Moerse Boys moet meerdere erkennen in oppermachtig Laar en degradeert

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys moet meerdere erkennen in oppermachtig Laar en degradeert

Moerse Boys is voor het tweede achtereenvolgende jaar gedegradeerd. Op sportpark Akkermolen verloor Klein-Zunderts trots zondag met 0-2 van SV Laar, waardoor het al in de eerste ronde van de nacompetitie strandde en degradatie naar de tweede klasse een feit was. Desondanks kregen spelers en staf na afloop een dankbaar applaus van de supporters, die zelfs applaus over hadden voor de bezoekers uit Weert.

Applaus voor SV Laar
Soms moet je je verlies nemen als een man. Eenvoudigweg erkennen dat de tegenstander beter was en geen slap excuus verzinnen. Zondag was zo’n wedstrijd. SV Laar, een tweedeklasser uit het Limburgse Weert, was van begin tot eind de bovenliggende partij. Een uitmuntend gezelschap voetballers. Comfortabel aan de bal, van keeper tot spits. Razendsnelle buitenspelers, enkele behendige voetballers en nauwelijks zwakke plekken. Veelzeggend was het dat het Klein-Zunderts publiek na afloop – ondanks de aanwezige teleurstelling – applaudisseerde voor de spelers en staf van SV Laar toen zij het veld verlieten. Een teken van sportiviteit. Van respect. Van waardering.


Applaus was er uiteraard ook voor het eigen vlaggenschip, want dat viel in ieder geval geen gebrek aan inzet te verwijten. Hoofdtrainer Osman nam zijn jongens na afloop bijeen op het veld en sprak ze toe. Onder hen Joris en Job, die door de uitschakeling hun laatste wedstrijd in de hoofdmacht hebben gespeeld. Toen spelers en staf na enkele minuten ook de gang naar de kleedkamer maakten, was er ook voor hen een ovationeel applaus. Als hart onder de riem. Als blijk van onvoorwaardelijke steun. Het liet Osman niet onberoerd, zo vertelde hij tegenover BN De Stem.


Flauw, smakeloos papje
De degradatie naar de tweede klasse doet best een beetje pijn, maar gezien het competitieverloop komt het niet als een verrassing. Een seizoenlang bivakkeerde Moerse Boys in de gevarenzone, pas op de slotspeeldag verzekerde het zich van nacompetitievoetbal. Dat bleek slechts uitstel in plaats van afstel. Een week na de knappe 2-0-triomf op EFC viel alsnog het doek. Het seizoenstoetje werd zodoende geen mierzoet dessert zoals in Breda, maar slechts een flauw, smakeloos papje. Het NAC-scenario bleef uit.

Dat Moerse Boys tot de allerlaatste minuut hoop mocht koesteren op een goede afloop, was vooral het gevolg van het gebrek aan effectiviteit bij de bezoekers én een uitstekend keepende Tom. Pas in de 88e minuut moest hij capituleren. In de 87 minuten voorafgaand had Laar zeker vijf doelrijpe mogelijkheden bijeen gevoetbald, maar meer dan eens fungeerde Tom als sta-in-de-weg of stond het Weertse vizier niet goed afgesteld.

Rode kaart
Op de drempel van een verlenging, bezegelden de Limburgers alsnog het Klein-Zundertse lot. Ook nu had Tom in eerste instantie een antwoord, maar de rebound was zelfs hem te machtig. Overigens, mocht de verlenging er wel zijn gekomen, dan wachtte Moerse Boys ongetwijfeld een heet half uur. Kort voor de openingstreffer incasseerde de prima acterende Kas immers zijn tweede gele kaart, waardoor De Moer met een man minder kwam te staan. In de absolute slotseconde gooide Laar de wedstrijd met een vlotte tegenaanval in het slot.

Moerse Boys was anderhalf uur nauwelijks bij machte om een antwoord te vinden op de Limburgse dadendrang. Zelf moest het hopen op een succesvolle uitbraak via de snelle Dave of een geslaagd gevolg op een opportunistische lange bal richting Dennis of Job. Zover kwam het niet. Dennis was in blessuretijd met een kopballetje nog het meest kansrijk, terwijl Dave bij een dreigende doorbraak werd gestuit ten koste van een gele kaart. Nee, een positief resultaat zat er nooit echt in.

Desalniettemin klonk er na afloop dus handengekletter vanaf de kant. Omdat een groot deel van de aanhang ook reëel genoeg is om te beseffen dat een nieuw jaar eerste klasse er niet gemakkelijker op zou worden, rekening houdend met het vertrek van Cas en het afzwaaien van Joris en Job. Volgend jaar opnieuw beginnen in de tweede klasse. Ongetwijfeld met kansen voor jonkies van de JO19-1 en ook met meer potjes in de regio. En hopelijk meer winstpartijen. Want zoals ze even verderop in Breda zingen en zondag aantoonde: eens wordt de hemel stralend blauw. Forza Moerse Boys!

Voor reactie Osman tegenover BN De Stem: klik hier!
Voor het verslag en de foto’s van Weert de Gekste: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Hein Coremans – Joris Goossens – Kas Mol – Bart van den Broek – Bas Naalden – Rik Mol – Damian van Oerle – Job de Meijer – Dennis van Nijnatten – Dave Schoenmakers. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp