Moerse Boys sluit 2022 af in mineur; bekeravontuur ten einde

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys sluit 2022 af in mineur; bekeravontuur ten einde

In een decor dat veel weg had van een Winter Wonderland, eindigde jaargang 2022 voor Moerse Boys in mineur. Het bekeravontuur werd zondag op hardhandige wijze beëindigd door JEKA, de nummer negen van de tweede klasse. De eindstand sprak boekdelen: met een 4-1-verliespartij werd Klein-Zunderts trots de winterstop ingestuurd. Opvallend: aanvaller Daan sloot de wedstrijd af als doelman.

Kolderiek
Het had wel wat kolderieks: Daan in keepersoutfit onder de lat. De oranje sokken verraadden dat hij daar eigenlijk niet hoorde, maar het was uit nood geboren. Doelmannen Teun (blessure) en Tom (rode kaart) vielen beiden uit, waarna Daan een kwartier voor tijd besloot de handschoen op te pakken. Letterlijk en figuurlijk. In de tijd die resteerde werd de gelegenheidsdoelman niet getest. De 4-1-eindstand was toen al bereikt. Daan getooid in keeperstenue was het beeld dat het meest beklijfde na afloop.


Verder viel er weinig te lachen voor de oranjehemden. Met gebogen schouders stapte Moerse Boys na ruim anderhalf uur voetbal van het aangevroren kunstgrasveld. Het had anderhalf uur lang achter de feiten aangelopen. Nauwelijks een minuut stond er op de klok toen de thuisploeg al een strafschop verzilverde. Een terugspeelbal stroopte in het rijp en daardoor moest doelman Teun aan de noodrem trekken. Kansloos was hij op de inzet vanaf elf meter. Direct moest Moerse Boys in de achtervolging.

Broedertwist
Wellicht zag Justin op dat moment de bui al hangen. Voor hem was het treffen extra beladen, want de middenvelder trof met JEKA het team van zijn broertje Boris. BN De Stem had aan de vooravond van het bekeraffiche al uitgepakt met een groot dubbelinterview met de broertjes Houtzager. Snedige opmerkingen over en weer. Omdat Boris op de reservebank begon, werd de broedertwist binnen de lijnen uiteindelijk beperkt tot een kwartiertje. Toch zal Boris straks waarschijnlijk met de grootste grimas aan de kerstdis verschijnen, want zijn ploeg zegevierde overtuigend.

Wie een belangrijk aandeel had in de Bredase triomf was aanvaller Sem Herijgers. En laat dat nou ook geen onbekende zijn voor veel oranjehemden. Sem voetbalde jarenlang bij Moerse Boys, voornamelijk in de jeugd. Ook voor hem had het onderonsje dan ook een speciaal tintje. Met een doelpunt – de 3-0 zo rond het uur – en de afgedwongen strafschop in de openingsminuut deed hij een aantal van zijn vrienden veel pijn. Tot tevredenheid van JEKA-trainer Ivo van Moergesteld, die eveneens een verleden heeft op Akkermolen. Tot zover het feest der herkenning.

Mogelijkheden
Moerse Boys kreeg in het eerste bedrijf echt wel kansen om de vroege achterstand ongedaan te maken, maar meer dan eens stond de Bredase sluitpost in de weg. Bart was na een fraaie aanname het dichtstbij, terwijl ook Daan in kansrijke positie verscheen. Aan de overzijde redde Teun bekwaam bij een één-op-één-situatie. Nog voor rust vergrootte JEKA de voorsprong. Een afvallende bal werd fraai in het doel geschoten.

Met drie wissels in de rust – de invalbeurt van Tom was noodgedwongen vanwege een blessure bij Teun – trachtte trainer Jurgen het tij nog te keren. Zonder resultaat. In het tweede bedrijf speelde zijn ploeg lange tijd nauwelijks kansen bijeen. De 3-0 leek de definitieve nekslag, al mocht het vlaggenschip nog even hopen toen Cas een strafschop binnen trapte. Met de vierde treffer schoot JEKA even later alsnog alle spanning uit het duel. Vervelender nog dan het resultaat was de uitsluiting van doelman Tom, die na de 4-1 commentaar gaf op de wedstrijdleiding en met een directe rode kaart moest inrukken. Hem hangt een schorsing boven het hoofd die ook in de competitie geldt. Met zijn laatste fluitsignaal bewees de arbiter vervolgens met name de toeschouwers een dienst.

Een middag om snel te vergeten. Gauw de winterstop in, eventjes rust en dan met goede moed de tweede seizoenshelft in. De seizoenshelft waarin Moerse Boys vorig voetbaljaar tot grote hoogtes steeg. Tot volgend jaar!

Opstelling Moerse Boys: Teun Bastiaensen (Tom Magielse) – Bart van den Broek – Lars Jochems (Job de Meijer) – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep (Ties Bastiaensen) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Damian van Oerle. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp