Moerse Boys opnieuw met lege handen naar huis

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys opnieuw met lege handen naar huis

Ondanks de nederlaag vorig wekend tegen streekgenoot Unitas ` 30 uit Etten-Leur, vertrokken de mannen van trainer Jurgen Arnouts vol goede moed naar Hoogland. Een dorp gelegen in de gemeente Amersfoort en op een steenworp van Bunschoten. Op Sportpark Akkermolen werden de bezoekers immers in de laatste seconden van de wedstrijd met 4-3 verslagen.

Door: André van Hooijdonk

Hein Coremans was geschorst voor deze wedstrijd en ook Dave en Sietse waren nog niet speelklaar. Jurgen had daarom enkele jeugdspelers meegenomen. Na het eerste fluitsignaal waren  de bedoelingen van de gastheer meteen duidelijk. Moerse Boys moest achteruit en niet voor de eerste keer dit seizoen, lag de bal na zes minuten spelen al achter Tom in het netje. Over links kon de spits van Hoogland ongehinderd uithalen en verdween de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Moerse Boys weet nu wat het te doen staat en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Daan ontvangt de bal aan de rechterzijde en legt deze keurig terug in de voeten van Rik. Zijn inzet verdwijnt naast het doel. Niet veel later is het Damian die de bal in de doelmond brengt. Helaas voor de aanstormende Cas is de bal een prooi voor de doelman. Diezelfde Cas wordt in de 14e minuut tijdens een solo onreglementair gestopt. Hij neemt zelf de toegekende vrije trap. De bal verdwijnt over het doel.

In de 22e minuut opnieuw een goede mogelijkheid voor de Boys. De bal wordt op Daan gespeeld, die vervolgens de bal over de doelman lift. Tot ontzetting van de oranjehemden verdwijnt de bal via de verkeerde kant van de paal buiten het speelveld.

Moerse Boys doet er alles aan om de vroeg opgelopen achterstand teniet te doen. Geluk zit er voor de Boys ook deze zonovergoten zondagmiddag opnieuw niet in. Het ontbreekt ons aan een koele afmaker. Ook lukt het Job de Meijer niet om de via Daan verkregen bal na een lange rush over de lengte van het veld,  in een doelpunt om te zetten. En ook Cas is het even later niet gegund zijn inzet tot een doelpunt te promoveren.

Op het half uur wordt Cas andermaal onreglementair afgestopt net buiten de 16. Diezelfde Cas probeert via een snel genomen vrije trap Daan alleen voor de doelman te zetten. Daan kan helaas net niet bij de bal.

Laten de gastheren het dan tot dat moment helemaal afweten? Nee, onze achterhoede staat zijn mannetje met Justin, Gijs, Joris en Bart bij enkele gevaarlijke uitvallen van VV Hoogland. Ook Ties speelt een prima partij en knapt veel verdedigend werk op.

Tom moet enkele minuten voor de theepauze nog een inzet met de vuisten ten koste van een corner onschadelijk maken. Op slag van rust nog een kansje voor Damian, die net te kort komt voor een voorzet van Daan.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Moerse Boys valt aan, doch het ontbreekt aan het nodige geluk in de afwerking. De mee opgekomen Gijs ziet zijn harde schot naast het doel vliegen en de inzet van Cas na een lange solo door het midden wordt gestopt door de doelman.

Bart laat in de 55e minuut zijn traptechniek zien. Hij krult de bal richting het doel, maar de doelman weet met een uiterste inspanning de bal tot corner te verwerken. En opnieuw Cas, zeer goed op dreef deze middag, schiet een vrije trap van een meter of twintig over.

Na een kwartier spelen in de tweede helft wordt Gijs op de linkerflank door zijn directe tegenstander uitgespeeld en nu toont Tom zijn klasse en bokst de bal uit zijn doel.

Wanneer je zelf vergeet te scoren, treedt er een oude voetbalwet in werking. Ook deze middag in Hoogland worden de Boys daarmee helaas geconfronteerd. In de 63e minuut wordt er halverwege de helft van Moerse Boys balverlies geleden en daar weet de spits van Hoogland wel raad mee.  Tom is kansloos. En zo staat in plaats van een meer dan verdiende 1-1, de 2-0 op het scorebord.

Dit tweede doelpunt van Hoogland is een mokerslag voor de mannen van Jurgen. De flair waarmee Hoogland tot dan toe werd bespeeld, is door dat doelpunt weg. Met nog een kwartier op de klok verslikt Tom zich in de bal. Gelukkig voor hem ziet hij Justin de ingeschoten bal voor de doellijn onschadelijk maken.

Uiteindelijk is het opnieuw Hoogland dat doel treft. Uit een afgemeten voorzet vanaf de linkerflank, wordt de bal panklaar op het hoofd van de spits gekopt, die op zijn beurt Tom met een kopbal weet te verschalken. Jammer.

Daarna krijgen de jonge reserves nog enkele speelminuten van Jurgen. Jonas, Thijs en Bas komen Ties, Daan en Gijs vervangen. Ook Matt verschijnt nog binnen  de lijnen voor Damian. Bijzonderheid te vermelden is dat de jonge Jonas Gommers bij zijn debuut in de hoofdmacht de schoenen draagt van zijn overleden oom Rudo Gommers.

Resumé:  Opnieuw weten onze jongens zich niet te belonen voor het vertoonde spel. En dat is niet de eerste keer dit seizoen. Op naar eerst een voetballoos paasweekend. Op zondag 16 april treffen we elkaar dan weer op sportpark Akkermolen voor de wedstrijd tegen het Nijmeegse Orion. Onze jongens rekenen uiteraard weer op de nodige support langs de lijn. U komt toch ook?

Reactie Jurgen Arnouts tegenover BN De Stem: klik hier.
Interview Jonas Gommers n.a.v. bijzondere invalbeurt: klik hier.

Opstelling: Tom Magielse, Ties Bastiaensen ( Jonas Gommers ),Joris Goossens, Gijs Klep ( Bas Naalden ), Justin  Houtzager, Bart van den Broek, Daan van den Broek ( Thijs Bastiaensen), Job de Meijer, Cas van den Broek, Rik Mol en Damian van Oerle ( Matt Voeten ).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp