Moerse Boys redt het net niet tegen SV Orion (inclusief samenvatting)

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys redt het net niet tegen SV Orion (inclusief samenvatting)

De overwinning van 4-3 vorige week tegen Hoogland zou de ploeg het nodige vertrouwen moeten geven tegen de SV Orion uit Nijmegen. Helaas gingen de Boys nu met dezelfde cijfers ten onder.

Door: André van Hooijdonk

Voor aanvang van de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen voor een overleden kaderlid van onze gastheer deze zondagmiddag. Na deze minuut volgt om 14.00 uur de aftrap, waarbij onze jongens geheel in het zwart aantreden. De thuisploeg speelt in de ons bekende kleuren oranje – wit gekleed. Dat is even wennen.

Afgekeurde treffer Moerse Boys
Al snel lijkt Moerse Boys in de zesde minuut aan de leiding te komen. Een voorzet vanaf de linkerflank wordt te midden van een aantal spelers door een eigen speler van Orion tot doelpunt gepromoveerd. Helaas, de scheidsrechter keurt om onbekende reden(en) het glaszuivere doelpunt af. Uitleg van deze beslissing wordt niet gegeven. Het spel gaat het eerste kwartier op en neer, waarbij Orion enkele keren gevaarlijk bij Tom in de buurt komt.

In de 15e minuut wordt de ban gebroken. Over links komt Orion op snelheid gevaarlijk door en met een voorzet op maat wordt de spits bediend. Tom heeft geen schijn van kans en zo staat de 1-0 op het scorebord. Rond de 20e staat het zelfs 2-0 . Opnieuw wordt een speler in het oranje rond de 16 meter lijn aangespeeld. Die draait zich weg bij onze verdediging en laat met een bekeken inzet Tom voor de tweede maal kansloos. Niet veel later redt de doelman aan de andere zijde via de vingertoppen een serieuze doelpoging van Dave, die mooi is vrijgespeeld door Daan. Wat resteert is een hoekschop.

Moerse Boys krijgt wat meer vat op de thuisploeg en uit een vrije trap van Cas kopt Joris voor ons net naast de verkeerde kant van de paal. Met name de opkomende Gijs over de linkerflank zorgt voor aanvullende impulsen.  Dave ziet diens kopbal uit een voorzet van Daan door de doelman tot een corner verwerkt worden en ook Bart krijgt nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Zijn inzet van kortbij vliegt via de handen van de doelman over het doel.

Orion loopt uit
Aan de andere kant daarentegen weet de thuisploeg het net wel te vinden. Net buiten het 16 meter gebied krijgt Orion een discutabele vrije trap te nemen. Tot ieders verrassing en verbazing krult de speler van Orion de bal buiten bereik van Tom in het doel en zo staat het 3-0 in plaats van 2-1 op het scorebord.

Na de pauze zien we een dreigender Moerse Boys binnen de lijnen. In de 13e minuut krijgt Moerse Boys dan ook terecht loon naar werken. Cas bedient op de rechterflank Dave, die zijn tegenstander te vlug af is. Met een voorzet op maat brengt hij Rik in scoringspositie en zo staat de 3-1 op het scorebord. Gezien het spelbeeld gaan de Moerse Boys supporters er nog eens goed voor zitten. Het spel golft daarna op en neer. Rond minuut 20 is het echter opnieuw Orion dat tot scoren komt. Uit een toegekende vrije trap verdwijnt de bal tussen een kluwen van spelers en tot ontzetting van geheel Moerse Boys, in het net.


Wissels en doelpunten
Tijd voor het doorvoeren van enkele wissels. De licht geblesseerde Hein wordt vervangen door Gijs ( Gommers) en ook Dave staat zijn plaats af aan Damian. Moerse Boys komt zeven minuten voor het eindsignaal op 4-2. Uit een hoekschop van Cas komt de bal voor de voeten van Justin, die van buiten het strafschopgebied verwoestend uithaalt. Moerse Boys krijgt weer hoop en gaat voor de aansluitingstreffer.

Nadat Matt Voeten zijn debuut in de hoofdmacht maakt met het vervangen van Gijs ( Klep), is het Joris die uit een vrije trap van Cas voor de 4-3 zorgt. Zit er nog meer in deze middag? Neen. Ook de door de scheidsrechter toegekende extra speeltijd levert niet het nog minimaal haalbare gelijke spel op.

Volgende week zondag opnieuw een uitwedstrijd en wel in Echt tegen de plaatselijke EVV. Mannen veel succes.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens – Hein Coremans (Gijs Gommers) – Gijs Klep (Matt Voeten) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers (Damian van Oerle).

Uitgebreide samenvatting SV Orion – Moerse Boys (samengesteld door SV Orion):

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp