Moerse Boys toont twee gezichten en verliest bij EVV (inclusief samenvatting)

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys toont twee gezichten en verliest bij EVV (inclusief samenvatting)

Moerse Boys 1 is er zondag niet in geslaagd om de 79ste verjaardag van onze vereniging op te fleuren met een positief resultaat. In Limburg, op bezoek bij middenmoter EVV, liet ons vlaggenschip twee gezichten zien. Een uitstekende tweede helft bleek – na een zwakke eerste helft – niet afdoende voor een bevredigende uitslag.  Het werd 3-1 in Echt.

Limburgse onvrede
Dat de drie punten op sportpark De Bandert zouden blijven, daar had zelfs EVV-trainer Leo Beckers waarschijnlijk weinig rekening meer mee gehouden. Hij zag de wedstrijd na rust uit zijn handen glippen. Niet voor niets uitte hij meermaals met fraai Limburgs accent zijn onvrede. Niet voor niets voerde hij twintig minuten voor tijd bij een 1-0-stand drie wissels tegelijk door. Moerse Boys was de bovenliggende partij, EVV verzandde in slordigheden.

Hoe anders was dat voor rust? Het spel van Moerse Boys was zwak. Het was slordig aan de bal, te onrustig ook. Zelden werd de voetballende oplossing gevonden. Kansen creëerde het in het eerste bedrijf nauwelijks. Ook EVV reeg de kansen niet aaneen, maar was weldegelijk de betere ploeg. Via de flanken stichtte het zo nu en dan gevaar. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Rond het eigen zestienmetergebied verdedigde Moerse Boys niet kordaat genoeg, met de openingstreffer als gevolg. Halerwege stond het 1-0 en daar was weinig op aan te merken.

Kansen voor Moerse Boys
Maar in de tweede helft was alles anders. Alsof de Klein-Zundertse spelers een wonderdrank dronken tijdens de rust. Diverse Moerse Boys-spelers hadden in de tweede helft de mogelijkheid te scoren. Zo schoot Bart rakelings naast met links, raakte de sterk opererende Dave de bal niet goed in kansrijke positie en kopte Joris rakelings over. Ook topschutter Cas was dreigend, maar hij vond tot twee keer toe de doelman op zijn weg. De gelijkmaker hing in de lucht. Dat zag ook de Limburgse oefenmeester.

Invaller Damian zorgde tien minuten voor tijd eindelijk voor de welverdiende beloning voor Klein-Zunderts trots. Met zijn eerste doelpunt in de oranje-witte hoofdmacht bracht hij Moerse Boys langszij. De aanvaller – al enige seizoenen makkelijk scorend bij het tweede elftal – wurmde zich langs zijn directe tegenstander en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak. Daarmee bewees Damian opnieuw zijn waarde in het eerste elftal, zoals hij recent ook deed tegen Gilze en Hoogland. Met de 1-1 op het scorebord en gelet op het spelbeeld in de tweede helft gloorde er zelfs meer dan een gelijkspel.


Toch ging het nog faliekant mis. Wellicht was het uitvallen van aanvoerder Joris daar deels debet aan. Direct na de gelijkmaker liet de verdediger zich vervangen met een pijnlijke lies. Vervanger Raad trof geen enkele blaam, maar het ontbreken van Joris zorgde wel voor wat minder rust en sturing in het elftal. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd greep EVV de voorsprong die het niet meer uit handen gaf. Bart werd gepasseerd op de linkerflank en de afronding daarna was wonderschoon. Een miscommunicatie tussen doelman Tom en Hein leidde een paar minuten later de beslissende 3-1 in. Zij trakteerden – zoals een jarige hoort te doen – en een EVV-aanvaller prikte binnen. Niet veel later klonk het allerlaatste fluitsignaal van de jonge arbiter.

Een gelijkspel was op basis van anderhalf uur voetbal eerlijk geweest. Maar voetbal is nou eenmaal niet altijd eerlijk. Moerse Boys verloor met 3-1 bij EVV, maar speelde een tweede helft die voldoende houvast biedt voor de toekomst. Volgende week weer een potje op het eigen Akkermolen. Hoogvlieger AWC is dan de tegenstander. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Damian van Oerle) – Joris Goossens (Raad Rasho) – Hein Coremans – Gijs Klep – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers.

Samenvatting EVV – Moerse Boys:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp