Moerse Boys MO17 slaat belangrijke slag in wedstrijd met een schaduwkant

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 slaat belangrijke slag in wedstrijd met een schaduwkant

Na opnieuw een weekend rust, kon de MO17 op deze week de wei weer in. Met een lekker lenteweer en een belangrijke wedstrijd op het programma waren er in ieder geval twee belangrijke ingrediënten aanwezig. Een derde, belangrijk ingrediënt was de gemoedstoestand van de MO17 zelf. Daarmee zat het duidelijk goed gezien de positieve energie die aanwezig was tijdens de bespreking. De ploeg besefte dat het erop of eronder was vandaag, mocht het aspiraties hebben om er met de schaal vandoor te gaan.

Nummer 1 De Fendert maakte vandaag de reis naar de Akkermolen. Moerse Boys was voor aanvang van de wedstrijd zelf de nummer 3 met 6 punten achterstand, maar ook één wedstrijd minder gespeeld. Met de 6-3 nederlaag in Fijnaart nog vers in het geheugen, was de MO17 vastberaden om deze editie de rollen om te draaien. Om 13:00 werd er afgetrapt op het Klein-Zundertse kunstgras.

Wie naar de eerste 10 minuten van de wedstrijd heeft gekeken, zal gedacht hebben dat Moerse Boys MO17 deze week op efficiënte heeft getraind. De Fendert zoekt gelijk de aanval en komt meermaals gevaarlijk voor het doel van Jessie, maar het is Moerse Boys dat met een 2-0 voorsprong aan de haal gaat. In de eerste minuut grijpt Jessie meteen goed in en met hulp van de paal voorkomt de doelvrouw dat De Fendert vliegensvlug op voorsprong komt. De verdediging gaat daarnaast ook voor elkaar door het vuur. Debby is een plaag voor haar tegenstander, Maud geeft het perfecte voorbeeld van kei en keihard werken, Lynn is een slot op de deur en werkt elke bal vakkundig weg en Emely doet waar ze zo ontzettend goed in is; de sterkste spits van de tegenstander volledig uit de wedstrijd halen.

Door de hardwerkende verdediging lukt het Moerse Boys dus om op de been te blijven in de openingsfase. Die 2 keer dat het over de middellijn komt, is het ook meteen raak. Het eerste doelpunt is er een van grote klasse. Rechtsbuiten Minke de Bruijn knijpt naar binnen, waardoor er ruimte komt voor Bloem om diep te gaan. Minke geeft de bal prima mee aan Bloem, die vervolgens goed het overzicht houdt en een piekfijne voorzet aflevert. Spits Joy valt de bal aan (waar overigens serieus op getraind is!) en laat het net bollen. Zo’n 5 minuten later, in minuut 8, is het opnieuw raak. De Fendert haalt de bal uit de drukte en speelt de doelvrouw in. Anne gaat kijken of er iets te halen valt. Dat is ook zo, want de doelvrouw laat de bal van haar voet springen en Anne maakt gretig gebruik van dit moment.

Los van de stand, gaat de wedstrijd goed tegen elkaar op. Op het middenveld wordt keihard gewerkt. Hamdi, Bloem en Quinty maken ontzettend veel meters en proberen zo de verdediging te helpen, maar ook de oranjewitte aanvalsdrang te ondersteunen. De wedstrijd vraagt om veel energie, maar die energie wordt ook geleverd door het collectief. Ook de zenuwachtige Liz, die na 25 minuten in het veld komt, levert veel energie en speelt al snel haar zenuwen weg. Bijna weet de ploeg de stand nog naar 3-0 te tillen rond die 25e minuut. Bloem en Quinty combineren waarna er een voorzet op Anne volgt. Ook Anne valt de bal goed aan, maar een doelpunt levert het niet op.

Beide ploegen blijven veel energie leveren en dat zorgt voor een aangename strijd. Helaas komt een speelster van De Fendert de strijd niet ongeschonden uit. Na een duel om de bal gaat ze met een schreeuw naar de grond. Meteen is duidelijk dat er veel pijn is aan de knie. De ambulance wordt ingeschakeld en niet veel later krijgt ze de hulp die nodig is. We hopen uiteraard dat de schade meevalt en de speelster in kwestie snel weer op het voetbalveld staat! De wedstrijd ligt dus logischerwijs een poos stil en ook het vervolg staat nog op losse schroeven. De Fendert geeft aan de wedstrijd te willen hervatten ondanks deze lastige omstandigheden. Een dappere keuze en niets minder dan respect daarvoor dus vanuit Moerse Boys. Na een verlengde rust gaan beide ploegen op voor de tweede helft.

De Fendert gaat gelijk in de aanval en Moerse Boys komt goed weg dat de gasten de aansluitingstreffer niet maken. Net als in de eerste helft, is het ook in de tweede helft gelijk raak wanneer Moerse Boys over de middellijn komt. Bloem heeft opnieuw een goede voorzet in huis. Ditmaal wordt deze ternauwernood verwerkt tot corner. Anne trapt deze richting Bloem. Bloem schiet de bal richting doel en de goalie lijkt de bal op te kunnen rapen. Echter is Minke Snepvangers er als de kippen bij om hier een stokje voor te steken en de 3-0 op het bord te zetten. Niet veel later is Minke opnieuw de gevierde vrouw wanneer zij met een afstandsschot de 4-0 op het scorebord zet.

Vanaf de 4-0 speelt Moerse Boys een gewonnen wedstrijd. Guusje is de laatste weken in een meer dan prima vorm en vormt met haar diepgang op de linkerflank een gevaar voor de tegenstander. Joy, Anne, Suze en opnieuw Joy krijgen hierdoor de kans om een doelpunt te maken, maar het vizier staat niet op scherp of de Fijnaartse doelvrouw is een sta-in-de-weg. De grootste kans is in minuut 59 voor Suze. De rasechte verdedigster staat op het middenveld geposteerd en gaat veelvuldig mee de aanval in. In die bewuste minuut 59 is het voor Suze DE kans om een doelpunt te maken. Een perfecte voorzet komt voor de voeten van Suze en met een vlammend schot haalt ze overtuigend uit. Haar poging belandt helaas in het vangnet boven het doel tot grote teleurstelling van het aanwezige publiek. “Ik weet toch niet wat ik moet doen!” laat Suze weten. “Iets lager en niet op de keeper,” is wat Maud haar meegeeft voor een volgende poging.

Helaas komt die poging er niet meer voor Suze, maar twee minuten later weet Minke Snepvangers wel haar hattrick compleet te maken en de stand naar 5-0 te tillen. Moerse Boys lijkt het wel prima te vinden en in korte tijd weet De Fendert twee keer toe te slaan, 5-2. Met nog 10 minuten te spelen lijkt De Fendert er weer in te geloven. Dat geloof is echter van korte duur wanneer Anne haar hattrick compleet maakt door in de 70e en 80e minuut toe te slaan. Daar tussenin weet ook Joy nog toe te slaan na fijne steekbal van Minke Snepvangers. Zo stapt de MO17 met een 8-2 winst van het veld af.

Een belangrijke overwinning voor de MO17 in de strijd om de bovenste plekken. Het moment vlak voor rust blijft natuurlijk wel een smet hebben op deze wedstrijd. Uiteindelijk is gezondheid natuurlijk het belangrijkste en hopen dan ook dat het snel weer goed gaat. Nogmaals veel beterschap toegewenst!! Volgende week speelt de MO17 opnieuw thuis, dan tegen NSV. Aftrap is om 13:00 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp