(On)geduldige MO17 geeft goede seizoenstart een prima vervolg

U bevindt zich hier:
/ (On)geduldige MO17 geeft goede seizoenstart een prima vervolg

Geduld. Het lijkt haast het toverwoord voor Moerse Boys MO17 in het jaar 2022. In de voorjaarscompetitie moest het regelmatig langer dan een week wachten op een volgende wedstrijd. Dat spook lijkt de ploeg ook in de eerste weken van het nieuwe seizoen te achtervolgen. De laatste wedstrijd dateert inmiddels alweer van drie weken terug. Het geduld van de fanatieke meiden wordt dus opnieuw aardig op de proef gesteld. De realist in ons midden ging er misschien al van uit dat de wedstrijd opnieuw geen doorgang kon vinden door de vele regenval. Gelukkig ging rond 11 uur de zon schijnen en kon de MO17 de wei weer in!

De tegenstander deze zaterdag was Unitas’30 MO17. De Ettense formatie reisde af naar de Akkermolen voor een onderlinge krachtmeting. Voor de Moer was het zaak de prima seizoenstart, van inmiddels weer wat weekenden terug, een goed vervolg te geven. Het begin was in ieder geval voor de MO17. Moerse Boys oogt direct dreigend en na vier minuten is het al raak. Quinty verliest de bal op het middenveld maar weet deze direct terug te veroveren. Vervolgens baant ze zich een weg richting het doel en weet ze oog in oog met de doelvrouw de bal binnen te werken. Een snelle voorsprong en zo’n tien minuten later wordt deze al verdubbeld. Unitas’30 mag een vrije trap nemen voor eigen goal. De bal wordt daar niet strak genoeg ingespeeld, waarvan Minke de Bruijn optimaal profiteert. Een lesje afstraffen, zo kan deze goal het beste omschreven worden. Moerse Boys verschaft zichzelf zodoende al vroeg een comfortabele 2-0 voorsprong.

De 25 minuten die volgen tot de rust, kunnen het best omschreven worden als ongeduldig. De Moer is eigenlijk enkel in de aanval, maar komt maar niet tot een fatsoenlijke schietkans. Mocht het dan wil in de positie komen om uit te halen, dan oogt het te ongeduldig. Zo krijgt de gehele voorhoede, gevormd door Kim, Joy en Minke de Bruijn, meerdere prima kansen. Echter wordt er al te snel een schot gelost, zonder dat de bal goed ligt om uit te halen. Doodzonde, zeker omdat er genoeg ruimte en tijd tot de beschikking was om wel in een goede schietkans te komen. De opbouw daarentegen kan wel als geduldig omschreven worden. Zo weten zowel Debby als Guusje, die beiden een prima wedstrijd voetbalden, Kim in stelling te brengen. De fanatieke Kim krijgt de bal echter tot tweemaal toe niet achter de doelvrouw.

De achterhoede heeft het opnieuw rustig, evenals in de vorige wedstrijd. Minke Snepvangers heeft als doelvrouw haar handschoenen eigenlijk niet nodig gehad. Wel was de captain fanatiek aan het coachen en zo droeg ze alsnog haar steentje bij. Dat Minke zo weinig te doen had, kan zeker ook op het conto geschreven worden van Maud. Als laatste vrouw weet ze steeds op het juiste moment in te grijpen en zo elk gevaar in de kiem te smoren. Samen met Liz, die meermaals haar lichaam goed gebruikte in een duel met haar snelle tegenstander, zorgde ze ervoor dat Unitas’30 nauwelijks in het Klein-Zundertse strafschopgebied kon komen. Tot slot fungeerde Emely als een prima stofzuiger voor de verdediging en wist ze vele ballen op te rapen en weer richting de vijandelijke zestien te verplaatsen. Zo wordt de rust bereikt met een 2-0 stand.

In de rust werd er aangegeven dat er echt wel meer te halen valt voor Moerse Boys. Met wat meer geduld en kleine tips hier en daar, moet de MO17 tot meer kansen en uiteindelijk ook doelpunten gaan komen. De oranjehemden moesten na de tocht naar het C-veld op gang komen, maar weten uiteindelijk een prima ritme te vinden. Halverwege de tweede helft komt dan eindelijk de 3-0 op het scorebord te staan. Die 3-0 is een prima uitgespeelde aanval. Een combinatie tussen Guusje en Bloem komt terecht bij Quinty, die vanaf randje 16 de trekker over haalt.

Het derde doelpunt lijkt een verlossing, want de Moer weet vanaf dan enkele heerlijke aanvallen op te zetten. Zo zet Quinty Hamdi aan het werkt. Hamdi schiet overtuigend, maar haar schot mist de goal nipt. Niet veel later verschaft Joy zichzelf een prima kans. De hardwerkende spits snoept de bal af van haar bewaker, maar weet helaas geen hoekje te vinden. Opnieuw hoeft Moerse Boys niet lang te wachten op een volgende kans. Laatste vrouw Lynn onderschept de bal en zet Quinty aan het werk. Quinty zoeft langs de zijlijn naar voren. Met een goede voorzet wordt Joy bereikt, die met buitenkant voet de bal net over de lat werkt. Een heerlijk aanval die een beter lot had verdiend.

De teller blijft deze middag niet op drie steken voor de MO17. De oranjehemden bleven geduldig op zoek naar het vierde doelpunt en dat werd uiteindelijk beloond. De trouwe supportersschare werd nog getrakteerd op misschien wel de mooiste aanval van de dag. Debby gooit snel in naar Guusje, die de bal teruglegt op Bloem. Bloem stoomt op en verlegt het spel naar de rechterflank, waar Minke de Bruijn de bal ontvangt. Een vlammend schot in de verre hoek van Minke is een heerlijk slotakkoord van een prima wedstrijd van de MO17. 4-0 en 3 punten!

Twee wedstrijden, zes punten, tien doelpunten voor, nul tegen. Prima statistieken voor Moerse Boys MO17 zo vroeg in het seizoen. Naast die goede statistieken straalt de ploeg veel plezier uit en oogt het ontzettend leergierig, een fijne combinatie om mee te werken. Deze keer hoeft de MO17, als het goed is, niet zo lang geduld op te brengen tot de volgende wedstrijd. Komende dinsdag krijgt het namelijk al de mogelijkheid om de prima vorm voort te zetten. In Etten-Leur is DSE MO17-2 dan de tegenstander. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp