Moerse Boys strijdend ten onder in Lichtenvoorde

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys strijdend ten onder in Lichtenvoorde

Moerse Boys is zondag met lege handen teruggekeerd uit de achterhoek. Longa’30 was met 3-1 te sterk waardoor Moerse Boys nog steeds op zijn eerste driepunter wacht.

Door: Olav den Ridder

Het begint een beetje te wennen, vroeg in de ochtend vertrekken met de bus richting de achterhoek, want na Silvolde en Ziewent was ditmaal Lichtenvoorde de eindbestemming. Bekend van de Zwarte Cross en het op één-na-grootste bloemencorso van Nederland, maar ook van hoofdklasser Longa’30. De club waar Sander Boschker zijn loopbaan begon kent net als Moerse Boys een stroeve start in deze competitie en dus is er al vroeg in het seizoen sprake van een heuse zes-punten-wedstrijd.

Als er om 14:00 uur wordt afgetrapt op het fraaie sportcomplex is al snel duidelijk dat beide ploegen er een leuke wedstrijd van willen maken. Het duurt niet lang voordat zowel Longa als De Moer de eerste mogelijkheid kan noteren, maar écht gevaarlijk wordt het nog niet in de beginfase. Na 6 minuten is er weliswaar een bekeken stiftbal van de thuisploeg die over het doel van Tom zeilt, maar de eerste echt grote kans is toch echt voor Moerse Boys. Na een klein kwartiertje bereikt Hein met een verre ingooi Pim die op zijn beurt doorkopt op Jesse. De nummer 11 kopt de bal echter recht in de handen van de keeper van Longa.

De thuisploeg blijft gevaarlijk via de snelle spitsen, maar een slordige eindpass of goed ingrijpen van de Klein Zundertse defensie, onder aanvoering van Joris, zorgen er voor dat Tom zelden in actie moet komen. Na een klein half uur spelen is er plotseling van alles te beleven op het Lichtenvoordse kunstgras. Allereerst is daar een prima pass van Bart op Job die in een keer uithaalt zoals Marco van Basten dat ooit deed in 1988. De bal schaaft langs de bovenkant van de lat over het doel, een heerlijk volley die een beter lot had verdiend. Aan de andere kant kan Tom zich direct onderscheiden met een prima redding. Een minuut later zit het publiek opnieuw op het puntje van haar stoel als Joris een heerlijke pass op Bart in huis heeft die vervolgens de keeper lijkt te passeren met een bekeken lobje. Vele aanwezigen tellen hem al, maar de bal ploft op de paal en kan vervolgens in de rebound net niet worden binnengekopt. Een paar tellen later ligt het leer echter wel tegen de touwen maar dan aan de andere kant. De buitenspeler van Longa trekt simpel naar binnen en schuift de bal in de korte hoek buiten beriek van Tom. Een domper voor Moerse Boys dat aan een voorsprong dacht maar nu in de achtervolging moet.

De thuisploeg heeft in de resterende tijd van de eerste helft de overhand en onder aanvoering van de behendige nummer 6 weten zij een paar keer gevaarlijk richting Zundertse zestien te komen. Vlak voor rust gaat een bal achter het standbeen van de Lichtenvoordse spits rakelings naast het doel en zo gaan beide ploegen met een 1-0 ruststand aan de thee. In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Moerse Boys staat goed en werkt hard, Longa wordt vooral gevaarlijk als beide spitsen op snelheid zijn. In de 50e minuut houdt Tom Moerse Boys op de been en dat is voor Moerse Boys een teken om wat meer druk naar voren te geven. De thuisploeg in het oranje moet achteruit maar komt in de 56e minuut toch op 2-0. Een voorzet vanaf links wordt doorgetikt waardoor Tom uit positie is en de bal kan simpel worden binnen getikt.

De Moer moet nu volle bak en schuift ook een mannetje door om zo voor wat extra gevaar te kunnen zorgen. In de 66e minuut volgt het mooiste schot van de wedstrijd én de mooiste redding. De diagonale knal van Achterhoekse komaf lijkt richting kruising te zeilen, maar Tom gaat gestrekt naar de hoek en tikt de bal over de kruising. 5 minuten later is Longa opnieuw dicht bij succes als de paal een doelpunt voorkomt.

De Moer blijft op een positieve manier zoeken naar een gaatje in de defensie van de thuisclub maar komt er niet doorheen. Aan de andere kant hebben de gastheren meer geluk als een vrije trap via de paal voor de voeten komt voor de nummer 9 van Longa die zijn tweede van de middag binnen mag lopen.

De 3-1 is er eentje voor de statistieken als Jesse een klutsbal binnen weet te tikken na een corner van Bart die door Pim op doel wordt gekopt. In de blessuretijd is Dave nog dichtbij een doelpunt, en hoewel een 3-2 uitslag wellicht terecht was geweest zat er helaas niet meer in.

Voor trainer Jurgen zal het inmiddels een bekend verhaaltje zijn wat hij elke week moet vertellen aan de verslaggever van BN/De Stem. Ook deze wedstrijd kon hij zijn team namelijk weinig verwijten en ook deze week werd de creativiteit van de geblesseerden op sommige momenten met node gemist. Iets met een hoek waar klappen vallen en met een dubbeltje dan wel kwartje dat de goede kant op moet vallen.

De uitgelezen mogelijkheid daarvoor is aankomende zondag als EHC/Heuts op bezoek komt op Sportpark Akkermolen. De hekkensluiter heeft een puntje minder dan De Moer en hoopt natuurlijk zondag de rode lantaarn achter te laten in Klein-Zundert. Het is aan Jurgen en zijn mannen én natuurlijk alle supporters langs de lijn om er voor te zorgen dat De Moer haar eerste driepunter kan noteren en zo enorm goede zaken kan doen. Opnieuw een zes-punten-wedstrijd dus waarbij alle steun meer dan welkom is!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Bart van den Broek – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Justin Houtzagers – Pim Goossens – Jesse Mouws – Job de Meijer. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp