Moerse Boys wint mede dankzij historische treffer in Uden

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys wint mede dankzij historische treffer in Uden

Zo win je bijna anderhalf jaar lang geen enkele keer, zo win je twee wedstrijden achtereen. Moerse Boys heeft zondag in Uden gezorgd voor een stunt van formaat. Op bezoek bij UDI’19, de nummer drie van de Hoofdklasse B, zegevierden de oranjehemden verrassend met 0-2. Het werd een middag om niet snel te vergeten. In het bijzonder voor Daan.

Recorddoelpunt
Het was zo’n moment waarvan pas achteraf het besef kwam wat de historische waarde was. Althans, bij de meeste Moerse Boys-supporters. Het gebeurde zo’n tien minuten voor tijd. Tom trapte de bal ver op de andere helft, waarna Rik Daan met een steekbal alleen voor de keeper zette. Oog-in-oog met de doelman maakte de aanvaller geen fout. Wedstrijd beslist, 0-2. Tot zover niet heel bijzonder. Ware het niet dat Daan zijn 113e treffer in de oranje-witte hoofdmacht maakte. Een recorddoelpunt.

Dat Daan zich met dat doelpunt in de recordboeken van onze club schoot, daar was hij zich zelf stiekem wel van bewust. De 28-jarige clubman – als voetballer én als persoon door velen geliefd op Akkermolen – hikte al een poosje tegen dit doelpunt aan. Zijn 113e, evenveel als Bas Schrauwen, de all-time topschutter van onze vereniging. Het was een persoonlijk doel dat door de jaren heen steeds concreter werd. Op deze zonnige zondag in Uden werd dat doel gerealiseerd. Tot grote vreugde van Daan zelf. Maar zeker ook van zijn ploeggenoten, vrienden, familieleden en al wie nog binnen Moerse Boys. Zij hopen dat er nog vele doelpunten van Daan mogen volgen. De kersvers recordhouder trakteerde zijn ploeggenoten na afloop keurig op een kratje bier.

Heer en meester
Terug naar de wedstrijd. Wie alleen de eerste twintig minuten van het treffen op sportpark Parkzicht had gezien, kon niet bevroeden dat Moerse Boys na ruim anderhalf uur voetbal als winnaar van het veld zou stappen. UDI was heer en meester en speelde een aantal grote kansen bijeen. Tot twee keer toe raakte de thuisploeg in die fase de paal, terwijl doelman Tom meer dan eens bij de pinken was en Moerse Boys behoedde voor een achterstand. Niets wees erop dat de formatie van Jurgen Arnouts voor een stunt zou gaan zorgen.

Dat veranderde zo halverwege de eerste helft, toen Bart het op zijn heupen kreeg. De rechtervleugelspeler begon aan een dribbel, passeerde enkele tegenstanders en waagde een poging met zijn ‘mindere’ linkerbeen. Bijzonder fraai zeilde de bal buiten bereik van de doelman in de linkerbovenhoek. Het allereerste doelgevaar van Moerse Boys leverde direct een doelpunt op. Over effectiviteit gesproken.


In het vervolg van de eerste helft was UDI het spoor bijster. Moerse Boys nam de overhand en kreeg kansen op meer. Daan, Bart, Pim en Jesse kwamen allen in kansrijke positie, maar zonder succes. UDI had even geen antwoord op het felle Moerse Boys. De strijdlust die Klein-Zunderts trots voor de dag bracht was als vanouds. Een groot compliment waard. Met een minimale voorsprong ging men aan de thee.

Fortuin
Die minimale voorsprong was zo’n tien minuten na rust bijna verdwenen als sneeuw voor de zon. Bij de thuisploeg zullen er ongetwijfeld vraagtekens zijn gezet bij de afmetingen van de doelen, want voor de derde keer deze middag teisterde UDI het aluminium. Na twee keer de paal in het eerste bedrijf, volleerde de Udense spits nu hard op de lat. Het ontbrak de gastheer simpelweg aan fortuin. Fortuin waaraan het Moerse Boys eens een keertje niet ontbeerde.

In de slotfase was het zo nu en dan nog even billenknijpen, maar Moerse Boys verweerde zich kranig. Organisatorisch had het zijn zaakjes – afgezien van de openingsfase – uitstekend op orde en Tom stond steeds weer op zijn post. Met zijn recordtreffer maakte Daan uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde. Jeugdspeler Thijs Bastiaensen mocht in de slotfase als invaller nog even deelgenoot worden van de succesformatie. Niet lang na zijn invalbeurt floot de arbiter voor de laatste keer.

En zo kon het gebeurden dat Moerse Boys zo waar voor de tweede week op rij zegevierde. Was de overwinning op Longa’30 gezien op de stand op de ranglijst niet per se een verrassing van formaat, dat was de uitzege bij UDI’19 zeker wel. Moerse Boys doet weer volop mee voor lijfsbehoud. Aanstaande zondag weer een thuiswedstrijd. Silvolde is dan de tegenstander. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Sietse Sebregts) – Joris Goossens – Rik Mol – Marvin de Beer (Thijs Bastiaensen) – Justin Houtzager – Pim Goossens – Cas van den Broek (Hein Coremans) – Daan van den Broek – Jesse Mouws (Sjoerd Broos). 

Voor een uitgebreide samenvatting: klik hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp