Moerse Boys raakt Pim kwijt aan Achilles Veen: “Natuurlijk doet het zeer”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys raakt Pim kwijt aan Achilles Veen: “Natuurlijk doet het zeer”

Verrassend transfernieuws bij Moerse Boys: Pim Goossens vertrekt na dit seizoen naar zaterdag hoofdklasser Achilles Veen. De goalgetter van het vlaggenschip heeft donderdagavond voorafgaand aan de training zijn aanstaande vertrek medegedeeld aan de spelersgroep. Een donderslag aan heldere hemel voor Moerse Boys, maar uiteraard een mooi avontuur voor de 25-jarige Pim. De aanvaller vertrekt met pijn in het hart, zo vertelt hij tegenover BN De Stem.

Avontuur
De jongste Goossens-telg werd recent benaderd door de aanstaande trainer van Achilles Veen. Het was niet voor het eerst dat stevig aan de mouw van de aanvaller getrokken werd. Met zijn twee treffers tegen Baronie overtuigde hij de Veense staf. Hij ging het gesprek aan, werd overtuigd en gaf onlangs zijn jawoord. Hoewel Achilles Veen evenals Moerse Boys actief is in de Hoofdklasse, is het wel een vereniging met meer financiële mogelijkheden en grote ambities. “Ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als ik nooit het avontuur ben aangegaan”, legt Pim uit tegenover de krant. “Eerder is er weleens een gesprek geweest met Halsteren, maar daar heb ik destijds nee tegen gezegd omdat ik met Moerse Boys naar de Hoofdklasse wilde. Daar heb ik geen spijt van. Maar nu ben ik 25 en vind ik dit het moment om het nog eens te gaan proberen. De tijd is rijp.”


Zoals bij iedereen op Akkermolen wel bekend is, komt Pim uit een ware Moerse Boys-familie. Samen met broers Joris en Sjors maakt hij al jaren deel uit van het eerste elftal, met vader – tevens erelid – Jack, moeder Paula en opa Jos steevast langs de lijn. Ook voor hen zal het vast even slikken zijn dat de jongste van het gezin Akkermolen achter zich laat. “Opa reageerde wonderbaarlijk vrolijk toen ik het hem vertelde. ‘Ik vind het alleen maar tof, nu kan ik weer een extra dag voetbal gaan kijken, op zaterdag.” Opa Jos is beretrots op zijn kleinzoon. Het moge duidelijk zijn.

Unieke groep
Het afscheid van de spelersgroep waarmee hij zoveel successen vierde, laat Pim niet koud. “Alles wat we wilden bereiken, hebben we bereikt. Dat allemaal met een unieke, toffe groep, waar ik zoveel respect voor heb. Waarmee ik zo kan lachen, waar ik me zo thuis heb gevoeld. Geweldig om daar deel van uit te hebben mogen maken. Het was ook moeilijk om het hen te vertellen. Je kijkt de jongens in de ogen aan en dan zie je dat het wat met ze doet. Maar ze begrepen het. En ik zag zelfs een beetje trots. Dat geeft me een warm gevoel”, blikt hij terug op zijn mededeling van donderdagavond. “Natuurlijk doet mijn vertrek zeer, maar het is wel met opgeheven hoofd.” Omdat Achilles op zaterdag speelt, zal de twintiger ongetwijfeld nog regelmatig zijn opwachting maken op Akkermolen. Maar dan langs de lijn. En wellicht ooit weer op het veld. “Mijn gevoel zegt dat dit geen ‘tot nooit’ is. Eerder een tot ziens. Een tot ooit. Ja, ik zie mezelf wel terugkeren bij Moerse Boys.”

Voor Moerse Boys is het vertrek van de topschutter vanzelfsprekend een enorme aderlating. Pim maakte onderdeel uit van het hechte collectief dat de afgelopen seizoenen de Hoofdklasse bestormde. Ook verschillende teamgenoten kregen in die jaren aanbiedingen van andere clubs, maar steeds verkozen zij het warme nest op Akkermolen. Pim waagt de sprong in het diepe nu wel. Een mooi avontuur voor de spits, die eerder actief was in de A-jeugd van NAC Breda. Uiteraard wenst Moerse Boys hem alle goeds toe en ongetwijfeld zullen er regelmatig oranje-witten langs de lijn staan in Veen om ‘hun’ pupil te bewonderen. En mocht het onverhoopt geen succes worden? De deur op Akkermolen staat altijd wagenwijd open.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp