Moerse Boys MO17 zet zichzelf op matchpoint richting het kampioenschap

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 zet zichzelf op matchpoint richting het kampioenschap

Om maar met de deur in huis te vallen: Moerse Boys MO17 gaat komende zaterdag een gooi doen naar het kampioenschap! Door een 1-4 overwinning in Nispen op NSV zette de MO17 zichzelf op matchpoint richting de titel. Komend weekend is Chaam de laatste horde. Enkel een overwinning biedt garanties om de champagne te ontkurken. De klus is dus zeker nog niet geklaard, zeker niet omdat Chaam de enigste ploeg in de competitie is waar de MO17 nog niet van heeft gewonnen. De oranjewitte heldinnen kunnen hun borst dus natmaken.

Voor dat het überhaupt zover kon komen, moest Moerse Boys eerst de uitwedstrijd tegen NSV tot een goed einde brengen. NSV deed vorige week nog uitstekende zaken voor de Moer door titelconcurrent De Fendert te verslaan. Een pittige wedstrijd stond de Klein-Zundertse meiden dus te wachten. Vooraf werd dan ook benadrukt om scherp te zijn en samen te gaan vlammen. Vanaf minuut één leek Moerse Boys die opdracht ook serieus te nemen. De Moer zocht direct de aanval door geduldig de bal van voet naar voet te verplaatsen. In de vijfde minuut levert dat ook de eerste kans op. Emely gooit de bal in op Minke de Bruijn, die vervolgens met een subtiele voetbeweging de bal bij Bloem krijgt. Bloem twijfelt niet een gooit de bal voor het goal, waar Minke Snepvangers bij de tweede paal klaar staat om af te drukken. Haar poging gaat nipt voorlangs waardoor de Moer net naast een perfecte start grijpt.

Waar Moerse Boys via het positiespel kansen probeert te creëren, hanteert NSV veelal de lange bal richting de snelle en behendige spitsen. De achterhoede, gevormd door Lynn, Suze en Emely, moet regelmatig in de achtervolging, maar weet steeds net op tijd het gevaar in de kiem te smoren. Terwijl de spanning troef is langs de lijn, gaat de Moer op het veld stoïcijns door met het zoeken naar een gaatje. Op de helft van de eerste helft heeft Moerse Boys dat gaatje bijna gevonden. Quinty heeft een splijtende steekbal in huis op Joy. Joy komt oog in oog met de Nispense goalie en schuift de bal langs de doelvrouw, maar de inzet strandt op de paal. Iets dichter bij het welkome doelpunt, maar niet dichtbij genoeg. In minuut 25 heeft Moerse Boys haar eerste poging op goal in huis via Maud, maar ook nu kunnen de handen niet de lucht in. Op het half uur kan dat wel. Anne neemt een scherpe corner die de keepster lijkt te kunnen pakken. Echter laat zij de bal los en is Joy er als de kippen bij om het openingsdoelpunt op het scorebord te zetten. Moerse Boys heeft haar gewenste en terechte voorsprong te pakken!

Vlak na het openingsdoelpunt moet Jessie voor het eerst in actie komen. Met een puike redding voorkomt zij dat NSV snel op gelijke hoogte komt. Een belangrijke redding blijkt het, want met nog vijf minuten tot de rust slaagt Moerse Boys erin om de marge te verdubbelen. Anne en Minke de Bruijn zijn net van flank gewisseld en niet veel later weten zij elkaar prima te vinden. Minke de Bruijn fungeert als aangeefster wanneer zij op snelheid langs haar bewaakster zoeft en een puike voorzet aflevert. Anne duikt op bij de eerste paal en in twee instanties zet zij de Moer op 0-2. Moerse Boys is opnieuw opgelucht, maar lijkt iets te lang in dat gevoel te blijven hangen. NSV komt er direct vanaf de aftrap gevaarlijk uit en de spits komt oog in oog met Jessie. De oranjewitte doelvrouw heeft nog katachtige reflex in huis op de eerste poging, maar bij de rebound is ze kansloos. NSV verkleint de marge naar 1-2 en de Moer weet de laatste minuten voor de rust op de overlevingsstand door te komen.

In de rust worden terecht de complimenten uitgedeeld. De ploeg werkt keihard voor elkaar, maar eens te meer wordt benadrukt dat de ploeg dit de komende 40 minuten ook moet blijven doen. Tegen een stugge en sterke ploeg als NSV kan je de deksel zomaar tegen de neus krijgen wanneer er iets of wat verslapt wordt. Eenmaal terug op het veld acteert Moerse Boys als een ploeg met een missie. Binnen no time wordt dit bevestigt, wanneer Joy de marge opnieuw naar twee tilt. Minke de Bruijn wordt gelanceerd richting het vijandelijke doel, snijdt goed naar binnen en beproeft haar geluk. De doelvrouw brengt redding, maar opnieuw is spits Joy er als de kippen bij om de trekker over te halen bij de rebound. Een droomstart van de tweede helft!

Na de wervelende start van de Moer komt de wedstrijd in een wat rustigere fase terecht. Moerse Boys blijft hard werken, maar weet steeds het gaatje maar niet te vinden om tot een goede kans te komen. Aan de andere kant blijft het oppassen voor de steeds sterker wordende aanvalsdrang van NSV. Eén geelzwart doelpunt kan de wedstrijd zo maar doen kantelen. Ondanks de marge van twee is de buit nog alles behalve binnen. Opnieuw lijkt Moerse Boys in een soort overlevingsstand te staan waarin het vecht voor elke meter. Aanvoerdster Minke Snepvangers fungeert hierbij als grote motor door als laatste vrouw steeds perfect op te treden op het moment suprême. Samen met de ijzersterke Emely, de immer positief coachende Suze en later ook de snelle en scherpe Lynn, komt Moerse Boys nauwelijks in de problemen (al blijft de spanning nog steeds troef). Een groot compliment mag ook uit naar Debby, die deze zaterdag niet op haar vertrouwde stekkie linksback actief is, maar wel een puike wedstrijd speelt. Op het middenveld is Debby een echt bijtertje en later als rechtsbuiten laat ze haar hielen regelmatig aan de tegenstander zien.

Terwijl de minuten tergend langzaam wegtikken, lijkt de overwinning toch steeds zekerder de oranje kant op te vallen. Zeker wanneer Moerse Boys in de slotminuut de 1-4 weet te noteren. Liz, die ondanks dat ze niet wist wat ze moest doen op het middenveld een ijzersterke wedstrijd speelde, zette de aanval op met een diepe bal op Anne. Anne raast achter de bal aan en vindt vervolgens Joy, die haar onvervalste hattrick compleet maakt en Moerse Boys van de 3 punten verzekerd. Inpakken, wegwezen en op naar volgende week!

Moerse Boys krijgt volgende week dus de kans om de kroon op het seizoen te zetten. Tegen Chaam zullen de heldinnen opnieuw het beste van zichzelf moeten vragen om het kampioenschap binnen te halen. De wedstrijd van afgelopen weekend is daarbij het perfecte voorbeeld. Zaterdag 27 mei, 13:00 uur op het eigen sportpark Akkermolen kunnen de kampioenen van plezier kampioen worden! Komt dat zien, komt dat zien! Forza Moerse Boys!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp