Moerse Boys MO17 zet de kers op de taart en kroont zich tot kampioen!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 zet de kers op de taart en kroont zich tot kampioen!

Zeg het voort, zeg het voort! Moerse Boys MO17 is kampioen!

Heel Zundert mocht het weten: Afgelopen zaterdag speelde Moerse Boys MO17 haar kampioenswedstrijd. De opgave was om 3 punten te vergaren om zeker te zijn van de titel. De tegenstander tijdens de laatste competitiewedstrijd was Chaam. Een gelopen koers was het op voorhand zeker niet. In de uitwedstrijd speelden de oranjehemden met 1-1 gelijk, een uitslag die nu niet voldoende zou zijn om de champagne te ontkurken. Tel daarbij op dat een kampioenswedstrijd altijd wat extra spanning met zich mee brengt en de meiden staat nog een helse opgave te wachten. Uiteindelijk slaagde de MO17 met vlag en wimpel voor deze opgave. Een afgetekende 9-0 overwinning zorgde ervoor dat Moerse Boys zich kroonde tot kampioen!

In een stralende zon (alsof het zo had moeten zijn) en op een warm kunstgrasveld gaat om stipt 13:00 uur de bal rollen. Onder toeziend oog van vele supporters laat Moerse Boys MO17 zien geen last te hebben van plankenkoorts. Sterker nog, de ploeg trapt het gaspedaal flink in en besluit die pas na minuut 80 los te laten. Dat de ploeg juist op dit moment, met vele toekijkende ogen op zich gericht, dit niveau en deze energie laat zien, onderstreept eens te meer dat er een mooie ontwikkeling gaande is. Dat het na 10 minuten slechts 1-0 in het voordeel van Moerse Boys staat, mag gerust een nieuw wereldwonder heten. Joy, Minke de Bruijn, Quinty en tweemaal Anne krijgen allen de kans om de score te openen, maar allemaal vinden ze de ijzersterke keepster van Chaam op hun weg. In minuut 7 lukt het wel om de ban te breken. De sterk spelende Minke Snepvangers verovert de bal en heeft een prima voortzetting in huis met een pass op Joy. Joy speelt de bal door naar Anne en die schiet de 1-0 op het scorebord. De handen kunnen eindelijk op elkaar!

Dat Anne een ongekend talent is, laat ze in het restant van de wedstrijd zien. Keer op keer is ze haar tegenstander te snel af en gaat ze op avontuur met de bal aan de voet. Samen met Maud vormt ze een ijzersterk duo aan de linkerkant. Het is dan ook niet gek dat Anne verantwoordelijk is voor de 2-0 in minuut 18 en de 3-0 in minuut 25. De teller stokt de eerste helft bij deze 3-0, maar die score had gerust een stuk hoger uit kunnen vallen wanneer Moerse Boys wat zorgvuldiger was geweest in de afronding. Aan de andere kant van het veld heeft Jessie het ontzettend rustig. Veel meer dan enkele ballen oprapen of een doeltrap nemen krijgt de jonge doelvrouw niet te doen. Voor deze statistiek mogen de complimenten uit naar de verdedigsters. Debby komt keer op keer als winnaar uit haar duel, Emely maakt de ijzersterke spits van Chaam het voetballeven gedurende 80 minuten zuur, Liz, die met vlinders in haar buik speelde vanwege de vele supporters, speelt een sterke wedstrijd op rechtsback en Minke Snepvangers raapt alle ballen op als laatste vrouw. Samen met het hardwerkende middenveld, gevormd door Maud, Quinty en Bloem, en in de tweede helft ook door Guusje, is er haast geen doorkomen aan voor de gasten. Voor Jessie bleef er weinig over dan genieten van de zon, het publiek en haar team.

Met een 3-0 voorsprong worden de kleedkamers opgezocht. Moerse Boys MO17 krijg als opdracht mee om in de tweede helft hetzelfde te blijven leveren. Dat dat niet aan dovemansoren is gericht, wordt al snel duidelijk wanneer Anne op aangeven van Minke de Bruijn de 4-0 maakt in de 43e minuut. Daarna gat het rap want in minuut 56 laat de Moer voor de 7e keer het net bollen. Als eerste is het Joy die eindelijk haar verdiende doelpuntje meepikt en de 5-0 maakt. Vervolgens vervult Anne de rol van aangeefster en Minke de Bruijn de rol van afmaakster voor de 6-0. Snel volgt de 7-0 wanneer Lynn vanuit een teruggetrokken voorzet van Minke de Bruijn de verre kruising weet te vinden.

Het publiek klapt de handen stuk voor de kampioenen in spe. De MO17 laat de gehele wedstrijd zien boordevol energie te zitten en blijft maar gas geven. Ook in de laatste twintig minuten kunnen de handen nog tweemaal de lucht in. Hierbij is opnieuw het middenveld, waar Guusje haar plek aan de linkerkant heeft ingenomen, een ijzersterke schakel die keer op de keer de aanval opzet. Zo komt Minke de Bruijn na een prima combinatie in de positie om een voorzet te geven. Zij weet Lynn te vinden en Lynn besluit na haar eerste doelpunt van het seizoen ook meteen haar tweede te maken. Het betekent de 8-0 in de wedstrijd. Het laatste “Moer-feestje” voor het eindsignaal is voor Bloem. Met een keurige slalom gunt Bloem zichzelf een schietkans die ze heerlijk afrondt met een boogbal in de hoek. Het absolute slotakkoord is voor de vrouw die de gehele wedstrijd haast toeschouwer was. Haar moment of fame kwam in de slotminuten van de wedstrijd. De verdediging, waar Suze in de tweede helft haar plek inneemt en weer als vanouds iedereen meeneemt met haar positieve coaching, staat opnieuw als een huis. Echter moet het eenmaal bijna capituleren wanneer de Chaamse spits een vrije schietkans krijgt. Met katachtige reflex weet Jessie haar doel op het nippertje schoon te houden. Een redding waarmee opnieuw de handen op elkaar konden. De nul als ultiem doelpunt van Jessie, alsnog de 10-0 dan?

Enfin, na 80 minuten was het wel mooi geweest en kon de champagne ontkurkt worden. Moerse Boys MO17 mag zich kampioen noemen van de 3e fase! Een puike prestatie. De kers op de toch al overheerlijke taart die de MO17 dit seizoen gebakken heeft. Als groep is er hard gewerkt, is er een mooie ontwikkeling zichtbaar geweest, zowel individueel als groep, en bovenal is er altijd plezier geweest. Een gouden combinatie dat uiteindelijk een prachtig resultaat heeft voortgebracht.

Aan de supporters van afgelopen zaterdag: DANKJEWEL! Moerse Boys MO17 heeft genoten van jullie aanwezigheid, een ervaring om nooit te vergeten!

Maud, Debby, Minke, Jessie, Liz, Emely, Hamdi, Joy, Minke, Anne, Kim, Esmée, Quinty, Bloem, Guusje, Lynn en Suze, het is gelukt! Missie kampioenschap is geslaagd! Gefeliciteerd toppers!

Wilt u de kampioenen nog eenmaal in actie zien voor de zomerstop? Grijp dan vrijdag 2 juni uw kans! Om 18:45 speelt de MO17 op het toernooi van VVR haar eerste wedstrijd! Een kans die u niet voorbij kunt laten gaan, toch?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp