Moerse Boys overtuigt en rekent op Akkermolen af met RKZVC

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys overtuigt en rekent op Akkermolen af met RKZVC

Moerse Boys heeft zondag zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op eclatante wijze werd voor eigen publiek afgerekend met RKZVC, dat met lege handen terugkeerde naar de Achterhoek. De 4-1-eindstand was een perfecte afspiegeling van hetgeen zich ruim anderhalf uur lang op de groene zoden had afgespeeld. Moerse Boys was heer en meester.

Slaapverwekkend
Dat het zo’n sprankelende, attractieve winstpartij zou worden, daar had na het eerste kwartier nagenoeg niemand rekening mee gehouden. De wedstrijd kende – met gevoel voor understatement – een aftastende beginfase. Slaapverwekkend was het eerste kwartier haast. Met RKZVC trof Moerse Boys de hekkensluiter van de Vierde Divisie B. Voor wat het waard is, na vier potjes. Feit is wel dat in wedstrijden als deze de punten gepakt moeten worden. Voor eigen publiek, tegen gelijkwaardige tegenstanders. Dan liggen er zeker kansen.

De rentree van Cas legde Moerse Boys deze middag geen windeieren. Hij trok het spel naar zich toe en liet flitsen van genialiteit zien. Hij was tevens verantwoordelijk voor het mooiste Klein-Zundertse doelpunt van de middag, de 3-0, vlak na rust. Een kiezelhard schot, vol frustratie wellicht, stijf in de bovenhoek. Frustratie vanwege de zware rode kaart van twee weken terug, waardoor hij vorige week Meerssen-uit mistte en waardoor hij nog steeds in onzekerheid zit. Moerse Boys ging in beroep tegen de straf van twee wedstrijden schorsing en wacht nog op uitspraak van de KNVB. Wordt vervolgd dus.

Ontwikkeling van Dave
Deze middag kon het Klein-Zundertse publiek gelukkig gewoon genieten van het frivole spel van Cas, die twee weken terug zijn 22ste verjaardag vierde. Maar ook weer van de vlotte dribbels van de achttienjarige Dave, wiens ontwikkeling in het oog springt. Hij zorgde voor twee assists, waarvan de eerste de meest fijne was. Een slimme loopactie werd opgevolgd met een lage voorzet. Rik frommelde de bal over de lijn. Het betekende na zo’n twintig minuten spelen de openingstreffer.

Het leek alsof De Moer dat doelpunt nodig had om de schroom van zich af te gooien. Want na die 1-0 voetbalde het plots opvallend gemakkelijk. Overtuigend nam het de wedstrijd in handen. Vloeiende aanvallen, duidelijk het gevolg van veel training en al vele wedstrijden samen. De verdubbelaar liet dan ook niet lang op zich wachten. Cas trapte raak vanaf elf meter. De protesten van RKZVC-zijde waren begrijpelijk, want de toegekende strafschop was op het oog makkelijk gegeven. Soms zit het mee, soms zit het tegen, zo zal Cas gedacht hebben toen hij onberispelijk raak trapte. Nog voor rust leken de bezoekers volledig door de hoeven te zakken. Daan krulde fraai, met veel gevoel, maar raakte de paal. Joris kopte voorlangs.

Ontspanning
De wonderschone 3-0 van Cas, vol in de kruising vanaf een meter of twintig, betekende kort na rust alsnog de beslissing. Ontspanning maakte zich vervolgens meester van sportpark Akkermolen. Zowel binnen de lijnen als buiten de lijnen. Op het naastgelegen kunstgrasveld voetbalden tientallen kinderen zorgeloos. Langs de lijn keuvelde men wat. De zon scheen, de temperatuur was goed. Evenals het spel van Klein-Zunderts trots. Was Moerse Boys nou zo goed of viel RKZVC tegen? De waarheid zal ergens in het midden hebben gelegen. Het was een fijne middag op Akkermolen.

Evenals Cas wist ook Rik zijn tweede doelpunt van de dag te produceren, halfweg de tweede helft. Hij dankte Bart, die ditmaal als aangever optrad. Een fijne passeeractie, een lage voorzet en afronden maar. In het restant liet Moerse Boys de teugels wat vieren. Trainer Jurgen greep de mogelijkheid aan om wat te wisselen. Onder meer de zeventienjarige Raad maakte voor de tweede keer minuten in het eerste elftal. Zorgeloos, zoals de kids op het kunstgrasveld, voetbalde het vlaggenschip de wedstrijd uit. Met een stel stijlvolle reddingen wist doelman Tom nog de show te stelen.

Mooie pleister
Toch bolde het net nog eenmaal. Een Zieuwentse treffer voor de statistieken, maar misschien wel eentje die het doelpunt van Cas overtrof qua schoonheid. Waar Daan voor rust op de paal krulde, boogde de nummer 19 van RKZVC de bal op schitterende, vergelijkbare wijze, via de binnenkant van de paal, tegen de touwen. Een doekje voor het bloeden, een pleister op de wonde. Maar wel zo’n mooie pleister die je als kind vroeger toch een beetje beter liet voelen. Een minuut of tien later volgde het laatste fluitsignaal.

De eerste overwinning van het seizoen in speelronde vijf. Meer nog: uitstekend veldspel dat vertrouwen geeft. Moerse Boys nestelde zich in de brede middenmoot van de Vierde Divisie. Op plek tien om precies te zijn. Volgende week wacht de eerste van drie verre reizen naar de Achterhoek. Silvolde is dan de tegenstander. Tot dan!

Voor foto’s van Moerse Boys – RKZVC: click hier.
Onderstaand de vier treffers van Moerse Boys op beeld:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Hein Coremans (Ties Bastiaensen) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Justin Houtzager (Bas Naalden) – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Raad Rasho) – Dave Schoenmakers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp