Moerse Boys moet tevreden zijn met puntendeling bij EHC

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys moet tevreden zijn met puntendeling bij EHC

Vier doelpunten, twee rode kaarten, eerlijk verdeeld. Nee, saai was het middagje Hoensbroek zondag allerminst. Moerse Boys en EHC/Heuts deelden de koek na een wedstrijd die meer enerverend was dan goed (2-2). Gezien het wedstrijdverloop moest Klein-Zunderts vlaggenschip daarmee het meest tevreden zijn.

Heldenrol
“Nee, een echte penaltykiller zou ik mezelf niet noemen”, stelde doelman Tom zondag na de wedstrijd bescheiden tegenover BN De Stem. Toch keerde hij in Hoensbroek de tweede strafschop in successie, nadat hij eerder thuis tegen Baronie als winnaar uit de penaltystrijd kwam. Dat Moerse Boys niet met lege handen terugkeerde uit Limburg, had het dan ook vooral te danken aan de sluitpost. Bij twee situaties vertolkte hij een heldenrol. Een van die situaties was dus het strafschopmoment, dat zomaar het breekpunt van de wedstrijd had kunnen zijn. Leroy vergreep zich bij een 1-1-tussenstand aan een tegenstander en moest inrukken met zijn tweede gele kaart. De toegekende strafschop werd door Tom gekeerd, waarna Bart ternauwernood de rebound onschadelijk maakte. Cruciaal.


In de absolute slotfase etaleerde Tom opnieuw zijn klasse, toen zijn ploeg alsnog de bietenbrug op dreigde te gaan. Een steekbal vanaf de middelste linie spleet de Moerse Boys-defensie uiteen, wat resulteerde in een vrije doortocht voor een Limburgse voorwaartse. Tom verkleinde zijn doel uitstekend en voorkwam met zijn been een zekere verliespartij.

Op sportpark De Dem was Moerse Boys al vroeg op achterstand gekomen. Een eerste doelkans werd door de thuisploeg nog op onbegrijpelijke wijze over het doel gewerkt, maar na zeven minuten lag de bal toch in het net. Een middenvelder sneed door het hart van de defensie en legde vervolgens breed. Afwerken was voor zijn medespeler kinderspel.

Statement
Zeven minuten stonden er op de klok toen EHC de openingstreffer produceerde, maar effectief waren er pas zes minuten gevoetbald. Ook in Hoensbroek werd de eerste minuut van de wedstrijd gebruikt voor een statement. Een statement tegen racisme welteverstaan. In navolging van de vaderlandse profclubs stonden ook de spelers van EHC en Moerse Boys de eerste zestig tellen na het eerste fluitsignaal stil. Opdat racisme nooit geaccepteerd mag worden.

Over en weer vielen in het vervolg kansen te noteren. Daan verzuimde een vlotte counter om te zetten in een treffer, terwijl Sietse aan de overzijde met een ultieme sliding erger leed voorkwam. Op slag van rust kwam De Moer vervolgens langszij. De bal kwam in een overvol strafschopgebied tegen een Limburgse arm, waarna Daan de strafschop vol vertrouwen in het dak van het doel schoot. Moerse Boys kon met een goed gevoel aan de thee.


Na rust kwamen de in het zwart getooide bezoekers sterk uit de kleedkamer, resulterend in een mogelijkheid voor Sem. De middenvelder slaagde er net niet in om een steekpass van Rik langs de keeper te schuiven. Juist toen Moerse Boys wat meer initiatief nam, volgde de uitsluiting van Leroy. Aanvankelijk redde Tom vervolgens de meubels, maar zo’n twintig minuten voor tijd kwam de gastheer dan toch op voorsprong. Uiterst behendig werd Tom verschalkt.

Oliedom
In het vervolg vertolkte de aanvoerder van EHC een negatieve hoofdrol. Hij liet zich een kwartier voor tijd gemakkelijk vallen op de linkerflank en veinsde een blessure, waarna de scheidsrechter hem een gele kaart voorhield. Het betekende dat ook de thuisclub verder moest met tienen, omdat de aanvoerder bij het vieren van de 2-1 ook al een gele kaart had ontvangen omdat hij onaardige woorden riep richting spelers van Moerse Boys. Het moet een van de meest domme rode kaarten in het amateurvoetbal zijn geweest.

In een verhitte en spannende slotfase knokte Moerse Boys zich vervolgens naar de gelijkmaker, die op bijzonder fraaie wijze tot stand kwam. Pim ontving de bal op een meter of 25 van het vijandelijke doel en trapte het speeltuig met veel gevoel over de sluitpost tegen de touwen. Met de hele ploeg, inclusief reserves, werd de treffer gevierd. In het open slot dat resteerde kon het duel beide kanten op, maar een beslissing bleef uit. Mede door toedoen van Tom.

Moerse Boys hield zodoende één punt over aan de confrontatie met EHC/Heuts. Het betekende alweer de vijfde puntendeling van het seizoen. Door het gelijkspel blijft Moerse Boys veertiende, in het spoor van een brede middenmoot. Op naar volgende week, wanneer op Akkermolen RKSV Halsteren de tegenstander is. Tot dan!

Omdat de clubfotografen verhinderd waren, is er van EHC/Heuts – Moerse Boys geen fotomateriaal beschikbaar.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts (Cas van den Broek) – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Joris Goossens – Justin Houtzager – Sem Herijgers (Lars Jochems) – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp