Moerse Boys MO17 trakteert zichzelf met Pasen op een driepunter

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 trakteert zichzelf met Pasen op een driepunter

Waar Moerse Boys MO17 vorige week minimaal één punt verdiende tegen het sterke DSE maar niet gegund was, was het afgelopen zaterdag wel raak. Uit bij TSC in Oosterhout liet de ploeg opnieuw twee gezichten zien, maar wist het uiteindelijk terecht met de volle buit aan de haal te gaan. Het is een fijne beloning voor de ploeg tijdens de Paasdagen. Zeker ook met de lastige pot die komend weekend bij tropische temperaturen op het programma staat, is een driepunter een goede opsteker.

Eenmaal aangekomen op het complex van TSC, met een mooie, nieuwe kantine met uitzicht over het sportpark, begint de Moer aan haar missie om drie punten binnen te harken. Op het oude kunstgras volgt een korte, maar gedegen warming-up zodat om 10 uur de bal kan gaan rollen. Moerse Boys laat meteen zien wat haar plan is en zoekt al combinerend de aanval. TSC daarentegen moet het meer hebben van haar fysiek en een pijlsnelle en behendige rechtsbuiten. In de openingsfase lukt het de Moer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al vrij snel is dit ook terug te zien in de score. De ploeg verdient een corner, die Lieke scherp voor de goal brengt. Een vlijmscherp wapen zijn de corners van Lieke, maar in het eerste geval weet TSC het gevaar te ruimen. Echter heeft Debby een ijzersterke tackle in huis en brengt ze de bal opnieuw in oranjewit bezit. Via Joy komt de bal vervolgens voor de voeten van Julie, die deze overtuigend binnen sreamt.

De MO17 zit dus al vrij snel op rozen in Oosterhout, maar voor rust weet TSC de boel nog om te draaien. De Oosterhoutse ploeg knokt zich terug in de wedstrijd en de Moer kan haarzelf hierin verwijten dat dat toegelaten wordt. Met de 1-1 halverwege de eerste helft wordt het kaas al van het broodje gegeten, de 2-1 vlak voor rust is het hele broodje dat weggekaapt wordt. De Moer kan na rust dus opnieuw beginnen. Met een achterstand, dat ook nog.

In de rust wordt er het een en ander omgezet en opnieuw, net als vorige week, worden de koppen weer op scherp gezet. Verliezen hier is namelijk absoluut niet nodig. Het resultaat mag er zijn, want eigenlijk speelt de Moer vanaf het startsignaal voor de tweede helft een gewonnen wedstrijd. TSC weet nauwelijks meer door de scherpe oranjewitte defensie heen te komen. Minke geeft goed leiding aan haar collega’s Maud, Myrthe en Isa. Daarnaast zorgt de captain voor goede rugdekking bij Isa, die regelmatig te maken krijgt met de sneltrein van TSC op rechtsbuiten. Eenmaal moet Jessie serieus in actie komen in de tweede helft en dat doet ze naar behoren. Op randje zestien wordt iets te veel tijd en ruimte gegeven voor een schot, maar Jessie is gelukkig goed bij de les en heeft een katachtige reflex in huis.

Goed, de Moer speelt dus een gewonnen wedstrijd, maar voordat die ook echt gewonnen kan worden, moet de ploeg nog wel een aantal keer scoren. Na zo’n 10 minuten in de tweede helft lukt dat uiteindelijk ook. Halverwege de vijandelijke helft krijgt Moerse Boys een vrije trap en Lieke zet zich achter de bal. Met een harde, hoge bal verrast Lieke de TSC goalie en heeft de Moer haar gelijkmaker te pakken, 2-2. Het is het startsein voor een aantal doelpunten kort achter elkaar, want twee minuten later is het opnieuw raak. Nynke ontsnapt en kan op stomen richting vijandelijk doel. Met een bekeken schot in de korte hoek is de 2-3 in oranjewit voordeel een feit. Nog geen vijf minuten later is de voorsprong van de Moer verdubbeld. Ditmaal stoomt Joy op richting het doel, maar ze weet het overzicht prima te bewaren en ziet dat collega-spits Nynke er beter voor staat. Nynke vindt helaas de doelvrouw op haar weg met haar poging, maar de rebound valt voor de nieuwe schoenen van Quinty. Zonder na te denken haalt Quinty de trekker over en staat de Moer opeens met 2-4 voor. En zit het dus op rozen.

In het restant krijg de Moer nog een drietal prima mogelijkheden om de score op te hogen. Als eerste is het Jill die een heerlijke pass over de verdediging van TSC in huis heeft. Joy is de ontvanger van die pass, maar haar afronding is vervolgens te onrustig. Even later krijgt Jill zelf de kans om te scoren, maar op aangeven van Julie mist ook Jill haar kans op een doelpunt. Het slotakkoord aan gemiste kansen is voor Lieke. Nynke gunt Lieke de kans. Op randje zestien blijft Lieke ijzig kalm en zoekt ze met een geplaatst schot de bovenhoek, echter staat het vizier iets te hoog afgesteld.

De poging van Lieke was overigens ook meteen het slotakkoord van de wedstrijd. Een prima 4-2 overwinning dus voor Moerse Boys MO17. Komende zaterdag, morgen dus al, gaat de Moer op bezoek bij UVV’40 in Ulvenhout. Na de 7-0 nederlaag op Akkermolen is de Moer uit op revanche en wil het daar laten zien dat het een ploeg is die lastig te verslaan is. Onder tropische omstandigheden kunnen de oranjehemden uw support goed gebruiken. Aftrap is om 13:55, tot morgen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp