Moerse Boys wordt op eigen veld weggecounterd door Venray

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys wordt op eigen veld weggecounterd door Venray

Op spotpark Akkermolen kan Moerse Boys vaak net een beetje extra, maar zondag bleek dat niet voldoende. De verliespartij tegen SV Venray had voorkomen kunnen worden, was de algemene gedachte na afloop. ‘Onnodig’ was het meest gebezigde woord. De Limburgers counterden op het Klein-Zundertse hoofdveld uiterst effectief. Het werd 1-3.

Joris in het zonnetje
De zondagmiddag was nochtans op fraaie wijze ingeleid, met mooie woorden van voorzitter Bas van den Bogaert voor Joris Goossens. De aanvoerder werd gehuldigd voor zijn 350ste wedstrijd in Moerse Boys 1. Met vriendinlief Karmen en kids Levi en Jula aan zijn zijde nam hij de Zilveren Schoen in ontvangst. De rest van de familie – opa, ouders, schoonouders en broertjes – stonden trots langs de zijlijn, zoals eigenlijk iedere week. Spelers, staf en publiek klapten de handen stuk. Als blijk van waardering voor hun aanvoerder, die in het orkest Moerse Boys al jarenlang de onomstreden dirigent is. Al vanaf 2008 is hij een vast onderdeel van de selectie.


Wat had het passend geweest als de dag voor Joris nog wat extra glans had gekregen met een overwinning op Venray. Dat had ook best gekund. Want vóórdat de bezoekers de wedstrijd volledig kantelden, had Moerse Boys zijn zaakjes best behoorlijk op orde. Al vanaf minuut één ging het aan de leiding. Spits Dave Schoenmakers was dit seizoen al meermaals waardevol, maar wachtte nog op zijn eerste treffer. Tot vandaag. Hij knikte bij de tweede paal binnen, nadat Rik Mol een hoekschop had doorgekopt. Er waren nauwelijks zestig tellen gespeeld.

Enorme kans Cas
Vlak na rust leek de positie voor Moerse Boys nog wat comfortabeler te worden. Cas van den Broek wipte de bal over de Venray-doelman heen en leek vervolgens eenvoudig binnen te schuiven. Een Limburgse verdediger voorkwam tot veler verbazing echter een tegendoelpunt. Een moment waarvan Cas vannacht mogelijk nog wel even wakker schrikt. De teller van de middenvelder, tot vandaag koploper van het Zilveren Schoen-klassement van BN De Stem, bleef zodoende op vier treffers staan. Overigens was ook Daan van den Broek in de eerste helft al luttele centimeters verwijderd van een doelpunt. Zijn kopbal teisterde de paal.


En Venray dan? Dat liet zich ook zeker niet onbetuigd. Want de Limburgse formatie bestond allerminst uit een elftal koekenbakkers. Ook zij kregen kansen. Tom Magielse redde twee keer bekwaam met de voet. Met name in de fase vóór rust was Venray de dominantere partij. De rust kwam niet ongelegen voor Moerse Boys, dat op zijn beurt in het begin van de tweede helft joeg op een grotere voorsprong. De levensgrote kans van Cas was daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Een misser die de oranjehemden duur kwam te staan.

Donkere wolken
In het laatste half uur pakten de wolken zich in snel tempo samen boven Akkermolen. Figuurlijk althans. De gelijkmaker viel uit het niets. Van dichtbij kon een aanvaller de bal achter Tom tikken. Een vlotte counter ging daaraan vooraf. Juist die vlijmscherpe counters vormden de formule voor succes voor Venray. Want een kwartier na de gelijkmaker – vlak nadat Dave net niet kon profiteren van een te korte teugspeelbal – counterde het zelfs naar een voorsprong. Balverlies in de Moerse Boys-voorhoede, tik, tik, tik en afronden maar. Venray beschikte over een aantal spelers die het spel konden versnellen. Buitengewoon vaardige spelers die de ruimtes optimaal benutten.

Met man en macht trachtte De Moer in het slotkwartier nog wel wat aan de achterstand te doen, maar het echte geloof ontbrak. De tank leek leeg. Niet Moerse Boys, maar Venray stichtte in die slotfase nog het meeste gevaar. Zij besloten de wedstrijd in stijl, met een doelpunt uit een counter. Een hoekschop van Cas werd weggekopt bij de eerste paal. Een tel of vijf later lag de bal achter Tom. De nummer 7 van Venray stoomde op met de bal aan de voet en bood zijn ploeggenoot een niet te missen kans. Over en sluiten.

Een verliespartij die voorkomen had kunnen worden, zo oordeelde menig Moerse Boys-supporter na afloop. Maar de punten gingen toch echt mee naar Limburg. Voor Moerse Boys een bittere pil, maar wel ééntje die het snel moet wegslikken. Volgende week immers weer een mooi affiche. Unitas’30-uit, in Etten-Leur dus. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Ties Bastiaensen) – Joris Goossens – Hein Coremans – Marvin de Beer – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers.

Voor verslag BN De Stem: click hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp