Moerse Boys verliest ruim van middenmoter UDI’19

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys verliest ruim van middenmoter UDI’19

Moerse Boys heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen in de strijd om lijfsbehoud. De trots van Klein-Zundert was voor eigen publiek niet opgewassen tegen middenmoter UDI’19/CSU, dat een klinkende 0-3-overwinning boekte. Slechts één helft koesterden de oranjehemden daadwerkelijk hoop op een positieve afloop.

Evenknie
Wie zondag op Akkermolen de eerste helft zag, moet gedacht hebben dat er mogelijkheden lagen voor Moerse Boys. Lange tijd vormde het min of meer de evenknie van opponent UDI’19. Van goed voetbal was van beide zijde slechts sporadisch sprake, kansen waren schaars. Eerder dit voetbaljaar, tijdens de openingswedstrijd van het seizoen, hielden beide ploegen elkaar al in evenwicht.

Doorslaggevend was zondag de fase vlak voor rust. Tot die periode was Moerse Boys vooral via Daan gevaarlijk geweest, terwijl ook UDI’19 zich niet onbetuigd liet. Rond minuut veertig kreeg Moerse Boys de mogelijkheid om de score te openen. Rik gaf de bal breed, waar hij wellicht beter voor eigen kans kon gaan. Met enig fortuin kwam het speeltuig vervolgens bij Pim, die een verwoestend schot loste. De doelman ranselde de inzet uit zijn doel, waarna Rik net niet in staat was om de rebound om te zetten in een treffer. Het was voor de gastheer dé kans op de openingstreffer.

Wolven
Enkele ogenblikken later lag de bal wel in het doel. In het doel van Tom welteverstaan. Een middenvelder van de bezoekers loste een fraai schot, dat via de onderkant van de lat terug het veld in stuitte. Als een stel hongerige wolven stortten drie UDI-spelers zich vervolgens op de afgeketste bal. Een van de drie duwde de bal tegen de touwen. Een mentale tik voor Moerse Boys, vlak voor de rust.

In de tweede helft was het lot van Moerse Boys binnen een minuut of tien bezegeld. Waar de thuisclub nood had aan een doelpunt, was het juist UDI’19 dat razendsnel de marge verdubbelde. De wijze waarop de Klein-Zundertenaren de tegentreffer incasseerden, was behoorlijk klungeling. Joris verlengde een Udense hoekschop, waardoor Tom onder de bal doorging en Pim deze op onfortuinlijke wijze in eigen doel werkte. Niet veel later produceerden de gasten zelfs de derde treffer. Moerse Boys bleef verbijsterd achter.

PSV – Feyenoord
Het restant van de wedstrijd had beter op papier kunnen worden afgedaan. Zij die er na de 0-3 voor kozen om PSV – Feyenoord te gaan kijken in de warme kantine, mistten in het vervolg haast niets noemenswaardigs. UDI’19 was nog een paar keer dichtbij de vierde treffer, Moerse Boys creëerde weinig. Geen enkel moment was er de hoop dat de ploeg van Jurgen Arnouts nog voor een kanteling kon zorgen. Aanvoerder Joris, Bart en Sjoerd werden voortijdig gewisseld. Het vizier ging daarmee al vroeg op de volgende wedstrijd.

Die volgende wedstrijd volgt voor het vlaggenschip al aanstaande dinsdag, wanneer vv Sliedrecht in de achtste finales van het bekertoernooi de tegenstander is. De zondag erna wacht een loodzware uitwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem. Wellicht kan Moerse Boys juist daar, op het veld van de koploper, de weg omhoog inslaan. Tot dinsdag!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts – Leroy Daems – Sjoerd Broos (Lars Jochems) – Bart van den Broek (Aimen Annouhi) – Justin Houtzager – Joris Goossens (Bas Naalden) – Daan van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp