Moerse Boys snel klaar in Heesch

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys snel klaar in Heesch

Soms zijn wedstrijden voorbij voordat je amper in de gaten hebt dat ze zijn begonnen. Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip in Heesch zo’n wedstrijd. In vijf minuten tijd, tussen de 13de en 18de minuut incasseerde het 3 doelpunten. Een kwartier later frommelde de spits van HVCH een 4de goal achter Teun. Wedstrijd gespeeld. De tweede helft was er enkel nog voor de statistieken; Daan scoorde de eretreffer en de reservebank pakte allemaal hun cap mee.

Dramatische 5 minuten

Zonder de zieke trainer Jurgen was de reis naar Heesch vol goede moed ingezet. Ongetwijfeld hadden alle spelers hun zinnen gezet op een revanche op de oorwassing van een week eerder. Het strijdplan lag klaar. Alleen de uitvoering liet te wensen over. Op een hobbelig grasveld werd het eerste kwartier gestreden om iedere meter. Maar steeds waren de blauw-witten de oranje-witte te snel af. Daardoor kreeg Moerse Boys geen druk op de tegenstander. Tel daarbij de nodige persoonlijke fouten op en je hebt het recept voor een dramatische 5 minuten.

foto’s: website HCVH

Na de 3-0 voetbalde de Moer wat verder naar voren en hield het HVCH van de goal. Maar bij een aanval over hun rechterkant werd meerdere malen niet adequaat ingegrepen en het kwartet aan Heesche doelpunten was een feit.

Typerend voor de eerste helft was het feit dat in de 45ste minuut Cas het eerste schot tussen de palen loste. De keeper raapte deze eenvoudig op. Iets daarvoor had Dave bijna kunnen profiteren van een misverstand in de verdediging van de tegenstander. Met de bal aan de voet omspeelde hij de doelman. Die had hem helaas zo ver naar buiten gedwongen dat de weg naar het doel te scherp was. Zijnet als resultaat.

Eretreffer

Het was te prijzen dat de spelers van de Moer de tweede helft, met goede moed en veel inzet, nog het beste van de wedstrijd wilde maken. Cas kon na een vrije trap venijnig uithalen. Een schot wat de keeper tot corner kon verwerken. De beloning voor dit harde werken kwam zo net na het uur. Daan kopte een corner op fraaie wijze binnen en redde zo de eer. Met deze kopbal ontnam Daan eigenhandig de selecte van HVCH van 50 consumptiebonnen (de beloning voor een overwinning zonder tegendoelpunt). Nadat de scheidsrechter nog een doelpunt van HVCH afkeurde vanwege buitenspel floot hij niet veel later voor het eindsignaal. De wedstrijd die allang gespeeld was, was afgelopen.

Extra motivatie voor iedereen

Veel oranje-witte hadden zich deze middag anders voorgesteld, de spelers voorop. Maar helaas; soms zit het niet mee. Het mooie aan voetbal is dat je één week later weer de kans krijgt op revanche. Aanstaande zondag dus weer. Deze keer voor 2 grote verliespotten. Extra motivatie dus voor de wedstrijd tegen Meerssen. Extra motivatie voor de spelers. Extra motivatie voor de supporters om onze spelers te steunen. We zijn per slot van rekening Moerse Boys. Dus tot zondag half drie. Forza Moerse Boys.

Opstelling Moerse Boys: Teun Bastiaensen – Sietse Sebregts (Bas Naalden) – Joris Goossens – Hein Coremans (Gijs Klep)– Bart van den Broek – Justin Houtzagers – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Rik Mol – Dave Schoenmakers (Raad Rasho) – Damian van Oerle (Matt Voeten)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp