Nederlaag met perspectief voor Moerse Boys bij koploper Unitas

U bevindt zich hier:
/ Nederlaag met perspectief voor Moerse Boys bij koploper Unitas

Moerse Boys heeft zondag zijn vierde competitienederlaag op rij geleden. Op bezoek bij koploper Unitas leek er lang wat te halen voor Klein-Zunderts vlaggenschip, maar in het laatste half uur nam de thuisploeg toch afstand (3-1). Geen punten, maar wel een nederlaag met perspectief.

Aanknopingspunten
De ene verliespartij is de andere niet. Vorige week leed Moerse Boys voor eigen publiek een pijnlijke 0-3-nederlaag tegen UDI’19. Een nederlaag die weinig houvast bood. De wedstrijd tegen Unitas leverde eveneens geen punten op, maar zij die langs de lijn stonden, zagen ditmaal wel voldoende aanknopingspunten. Met name vóór rust verweerde Moerse Boys zich kranig.

Met Unitas trof het de ploeg in vorm in de Hoofdklasse B. De Zuid-Hollandse formatie is niet alleen lijstaanvoerder, het won tot zondag ook zijn laatste zeven competitieduels. Daarbij incasseerde het zelfs slechts één tegentreffer. Een ijzersterke serie. De laatste verliespartij dateerde van 3 december, toen AWC met 1-2 te sterk was.

Organisatie
Het geringe aantal tegentreffers – elf tot vandaag – zegt alles over de kracht van Unitas. Nee, het is allemaal niet bijzonder attractief wat de wit-roden laten zien, maar defensief staat het als een huis. De ijzersterke organisatie is het geheim achter de huidige successen en waarschijnlijk ook de sleutel die de poort naar de Derde Divisie gaat openen. Veelzeggend was het dat de thuisploeg zich bij Klein-Zundertse standaardsituaties met het voltallige elftal terugtrok in de eigen doelmond.


Rekening houdend met de defensieve kwaliteiten van Unitas werd de sowieso al loodzware opgave voor Moerse Boys na acht minuten haast een onmogelijke. Toen opende de gastheer immers de score. Jay-Jay Meierdres, watervlugge buitenspeler, liet de verdedigers zijn hielen zien en legde de bal panklaar voor een medespeler. Afronden was vervolgens een formaliteit. Meierdres was – evenals eerder op Akkermolen – bij vlagen een plaag voor de defensie. Wederom was hij beslissend.

Standaardsituaties
Naarmate de eerste helft vorderde, groeide Moerse Boys vervolgens meer en meer in de wedstrijd. Met name de standaardsituaties waren meer dan eens dreigend. Als vanouds haast. Marvin was aanvankelijk nog het dichtst bij de gelijkmaker, toen hij een vlammend schot loste. De keeper redde bekwaam. Aan de overzijde behoedde Tom zijn ploeg meermaals voor een grotere achterstand.

Net na het half uur kwam Moerse boys op gelijke hoogte. Daarbij werd het wel een handje geholpen door de tegenstander. Marvin verzond een lange pass in de richting van de voorwaartsen, waarna een miscommunicatie in de Gorinchemse achterhoede resulteerde in de gelijkmaker. Een verdediger kopte de bal terug richting zijn keeper, maar de goalie was juist net uit zijn doel gekomen om de diepe bal op te ruimen. Het gevolg: de bal rolde tergend langzaam het doel in.


Overwicht
In het restant van de eerste helft had Moerse Boys vervolgens zelfs een optisch overwicht. Het was de fase waarin de in het zwart getooide bezoekers stiekem mochten hopen op een voorsprong. Kopballen van Pim en Leroy waren dreigend, maar mistten beide het doel. Bart trapte in kansrijke positie wild over. Het kwartiertje rust na de eerste helft was welverdiend voor de spelers.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. Unitas drong iets meer aan, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Het eerste kwartier na rust was zelfs ietwat saai. Maar plots sloeg de lijstaanvoerder genadeloos toe. Weer kwam de dreiging vanaf rechts, weer was Meierdres ongrijpbaar. Diens voorzet werd bij de tweede paal feilloos omgezet in een doelpunt.

Huurling
Moerse Boys mocht in het vervolg nog lang hoop koesteren op minimaal een punt. De marge was immers minimaal en allesbehalve onoverbrugbaar. Unitas acteerde echter als een volwassen eenheid. Echte mogelijkheden op een tweede gelijkmaker bleven uit. Vlak voor tijd, bij een van de sporadische uitbraken van Unitas, werd het lot bezegeld. Huurling Yevghenny Marceli velde het verdict. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.

Moerse Boys kon de koploper niet verrassen, maar mag ook hoop putten uit het treffen. Met name vóór rust speelde de ploeg van Jurgen Arnouts alleraardigs. Hoofd omhoog, borst vooruit en op naar volgende week. OJC Rosmalen-thuis dan. Tot dan!

Vanwege afwezigheid van de clubfotografen zijn er helaas geen wedstrijdfoto’s beschikbaar van Unitas – Moerse Boys.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek (Hein Coremans) – Leroy Daems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Marvin de Beer – Lars Jochems (Jesse Mouws) – Justin Houtzager – Rik Mol – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp