Moerse Boys MO17 wint etappe 2 van “Tour du Zeeland”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 wint etappe 2 van “Tour du Zeeland”

De tweede etappe van “Tour du Zeeland” stond voor deze zaterdag op de planning. De eerste etappe, die in Arnemuiden plaatsvond, wist Moerse Boys MO17 niet op haar naam te schrijven. Echter gaf die wedstrijd de technische leiding van de MO17 voldoende inzicht om met een sterk tactisch plan richting etappe 2 te gaan. Een nieuwe formatie, te weten 4-4-2, moest de ploeg meer houvast gaan bieden. In Kapelle, de locatie voor etappe 2, moest de Moer dan ook gaan strijden voor de punten tegen Kapelle MO17.

Na een wat rommelige warming-up op een klein veld met 4 teams, keek de MO17 uit naar de aftrap. Met goede moed ging de Moer voortvarend van start, maar al vrij snel werd het duidelijk dat de ploeg opnieuw een prima tegenstander heeft getroffen. Waar de openingsfase redelijk gelijk opging, neemt Kapelle naarmate de eerste helft vordert steeds sterker de touwtjes in handen. Moerse Boys weet maar lastig van de eigen helft af te komen en de bal in de ploeg te houden. Het enige oranje wapenfeit in de eerste 20 minuten is een schotje van Quinty.

Hoewel Kapelle dus duidelijk de overhand heeft, weten de gastvrouwen dat niet om te zetten in grote kansen. De verdediging van Moerse Boys moet hard werken, maar doet dat ook zonder te klagen. Isa gaat voorop in de strijd met altijd een glimlach op haar gezicht. Aan de andere kant is ook Yinthe een plaaggeest voor haar tegenstander en weet ze veel gevaar vroegtijdig in de kiem te smoren. Centraal hebben Myrthe en Inthe de zaakjes op orde en ook Jessie doet zo nu en dan een duit in het verdedigende zakje. Moerse Boys strijdt voor wat het waard is en weet daardoor haar doel schoon te houden.

Het spelbeeld blijft zo’n beetje de hele eerste helft hetzelfde. Vlak voor rust weet Moerse Boys een keer te ontsnappen en lukt het om een corner te winnen. Dat moment wordt gevierd in de dug-out en tegen ieders verwachting kunnen een halve minuut later de handjes echt de lucht. Lieke krult de bal perfect richting de eerste paal waar Nynke klaar staat om de bal binnen te koppen. Met een perfecte kopbal van de kleinste speelster van het veld valt de bal heerlijk in de kruising, 1-0! Net op het moment dat de staf zegt: “We zijn blij als we met 0-0 de rust in gaan”, steelt Moerse Boys de voorsprong. Een heerlijk gevoel!

In de rust wordt benadrukt dat de ploeg als team ten strijde moet blijven trekken, dat heeft de MO17 tenslotte ook de onterechte voorsprong gebracht. Deze boodschap is niet aan dovemansoren gericht, want de MO17 laat een compleet ander beeld zien bij aanvang van de tweede helft. De ploeg werkt nog steeds keihard, maar weet er nu ook voetballend uit te komen. Joy valt sterk in en is een ware plaaggeest voor de defensie van Kapelle en een aanjager voor de dadendrang van Moerse Boys. Nynke blijft daarnaast ook haar acties maken. Het duo wordt goed ondersteund door het middenveld waar Lieke en Lynn veel energie leggen in het mee opkomen richting het vijandelijke doelgebied. Moerse Boys oogt dreigend, maar echt grote kansen weet het maar niet te creëren.

De rollen lijken dus aardig omgedraaid. Moerse Boys zoekt de aanval en weet de aanval van Kapelle juist tijdig af te slaan. In dat laatste heeft Jill, die vandaag als gelegenheids voorstopper haar werk doet, een grote bijdrage. De felle Jill (en haar felle sokken) zit overal tussen en zorgt zo dat Moerse Boys kan blijven aanvallen. Dit levert onder meer een schotkans voor Julie op, maar de captain van vandaag weet het net niet te vinden.

Naarmate de wedstrijd richting haar einde gaat, zoekt Kapelle steeds vaker de aanval. Moerse Boys heeft het zwaar, moet een aantal keer flink billenknijpen, maar komt steeds goed weg. Verse krachten Debby en Emely zetten de linkerflank goed dicht nadat zij in minuut 60 het veld weer betreden voor de slotfase. Het blijft spannend, op de bank wordt zelfs gesproken over “de langste 5 minuten van de dag”, maar Moerse Boys weet haar doel schoon te houden mede door goede reddingen van Jessie. De boefjes van de MO17 stelen zo de 3 punten en dat voelt goed!

Met 3 punten op zak maakt de ploeg weer de reis naar het Zundertse. Etappe 2 was dus een succes. Etappe 3 van de verkenningstour door Zeeland laat nog even op zich wachten, maar komt er zeker aan! Volgende week mag de MO17 op Akkermolen laten zien wat het kan. Op het oude vertrouwde tijdstip van 13:00 uur treden de oranjehemden dan aan tegen BSC. Komt dat zien en help de heldinnen aan drie nieuwe punten! Tot zaterdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp