Moerse Boys wint voor het eerst in 685 dagen buitenshuis

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys wint voor het eerst in 685 dagen buitenshuis

Moerse Boys pakt voor het eerst sinds 23 maart 2022 weer eens de volle winst buitenshuis. Toen, 24 uitduels en bijna twee jaar geleden, zegevierde het vlaggenschip in Nuth tegen Minor. Dit keer in Empel, waar afgelopen zondag werd aangetreden tegen het plaatselijke Emplina. Het werd 1-2.

Door André van Hooijdonk

De mannen van trainer Osman Erbas staan voor een zware opgave deze middag. Emplina werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen op Sportpark Akkermolen nog op 0-0 gehouden. Toen tekende de kwaliteit van dit elftal zich al af. Tot vandaag wordt de tweede plaats bezet.

Om precies 14.30 uur fluit scheidsrechter Aad Hilgersom voor aanvang van de wedstrijd.

Het eerste wapenfeit op het natte kunstgrasveld komt van de zijde van Moerse Boys. Een vrije trap van Cas op een meter of 30 van het vijandelijke doel, wordt een gemakkelijke prooi voor de Empelse doelman.

Dan is een vloeiende combinatie van de thuisploeg de inleiding voor een doelpunt. Vanaf de linkerflank wordt de bal op de spits ingespeeld, die zich geen moment bedenkt en in de draai doelman Tom verrast. En zo staan de Boys ( opnieuw ) vroeg in de wedstrijd op een achterstand. Emplina ruikt bloed en voert de druk op. Moerse Boys moet achteruit en beperkt zich in deze fase van de wedstrijd tot het vooral tegenhouden van de thuisploeg. Doelman Tom onderscheidt zich in deze fase van de wedstrijd met enkele knappe reddingen. Tot aan de rust weten de Boys met de juiste vechtersmentaliteit de score te beperken tot de 1-0.

Na de pauze zien we een ander wedstrijdbeeld. Moerse Boys, met de wind op de kop, laat zich meer en meer op de helft van de tegenstander zien. Twee hoekschoppen op rij van Cas zorgen voor de nodige onrust in de verdediging van Emplina. Bas schiet uiteindelijk de bal naast.

In de 60e minuut is het raak voor Moerse Boys. Op een meter of twintig van het doel mag Cas een vrije trap nemen. In plaats van de bal bij de tweede paal weg te leggen, schuift hij deze onverwacht in de voeten van de dichtbij staande Joris. Joris verrast vervolgens de uitkomende doelman met een stiftje  en zo staat niet geheel onverdiend de  1-1 op het scorebord.

Zeven minuten na de 1-1 staat tot ieders verrassing de 1-2 op het scorebord. Over de rechterflank is Rik doorgebroken en in een flits ziet hij de doelman ruim voor het doel staan. Nog via de voet van een verdediger krijgt de bal een onverwachte curve en verdwijnt over de verbouwereerde doelman in het netje.

Nu weten de Boys dat het nog een hectische slotfase van de wedstrijd kan worden. Emplina zal alles op alles zetten om de opgelopen achterstand recht te trekken. Dat houdt in, dat er ruimte komt voor onze snelle aanvallers Damian en Raad. Met een kwartier op de klok besluit de trainer om Job te wisselen voor Juul van Eekelen. Dat hij uit het goede voetbalhout is gesneden, laat hij vervolgens met enkele goede acties zien.

Bart reikt, met nog 4 minuten op de klok, Emplina nog bijna de helpende hand, door uit een voorzet de bal van kortbij onbedoeld op de paal van het eigen doel te schieten.

Tom laat deze middag zijn klasse nog enkele malen zien en ranselt in de laatste minuten van de wedstrijd enkele keren de bal uit zijn doel. Het wordt, zeker voor de Moerse Boys supporters een zenuwslopende slot van de wedstrijd. Houden de Boys stand en kunnen ze de 1-2 over de streep trekken vandaag? Ter ondersteuning van de verdediging komt Gijs de moegestreden Raad nog aflossen.

Hoe lang biedt de scheidsrechter Emplina de mogelijkheid om minstens de gelijkmaker te forceren? Geen herhaling toch zoals in de slotfase tegen Erp, toen uit de laatste aanval  van de thuisploeg de gelijkmaker op het scorebord kwam! Het kwartje valt deze middag gelukkig wel de goede kant op en winnen de Boys met 1-2 in Empel. Proficiat mannen. Dit smaakt zeker naar meer.

Komend weekend is er geen competitievoetbal. Op zondag 18 februari staat de inhaalwedstrijd tegen EFC uit Eerssel op het programma. Supporters, kom onze jongens, zeker in deze fase van de competitie, in grote getalen aanmoedigen. Deze steun langs de zijlijn kunnen ze goed gebruiken in de strijd voor het behoud van de eerste klasse. Wie met de bus mee wil, deze vertrekt om 12.00 uur vanaf het Sportpark. Vol is vol.

Voor de reactie van hoofdtrainer Osman tegenover BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Ties Bastiaensen – Bas Naalden – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer (Juul van Eekelen) – Raad Rasho (Gijs Klep). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp