Moerse Boys trekt voorsprong nu wél over de streep en boekt belangrijke zege

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys trekt voorsprong nu wél over de streep en boekt belangrijke zege

“Wij danken de moeder van Dennis van Nijnatten!” Woorden van die strekking had sportcommentator Sierd de Vos ongetwijfeld op euforische wijze geuit als hij deze zondag verslag had gedaan van Moerse Boys – Erp. De rossige spits kopte Moerse Boys – nota bene op Moederdag – met twee doeltreffende kopballen naar een levensbelangrijke overwinning. Moerse Boys handhaafde zich – na een onnodig zenuwslopend slot – op plek 11. Het werd 2-1.

Niet weer hè!
‘Niet weer, hè’, klonk het langs de kant toen Moerse Boys zo’n tien minuten voor tijd de Erpse aansluitingstreffer incasseerde. Tot dan was er geen vuiltje aan de lucht. Klein-Zunderts trots had een comfortabel ogende marge van twee treffers in handen en trof een opponent die nauwelijks gevaar stichtte. Onbezorgd stevende het af op de vierde seizoenzege. Tot minuut 81 dus. Het doelpunt van de bezoekers zorgde alsnog voor zenuwslopende minuten. Maar Moerse Boys trok de zege over de streep. Het oranje-witte kamp slaakte een zucht van verlichting, spelers vielen elkaar tevreden in de armen.

Het was een belangrijke overwinning in het gevecht tegen rechtstreekse degradatie. Zeker toen na het laatste fluitsignaal duidelijk werd dat ook concurrent SV TOP wist te winnen. Dat maakt dat de strijd om plek 11 nog altijd razendspannend is. Moerse Boys staat nog aan de goede kant van de streep, maar de voorsprong op TOP bedraagt slechts drie treffers. In punten staan beide ploegen gelijk, hekkensluiter VOAB volgt op drie punten. Kortom: nog twee spannende finales voor de boeg.

Dennis
De finale tegen Erp kende alvast een positieve afloop. Daarvoor mocht Moerse Boys dus Dennis bedanken. Twee rake kopballen, vlak vóór en vlak na rust. Gunstige momenten om de opponent pijn te doen. Bij het eerste doelpunt was het aandeel van Hein aanzienlijk, zo erkende ook Dennis na afloop tegenover BN De Stem. Hij hoefde alleen maar tegen de afgemeten voorzet van diens ploeggenoot aan te lopen en het was kassa. Vlak na rust knikte hij een hoekschop van Cas feilloos binnen. De hardwerkende aanvaller was zodoende goud waard.


De doelpunten volgden na een veertigtal minuten zonder veel opwinding. Veel middenveldvoetbal in de eerste minuten. Pas na de drinkpauze – halfweg de eerste helft – drong Moerse Boys echt even aan. Rik stuitte met een vlammend schot op de doelman, terwijl een valpartij van Job niet resulteerde in een strafschop. Aan de overzijde zweefde Tom een verwoestend afstandsschot uit de hoek. Ook na de doelpunten van Dennis grossierden beide ploegen niet in het creëren van kansen.  Daar maalde in het oranje-witte kamp uiteraard helemaal niemand om. Het was, met de voorsprong op zak en het zomerse zonnetje, uitstekend toeven langs de lijn.

Flashbacks
Minder ontspannen werd het toen Erp dus iets terug deed, kort nadat Dennis een kans op een hattrick had laten liggen. Tom had aanvankelijk nog een antwoord op een poeier van afstand, maar de rebound werd onberispelijk omgezet in een doelpunt. Flashbacks naar Almkerk-thuis (2-2), SC ’t Zand-uit (2-1-verlies), VOAB-uit (2-1-verlies) en Erp-uit (1-1) doemden op. Stuk voor stuk wedstrijden waarin Moerse Boys in de slotminuten een zege uit handen gaf. Zover kwam het deze middag niet. Gelukkig maar.

Eenmaal nog dook Erp serieus op voor het Klein-Zundertse doel, maar onder druk van Damian schoot een van de gasten ruim over. In de resterende minuten speelde Moerse Boys de wedstrijd vakkundig uit. Niet op de laatste plaats door een goede invalbeurt van de pas zeventienjarige Twan Havermans. De piepjonge invaller liep zich het snot voor de ogen in de handvol minuten die hij kreeg en soleerde in de slotseconden fraai door de Erpse defensie, resulterend in een vrije trap en belangrijke tijdwinst. Tegenvaller was het uitvallen van Cas, die met een pijnlijke knie naar de kant moest. Na een poos blessuretijd volgde het bevrijdende, allerlaatste fluitsignaal.

Belangrijke punten voor Moerse Boys, dat dus een spannend competitieslot ingaat. De laatste twee speelrondes worden afgewerkt op zaterdagavond om 18.00 uur. Aanstaande zaterdag uit bij Sarto, de week erop volgt de absolute apotheose, thuis tegen EFC. Hopelijk een nacompetitietoetje na. De tijd zal het leren. Tot volgende week!m

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Hein Coremans – Joris Goossens – Kas Mol – Bart van den Broek – Bas Naalden – Rik Mol – Cas van den Broek (Twan Havermans) – Job de Meijer – Dennis van Nijnatten – Damian van Oerle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp