Moerse Boys verliest in Beek en Donk van Sparta’25 door gebrek aan scorend vermogen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys verliest in Beek en Donk van Sparta’25 door gebrek aan scorend vermogen

Om 14.00 uur fluit de jonge scheidsrechter Kyle Hoeveler uit Zuid Limburg voor het begin van de wedstrijd Sparta’25 tegen Moerse Boys. Vanwege het donkere weer deze zondagmiddag is de verlichting op het mooie hoofdveld aangestoken. Sparte’25 speelde in het verre verleden ( de jaren 70 ) nog om het algehele amateur kampioenschap ( zaterdag en zondag ) van Nederland. De vraag bij de vele aanwezige Moerse Boys supporters deze middag is of het elftal de goede prestatie van vorige week tegen VOAB kan voortzetten?

Door: André van  Hooijdonk

Moerse Boys neemt direct het initiatief in de wedstrijd, echter zonder het nodige gevaar te stichten voor het vijandelijke doel van de thuisploeg. Na een kwartier spelen noteren we twee mogelijkheden voor de thuisploeg. De prima voorzetten vanaf de linkerflank kunnen niet in doelpunten worden omgezet. In beide gevallen gaat de bal naast de goede kant van de doelpalen. Direct daarop aansluitend is het Rik Mol die met een mooi afstandsschot voor het eerste gevaar namens Moerse Boys zorgt.


De wedstrijd gaat gelijkmatig op, beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. De eerste helft wordt na drie kwartier met een 0-0 afgesloten.

Na de thee is het eerste gevaar voor Moerse Boys. Damian wordt de diepte ingestuurd, doch hij heeft niet de juiste controle over de bal, die een simpele prooi wordt voor de Sparta ’25 doelman. Daar had zeker meer in moeten zitten voor Moerse Boys.

Na 10 minuten in de tweede helft is Sparta ’25 gevaarlijk uit een vrije trap. De kopbal van de spits verdwijnt gelukkig naast het doel.

Vijf minuten later wordt Cas op het middenveld van achteren zeer hard neergesabeld. Het Klein-Zundertse publiek denkt aan een rode prent, doch de scheidsrechter bestraft deze stevige overtreding met slechts geel. Het mag een wonder heten, dat Cas de wedstijd kan voortzetten.

Niet veel later is Job over de linkerflank op weg naar het vijandelijke doel. Slechts ten koste van een hoekschop wordt de aanval onderbroken.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het spel golft op en neer. Hier moet minstens één punt veiliggesteld kunnen worden of mogelijk zelfs drie.

Achttien minuten voor het einde slaat voor Moerse Boys het noodlot toe. Vanaf de rechterflank wordt door een linksbenige speler zonder voldoende druk op de bal, een voorzet het vijfmetergebied ingeslingerd. De kopbal gaat via de handen van Tom nog tegen de lat, op de rebound heeft Moerse Boys geen antwoord. En zo staat tegen alle verwachtingen in, die verfoeide 1-0 op het scorebord.

Met nog 10 minuten te gaan, wordt het nog erger. Een risicovolle terugspeelbal wordt onderschept en slechts ten koste van een strafschop kan de aanvaller worden gestuit. De toegekende strafschop wordt onberispelijk in het dak van het doel geschoten.

Met de wetenschap dat het maken van doelpunten het gehele seizoen niet de gemakkelijkste opgave is, gaat Moerse Boys voor de aansluitende treffer.

Vlak voor het einde van de wedstrijd geeft Raad de bal scherp voor. Te scherp voor spits Job, doch Damian is er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Inmiddels staat de 90 minuten op de klok en moeten de moegestreden Boys zich gewonnen geven.

Volgende week thuis om 14.00 uur tegen koploper RBC. Kom onze jongens in grote getalen aanmoedigen. Dat kunnen ze zeker gebruiken in deze fase van de competitie. Forza Moerse Boys en tot volgende week zondag op Akkermolen.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse, Joris Goossens, Gijs Klep, Bas Naalden, Bart v.d. Broek, Job de Meijer, Cas v.d. Broek, Ril Mol, Hein Coremans, Raad Rasho en Damian van Oerle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp