Moerse Boys MO17 schrikt op tijd wakker

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 schrikt op tijd wakker

Voor de MO17-speelsters stond er afgelopen weekend een vroege wekker. Om klokslag 8 uur moesten de meiden zich melden op de Akkermolen. Reden dat ze er zo vroeg moesten zijn was omdat er om 8:45 uur afgetrapt werd tegen Achtmaal. Een echte dorpsderby dus op de vroege ochtend. Na een warming-up met twee gezichten wordt er afgetrapt op zonovergoten hoofdveld.

In de eerste helft laat Moerse Boys ook twee gezichten zien. De eerste 25 minuten laat de Moer niet zien wat het kan en uiteindelijk betaalt het daar ook de rekening voor. Na 13 minuten voetballen komt Achtmaal op voorsprong door een prima schot laag in de hoek. Jessie kan er net niet bij en de groenwitten kunnen een feestje vieren. Moerse Boys had zelf al wel de voorsprong kunnen pakken. Joy, die de laatste weken in een uitstekende vorm verkeert, zet goed druk en onderschept hierdoor de bal in de vijandelijke zestien. Haar inzet met links ziet ze gekeerd worden door de Achtmaalse goalie. Aan de voorsprong van Achtmaal valt verder weinig af te dingen. Het is nogmaals een les dat Moerse Boys altijd het beste van zichzelf moet geven om tot kansen en doelpunten te komen.

Na die 25 minuten lijken de dieselmotoren warm gedraaid. Of de biologische wekker heeft de meiden wakker geschud. Afijn, een heerlijke aanval over rechts is het startschot van een kansenregen voor de Moer. Emely speelt Minke de Bruijn in, die vervolgens de bal teruglegt op Maud. Maud geeft een prima voorzet en Anne duikt bij de tweede paal op. Een teenlengte komt de jong linksbuiten te kort om de stand gelijk te trekken. Niet veel letter staat Anne aan de basis van twee prima kansen voor de MO17. Als eerste is het Joy die weg gestuurd wordt met een heerlijk passje. Joy mikt schuin voor het goal echter net naast. Bij de tweede kans legt Anne de bal terug op de zestien waar Minke Snepvangers klaar staat om af te drukken. Een poging die minimaal op goal moet verdwijnt boven de lat. Lang hoeft Moerse Boys niet te treuren, want bij de volgende aanval kunnen de handen wel op elkaar om een doelpunt te vieren. Emely verovert maar weer eens de bal. Haar voortzetting naar Suze is vervolgens prima. Suze en Maud combineren, waarna laatstgenoemde Minke de Bruijn aan het werk zet. Minke rent haar bewaakster voorbij alsof het niks is en heeft hierna een keurige voorzet in huis. Spits Joy doet vervolgens wat ze moet doen; de bal binnen tikken, 1-1! Moerse Boys krijgt nog één kans voor de rust om op voorsprong te komen. Anne stuurt ditmaal Minke Snepvangers weg met een heerlijke balletje. Oog in oog met de doelvrouw blijft Minke niet rustig genoeg waardoor de bal naast het doel verdwijnt.

Met een gelijke stand worden de kleedkamers opgezocht. Voor de tweede helft moet de MO17 de lijn van het laatste kwartier voor de rust verder doortrekken. Wanneer de ploeg dat voor elkaar krijgt, kan het nog een leuke tweede helft worden. Die tweede helft begint wat tam. Moerse Boys moet er weer even inkomen. Debby staat hierbij goed op te letten en onderschept een aantal keer goed de bal. Ook Lynn en Liz voetballen en prima wedstrijd waardoor Jessie het tweede helft bijzonder rustig heeft. De eerste echt goede kans van de Moer, gaat er ook meteen in. Een M&M combinatie geeft Moerse Boys de voorsprong. Minke Snepvangers dribbelt naar de achterlijn en weet naamgenoot Minke de Bruijn voor het goal te vinden. Minke schiet voor open doel keihard op de binnenkant van de paal en was even bang dat de bal nog het goal zou missen, maar uiteindelijk heeft zij haar goaltje te pakken, evenals Moerse Boys haar voorsprong.

Moerse Boys blijft in de tweede helft de bovenliggende partij, maar de ploeg weet de dreiging maar niet om te zetten in grote kansen. Voetballend gaat het wel geduldig op zoek naar kansen. Zo heeft Guusje meermaals een prima pass in huis, maar de code van de Achtmaalse defensie wordt maar niet gekraakt. In minuut 67 is het dan wel eindelijk raak. Bloem krijgt de bal in de diepte van Quinty. De blondine snijdt goed naar binnen en werkt vervolgens keurig af in de verre hoek, 3-1! Twee keer knipperen met de ogen en het volgende doelpunt ligt er al in. De keepster van Achtmaal wordt uitgetest met een afstandsschot. Die bal weet ze prima te keren, maar de rebound van Anne is haar te machtig, 4-1! Na nog een keer knipperen is het scorebord al versprongen naar 5-1. Opnieuw is Bloem de gevierde vrouw. Haar eerste poging was nog op de keepster. De rebound valt voor haar voeten en Bloem gaat hier ijzig kalm mee om. Een prima aanname zorgt ervoor dat ze opnieuw de verre hoek kan vinden. In het restant zoekt Moerse Boys nog naar meer doelpunten, maar enkel twee poging van Minke Snepvangers is het resultaat. Die pogingen zijn helaas ook niet doeltreffend. Eind goed, al goed, na 80 minuten kunnen er weer 3 punten bijgeschreven worden!

Moerse Boys MO17 doet wat het moet doen deze zaterdagochtend. Op de eerste 25 minuten na speelt de ploeg een aanvallend sterke en defensief degelijke wedstrijd. De rest van de dag kan de ploeg dus met een lekker gevoel van het heerlijke zonnetje genieten. Volgende week mogen de meiden gewoon weer in de middag het veld betreden. Uit bij Roosendaal wordt er dan om 13:55 afgetrapt. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp