Moerse Boys schiet weinig op met gelijkspel bij hekkensluiter

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys schiet weinig op met gelijkspel bij hekkensluiter

De ploegen die de punten het meest nodig hebben in de Vierde Divisie B, deelden de buit zondag gelijkelijk. RKZVC één punt, Moerse Boys één punt. Daarmee schoten beide ploegen heel weinig op. Teleurstelling was dan ook in beide kampen troef na afloop. Het werd 1-1.

Aansluiting
Voor beide formaties was de opdracht kraakhelder. Winst was noodzakelijk om enigszins aansluiting te behouden met de nacompetitieplaatsen. De achterstand daarop was voor Moerse Boys al opgelopen tot zeven punten. Het gat tot de veilige twaalfde plaats bedoeg zelfs tien punten. Kortom: alleen een overwinning zou tot voldoening leiden. Thuis was RKZVC nog overtuigend met 4-1 verslagen. Een hoopgevend gegeven vooraf. Wat niet in het voordeel sprak: Moerse Boys won nog nooit in de Achterhoek. Niet bij Longa’30, niet bij Silvolde en dus niet bij RKZVC.

RKZVC – Moerse Boys werd uiteindelijk een wedstrijd zoals je verwacht bij een kelderkraker. Aan strijd geen gebrek, maar hoogstaand was het allemaal niet. Kansen vielen er nauwelijks te aanschouwen op sportpark De Greune Weide. De thuisploeg miste een aantal belangrijke krachten, maar beschikt met aanvaller Sjors Storkhorst wel over een aanvaller met veel kwaliteiten. Vrijwel al het Zieuwentse gevaar liep via hem.

Storkhorst
Dat Storkhorst halfweg de eerste helft de score opende, mocht dan ook geen verrassing heten. Juist in een fase waarin Moerse Boys een overwicht leek te hebben, opende RKZVC het doelpuntenbal. Storkhorst was het eindstation van een aanval die hij zelf had opgezet en prikte de bal van dichtbij langs doelman Tom. Een fraai staaltje voetbal van de voorhoedespeler.

Virtueel was Klein-Zunderts trots op dat moment hekkensluiter, maar die twijfelachtige status droeg het al snel weer over aan de thuisploeg. Zo’n tien minuten voor rust produceerde Job de gelijkmaker. De vervanger van de geschorste Daan was er als de kippen bij toen de RKZVC-doelman grabbelde en tikte de bal in het lege doel. De balverovering voorafgaand van Cas was de opmaat richting het doelpunt. Met een gelijke stand gingen de staartploegen aan de thee.

In het tweede bedrijf bleef Moerse Boys een licht, optisch overwicht hebben, zonder daarbij veel gevaar te stichten. De bal was meer op de Zieuwentse helft, maar de oranjehemden moesten waken voor de counters van RKZVC. Bart was gevaarlijk op aangeven van Cas, terwijl Justin naast schoot na een verre ingooi. Aan de overzijde behoedde Tom zijn ploeg met een katachtige reflex voor een nieuwe achterstand. Het bleef daardoor 1-1. Daar kon ook invaller Dave niets meer aan veranderen in de tijd die hem gegeven was.

Rentree Sjors bij Moerse Boys 2
Met één punt in de tas, maar toch met een teleurgesteld gevoel, keerde Moerse Boys naar sportpark Akkermolen. Al was de teleurstelling relatief, want er was deze zondag weldegelijk ook reden voor vreugde. Uit Waalwijk, waar Moerse Boys 2 aantrad tegen WSC 2, kwam immers bijzonder mooi nieuws. Sjors Goossens maakte daar zijn rentree na 1211 dagen (!) zonder voetbal vanwege een zware knieblessure. De linkspoot kwam zijn terugkeer door zonder kleerscheuren. De zondag kon daardoor eigenlijk al niet meer stuk. Daar veranderde ook RKZVC – Moerse Boys niet veel meer aan.

Afijn. Volgende week weer op puntenjacht op het eigen sportpark Akkermolen. Met Silvolde wacht wederom een confrontatie met een laagvlieger uit de Achterhoek. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Sietse Sebregts – Hein Coremans –  Joris Goossens – Gijs Klep – Rik Mol – Cas van den Broek – Justin Houtzager – Bart van den Broek – Job de Meijer (Dave Schoenmakers) – Damian van Oerle. 

Beelden van de doelpunten + reactie beide trainers: klik hier

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp