Nieuwe MO15 speelt eerste wedstrijd

U bevindt zich hier:
/ Nieuwe MO15 speelt eerste wedstrijd

Dat Moerse Boys een grote meidenafdeling heeft, is oud nieuws. Dit seizoen startten we met drie meidenteams en de nodige meiden die tussen de jongens voetballen. Na de eerste fase bleek dat we net een paar meiden tekortkwamen, waardoor er wekelijks meiden twee wedstrijden op een dag speelden. Stoer van de meiden, maar voor een heel seizoen was dit niet haalbaar. Met elkaar besloten we een team terug te trekken na de eerste fase en zo spelen er twee grote meidenteams in de tweede fase.

De eerste wedstrijd werd al meteen verzet, omdat de tegenstander te weinig speelsters had. Afgelopen zaterdag was het dan wel zo ver. Roosendaal was de eerste tegenstander van de tweede fase. Voor de meiden van de MO15-2 zou het ook meteen de vuurdoop in de eerste klasse zijn, maar samen met de MO15-1 meiden waren zij klaar voor de eerste minuten in dit team.

Na een duidelijke bespreking van Hans, begonnen de meiden aan de warming-up. Helaas bleven Nynke en Maud aan de kant, zij zijn nog geblesseerd en konden niet anders dan toekijken en aanmoedigen. Eerst nog even een teamfoto en daarna waren we er klaar voor.

We begonnen sterk, het was even aftasten, maar iedereen vond zijn plek in het veld. Aan de rechterkant vonden Myrthe en Lieke elkaar goed, alleen kwamen zij de sterke verdediging van Roosendaal tegen. Hier maakten Lynn en Luna aan de linkerkant ook kennis mee. De eerste klasse was ook fysiek een maatje meer en dat ondervonden ze aan den lijve. Julie kon aan de bak met de snelle middenveldster tegenover zich en Jill probeerde het de laatste man lastig te maken. De verdediging – met Shannon in de goal – liet zien dat zij hun mannetje wel stonden. Kaat en Inthe werkten goed samen, Yinthe wist haar tegenstandster meermaals goed uit de wedstrijd te halen en Isa maakte de nodige vuile meters om zo de snelle linksbuiten af te stoppen. Ondanks hard werken, wist Roosendaal tweemaal de bal achter Shannon te werken.

In de rust werden de nodige wissels doorgevoerd, een volle bank betekent veel wisselingen. Floor en Britt hadden in de eerste helft al Lynn en Luna vervangen. In de rust kwamen daar Anna en Jelke bij voor Yinthe en Myrthe.

De tweede helft begonnen we met een jong team, maar we startten met dezelfde inzet, hard werken en elkaar helpen. Roosendaal begon ook scherp en dat leidde direct al tot een hoekschop. Shannon zat er nog aan, maar doordat haar vingers naar achter klapten viel de bal toch in het netje. Wat vervelender was, was dat Shannon niet verder kon keepen. Luna nam heel stoer haar plek in de goal over. Ondanks de ervaring die Luna onder de lat heeft, kon ze – samen met de nog altijd hardwerkende verdediging – niet voorkomen dat Roosendaal al snel uitliep naar een grote voorsprong. Op het middenveld werd hard gewerkt en ook voorin konden we af en toe een speldenprikje uitdelen, maar Roosendaal bleek simpelweg een maatje te groot voor ons. Ook verse krachten in de vorm van Ronelie en Theodora brachten hier geen verandering in.

Een ietwat teleurstellende eerste wedstrijd, maar ook wisten we ergens wel dat het lastig zou worden. Al met al hebben we samen hard gewerkt en hebben we gezien dat het met de strijdlust en het teamgevoel wel goed zit.

Volgende week spelen we twee uurtjes eerder wederom thuis, dat is wel erg vroeg ons bed uit, maar de tegenstander moet nog eerder op pad. Mogelijk dat we tegen hen een andere wedstrijd op de mat kunnen leggen.

Verslag: Renske Oostvogels

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp