Olav den Ridder benoemd tot Verenigingsman van het Jaar 2019

U bevindt zich hier:
/ Olav den Ridder benoemd tot Verenigingsman van het Jaar 2019

Olav den Ridder is vrijdagavond tijdens het teerfeest uitgeroepen tot Verenigingsman van het Jaar 2019. Uit handen van bestuurslid en aanstaand voorzitter Bas van den Bogaert ontving de leider van het eerste damesteam de bijbehorende wisseltrofee. Ietwat beduusd nam een trotse Olav het kleinood en de bos bloemen in ontvangst.

Mond vol tanden
Voor Olav kwam de eretitel volledig onverwacht, zoveel was wel duidelijk. Hij nam eerder op de avond samen met Piet van der Maas de presentatie rond het afscheid van voorzitter Anton Daamen voor zijn rekening. Dat gebeurde op de voor Olav kenmerkende manier, met humor en enthousiasme. Toen hij enkele uren later als verenigingsman de microfoon in zijn handen kreeg geduwd voor een reactie op de uitverkiezing, stond hij prompt met zijn mond vol tanden. Zoekend naar de juiste woorden uitte hij zijn blijdschap.

In de laatste vijftien jaar is Olav uitgegroeid tot een veel en graag geziene gast op sportpark Akkermolen. Als klein jongetje was hij als voetballer actief in de jeugd van Moerse Boys. Na een poos afwezigheid werd hij zo’n vijftien jaar geleden weer lid van onze vereniging. Sinds zijn rentree was Olav onder meer actief in de activiteitencommissie. Hij is tevens medeoprichter van de Supportersvereniging, medeorganisator van de voetbalquiz, bedenker van ‘Vakkie Q’, maar ook een soort vliegende keep binnen de vereniging. Een stukje schrijven voor de presentatiegids? Een clubavond presenteren? Vraag Olav en hij geeft ongetwijfeld zijn jawoord.

Ut Zaoterdag
Als voetballer verdiende Olav zijn strepen bij Moerse Boys 8. Hij was binnen de lijnen de altijd en overal scorende spits, buiten de lijnen was hij de gangmaker bij ‘Ut Zaoterdag’. Enkele seizoenen terug zette hij een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. “Volgens mij liep ik wat doelpunten betreft 1 op 2. Eén doelpunt in twee seizoenen bedoel ik dan”, aldus de nieuwe verenigingsman grappend.

Bovenal is Olav de laatste jaren een belangrijke pion binnen de damesafdeling van Moerse Boys. Al tien jaar is hij actief als leider bij de Dames. Met Patrick Joosen vormt hij op dat vlak haast een onafscheidelijk duo. Dat de speelsters van de damesafdeling de inzet van Olav enorm waarderen, bleek vrijdag andermaal. Het applaus en gejuich bij de bekendmaking van de verenigingsman was toch net iets luider uit de hoek waar de dames stonden. Zij lopen weg met de fanatieke leider.

In navolging van afscheid nemend voorzitter Anton Daamen kreeg ook Olav een staande ovatie. Met een trotse lach op zijn gezicht nam hij de felicitaties van de zo’n 160 aanwezige leden in ontvangst. Het bleef vervolgens nog lang onrustig bij Café Den Hoek, waarna de feestavond door enkele leden werd afgesloten met een kop soep bij de kersverse verenigingsman. Volledig volgens traditie.
https://www.facebook.com/olav.denridder/posts/3073076649370190

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp