Moerse Boys verliest en balanceert op rand van afgrond

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys verliest en balanceert op rand van afgrond

Eén week, precies zeven dagen. Zo lang waande Moerse Boys zich een prooi in plaats van een jager. Na negentig minuten in Malden waren de stellingen weer zoals deze het hele seizoen waren. De onlangs veroverde nacompetitieplaats glipte uit de vingers. Was het verrassend dat Moerse Boys zijn uitwedstrijd niet won? Op basis van de statistieken dit seizoen zeker niet. Verrassender was het dat concurrent Silvolde met maar liefste 4-0 bij HVCH won. Daardoor was het weer stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Moerse Boys verloor met 4-2.

Door: Barry Gommers

Op bezoek bij Juliana’31 kenden de Boys een ongelukkige middag. Vele passes en steekballen bereikten niet het beoogde doel. Daarnaast was het “slechte start-spook” meegereisd naar Malden. Want zowel in het begin van de eerste als de tweede helft lag de bal binnen een mum van tijd in het net achter Tom. Daardoor moest de BV herstelwerkzaamheden Moerse Boys 1 weer aan de slag. In de eerste helft was het Cas die na zo’n tien minuten met een doeltreffend afstandsschot het herstel bewerkstelligde. De kleine nummer tien maakte zijn nieuwe reputatie van doelpuntenmachine waar en zorgde voor een 1-1- ruststand.

Ook na rust was de gastheer snel trefzeker. De laatste slok thee baande zich nog een weg door de lichamen, toen Tom al moest vissen. Een scherp aangesneden vrije trap werd van dichtbij omgezet in een treffer. De derde Maldense treffer volgde niet veel later, toen de spits de bal fraai controleerde en mogelijk even zo fraai afrondde. Een nieuwe verliespartij leek onafwendbaar, al zorgde Cas – wie anders – toch weer voor hoop in de oranje-witte harten. Vanaf de strafschopstip schoot hij zijn zestiende competitietreffer tegen de touwen. Niet gek, voor een speler van een degradatiekandidaat.

De doelpuntenwoede van Cas ten spijt, nooit maakte Moerse Boys echt aanspraak op een gelijkmaker. Het probeerde het nog wel in de slotfase, onder andere met invallers Damian en Raad binnen de lijnen, maar Juliana gaf geen krimp. Ook deze keer zou de ploeg van Jurgen Arnouts zonder punten in de bus richting Akkermolen stappen. In de allerlaatste seconde bepaalde de thuisploeg de eindstand nog op 4-2. Direct na dat doelpunt vond de dienstdoende arbiter het genoeg geweest.

Het seizoen 2022-2023 blijft daardoor zonder uitzege. Het reguliere seizoen althans. Want nog steeds heeft ons vlaggenschip een kansje op nacompetitie. De opdracht voor volgende week is in ieder geval kraakhelder: winst tegen RKSV Nuenen is een must om de kansen op nacompetitie gaaf te houden. Mocht er na anderhalf uur een positief resultaat op het scorebord staan, dan kan een blik geworpen worden op het resultaat bij Silvolde. Pakken zij een punt, dan is het Vierde Divisie-avontuur voor Moerse Boys ten einde.

Het moge duidelijk zijn: Klein-Zunderts trots kan de steun van de aanhang meer dan ooit gebruiken. Of degradatie een ramp zou zijn? Nee hoor. Of een nacompetitieticket een knap resultaat zou zijn? Ja, zeker gezien de positie waaruit Moerse Boys zich terug knokte. Kortom: komt allen zondag naar Akkermolen. Zorg voor een ouderwetse sfeer. En geef die gasten in oranje-wit de support die ze verdienen. Ongeacht de tussenstand. Anderhalf uur lang. En nadien? Een traditioneel kantinefeestje onder een heerlijk zonnetje. Ongeacht het resultaat. Want ook dat is Moerse Boys. Dat moet Moerse Boys altijd blijven. Tot zondag!

Reactie Jurgen Arnouts: klik hier.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans (Raad Rasho) – Gijs Klep – Ties Bastiaensen – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Bart van den Broek – Dave Schoenmakers (Damian van Oerle) – Daan van den Broek.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp