Een gelijkopgaande wedstrijd ook. Beide ploegen zetten vroeg druk, wat aan beide kanten leidde tot fouten in de opbouw. Daarvan profiteerde de thuisploeg uiteindelijk het meest.

Goede goal
De openingsfase was – na een poos van aftasten en wennen aan het kunstgras – voor Moerse Boys. Dat resulteerde uiteindelijk na een klein kwartier in een Klein-Zundertse voorsprong. “Een goede goal”, omschreef Jurgen achteraf. Daan opende op rechts, waarna Rik de bal controleerde en een voorzet afleverde. De doorgelopen Daan kon bij de eerste paal van dichtbij raak koppen.

Het momentum lag vervolgens bij de oranjehemden. “We hadden in die fase de wedstrijd moeten beslissen”, stelt Jurgen. Kansen waren er plots in overvloed, maar onder meer Pim en Bart verzuimden in kansrijke positie de trekker over te halen. “We kregen na dat doelpunt een drietal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Niet dat RKZVC ongevaarlijk was, maar in die periode waren wij de bovenliggende partij.”

Slordigheden
In het vervolg waren het slordigheden in de opbouw die de verliespartij van Moerse Boys inleiden. Rond het half uur kwam de gastheer langszij, toen het profiteerde van balverlies in de achterste linie. Leroy kon ondanks een uiterste krachtsinspanning geen tegendoelpunt meer voorkomen. Op slag van rust onderschepte een speler van de thuisploeg een crossbal uit Klein-Zundertse defensie. In de situatie die volgde, werd de RKZVC-spits door Sjoerd naar de grond gewerkt. De toegekende strafschop werd overtuigend benut.

In het tweede bedrijf waren er kansen over en weer. Wat speldenprikjes van Moerse Boys in het begin, mogelijkheden voor RKZVC om het duel te beslissen in het middenstuk. In de slotfase trachtte Klein-Zunderts trots middels een slotoffensief een gelijkmaker te forceren. Daar was het tot tweemaal toe bijzonder dichtbij. Een fraai schot van Jesse werd echter uit de bovenhoek gehaald, terwijl Pim van dichtbij over schoot. Moerse Boys eindigde aan de verkeerde kant van de score.

Lege handen
“Over het gehele duel gezien was een gelijkspel terecht geweest”, vindt Jurgen. “Wij hadden ze vóór rust meer pijn kunnen doen, zij hadden het in de tweede helft al eerder kunnen beslissen. Ook vandaag waren we weer gelijkwaardig aan onze tegenstander. We hebben zeker geen slechte partij op de mat gelegd, maar we staan wel met lege handen. Op naar volgende week.”

Volgende week krijgt Moerse Boys bezoek van AWC, dat dankzij een late zege op Minor (1-0) over Moerse Boys heen ging op de ranglijst. “Zij staan maar twee punten boven ons, maar zijn inmiddels wel zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Een mooie uitdaging dus weer”, besloot Jurgen.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos (Siemen Boomaerts) – Bart van den Broek – Justin Houtzager (Sietse Sebregts) – Daan van den Broek – Cas van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Onze vaste fotografe was vandaag niet aanwezig, maar klik hier om de foto’s te zien, gemaakt door Lotte Bekkenutte van RKZVC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp