Moerse Boys weet niet te stunten op bezoek bij Halsteren

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys weet niet te stunten op bezoek bij Halsteren

Moerse Boys heeft zaterdagavond niet kunnen stunten op bezoek bij Halsteren. Zoals verwacht dicteerde Halsteren het spel, terwijl Moerse Boys zich met name beperkte tot verdedigen. Dat deed het lang alleraardigst, maar het was onvoldoende om tot een positief resultaat te komen. Het werd 3-0.

2013
Op spotpark De Beek liggen voor Moerse Boys fijne herinneringen, maar de tegenstellingen met die prachtige nacompetitiewedstrijd van 2013 waren talrijk. Toen een sfeervol sportpark met overwegend oranje-witte sjaaltjes, nu een desolate accommodatie. Toen zomerse omstandigheden, symboliserend voor de prestaties van De Moer, nu een natte herfstavond. Toen een zegevierend Moerse Boys, nu een Klein-Zundertse verliespartij. Een stunt zat er deze keer nooit echt in.

Halsteren jaagt al jaren achtereen op divisievoetbal. Ook dit jaar zint het op promotie naar de Derde Divisie, maar met Baronie heeft het een uiterst geduchte concurrent voor het kampioenschap. De selectie van de kapitaalkrachtige club herbergt een surplus aan talent. De spelers met ervaring in het profvoetbal zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Neem Jasper Waalkens, Fouad Idabdelhay en Pim Bouwman; samen goed voor zo’n 400 wedstrijden in het betaalde voetbal. Laatstgenoemde ontbrak zaterdagavond overigens vanwege een schorsing.

Strijdplan
Dat Moerse Boys vooral moest tegenhouden tegen de geel-zwarten mocht dan ook geen verrassing zijn. Opererend vanuit een groot defensief blok, met Jesse als eenzame diepe spits, loerde het op de counter. Zo lang mogelijk een tegendoelpunt voorkomen en daarmee Halsteren steeds meer frustreren: dat was het strijdplan. Daarbij startte Gijs Klep ditmaal in de basis als linksback. Hij verving de geschorste Job. Opvallend was de basisplaats voor Lars, die vorige week in het treffen met Meerssen zijn neus brak. Met een beschermend masker was hij toch in staat om te voetballen.


Mentaal had een ongetwijfeld een flinke boost gegeven als Moerse Boys zonder tegendoelpunt de rust had bereikt. Halsteren vond in de eerste helft dan wel een enkele keer een gaatje in de Klein-Zundertse defensie, doelpunten bleven lang uit. Mede ook doordat topspits Idabdelhay zijn vizier niet op scherp had staan. Eenmaal teisterede de thuisploeg de lat, terwijl Tom met zijn voet redding bracht. Aan de overzijde was Daan met een zwabberbal nog bijzonder dichtbij de openingstreffer. Halsteren-goalie Pietersma kon een doelpunt ternauwernood voorkomen. Jesse kopte uit de daaropvolgende corner rakelings naast.

Domper
Bijna voltooide Moerse Boys zijn missie om de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen. Bijna. Want toen het water voor de thee in de rust al bijna kookte, brak Halsteren dan toch de ban. Nassim Asrih kon in het zestienmetergebied draaien en loste vervolgens een doeltreffend schot. Evenals een week eerder tegen Meerssen incasseerde De Moer een fikse domper op slag van rust. Toen was het de rode kaart van Job, nu de tegentreffer van Halsteren.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, met die verstande dat Halsteren de gewenste voorsprong al op zak had. De gastheer controleerde de wedstrijd, zonder aanvankelijk dreigend te worden. Toch viel tien minuten na rust de 2-0. Moerse Boys kreeg een hoekschop niet uit de gevarenzone, waarna een Halsteren-verdediger van dichtbij Tom verschalkte. In het restant was Moerse Boys niet bij machte om nog wat spanning terug te brengen in de wedstrijd. Voor de zesde keer dit seizoen bleef het verstoken van een doelpunt. Lichtpuntjes waren er nog wel: Bart en Dave maakten hun rentree. Zij keerden terug van een blessure.

Kolderiek
De slotfase werd vervolgens gedomineerd door kolderieke taferelen. Eerst werd het spel noodgedwongen stilgelegd vanwege een blessure bij een van de assistent-scheidsrechters, kort daarna zorgde een haperende lichtinstallatie voor oponthoud. Toen al dit euvel was verholpen, bepaalde Halsteren de eindstand nog op 3-0. Niet veel later – toen de lichtinstallatie het opnieuw begaf – besloot de dienstdoende arbiter maar af te fluiten. Voor Moerse Boys was er toch geen eer meer te behalen.


Geen doelpunten en geen punten. Moerse Boys acteerde binnen de mogelijkheden die het op dit moment heeft, maar mist eenvoudigweg teveel belangrijke krachten om het een tegenstander als Halsteren echt lastig te maken. Een repeterend verhaal de laatste weken, maar geen reden om het hoofd te laten hangen. Die (doel)punten komen wel. Op naar donderdag. OJC Rosmalen-uit dan.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Gijs Klep (Bart van den Broek) – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Jesse Mouws.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp