Moerse Boys MO17 promoveert naar de 1e klasse!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 promoveert naar de 1e klasse!

De eerste fase van het seizoen zit er alweer op. Afgelopen zaterdag stond het sluitstuk van deze fase op het programma voor de MO17. Een thuiswedstrijd tegen Chaam MO17 was de enige wedstrijd die nog gespeeld diende te worden door de oranje witten. Wie echter afgelopen week een blik in voetbal.nl waagde, kon de nieuwe indeling voor de tweede fase al bekijken. Hieruit blijkt dat de goede prestaties van de MO17 op waarde zijn geschat. De ploeg gaat namelijk vanaf komende week haar kunsten vertonen in de 1e klasse. De huidige 3e plaats, die voor deze wedstrijd in handen was, bleek genoeg voor een promotie naar een klasse hoger. Een leuke uitdaging voor de fanatieke meiden!

Voor deze nieuwe fase is de technische staf gretig op zoek gegaan naar versterkingen voor de reeds sterke ploeg. Door wat verschuivingen binnen de oranje witte meiden teams, kwamen aanvalster Anne en doelvrouw Jessie beschikbaar. De technische staf twijfelde geen moment, draaide de portemonnee om en zorgde ervoor dat het tweetal per direct kan aansluiten bij de MO17. Ook voor de confrontatie met Chaam behoorde het tweetal al tot de spelersgroep, evenals MO15-speelster Lieke. Grote dank weer voor het helpen!

Onder toeziend oog van vele supporters ging om 1 uur de bal rollen in Klein-Zundert. De Moer treedt ditmaal aan in het chic donkerblauw, daar Chaam ook haar wedstrijden speelt in het oranje. Al snel blijkt dat het een spannende wedstrijd gaat worden. De wedstrijd golft op en neer zonder dat de keepsters veel worden uitgetest in de beginfase. Wel wordt het even spannend als Liz valt en haar tegenstander een vrije doortocht heeft. Echter weten haar collega-verdedigers en keepster Jessie het gevaar te sussen. In het vervolg weet Liz zich goed te herpakken en zet ze haar goede vorm van dit seizoen verder door. De sterke verdedigster gebruikt haar lichaam goed en weet het zo iedereen lastig te maken. Degene die van de verdediging echter het meeste uitblinkt is Emely. De rasechte verdedigster heeft als opdracht meegekregen om de behendige en snelle Chaamse spits het leven zuur te maken. Een taak die Emely met verve invult. Mocht de spits toch even aan de scherpe bewaking van Emely ontsnappen, dan staat daar altijd Lynn nog. De laatste vrouw fungeert het gehele seizoen als een sterk slot op de deur en ook nu staat ze altijd op de juiste plek.

Aanvallend gezien komt Moerse Boys maar lastig in de buurt van het vijandelijke doel. Chaam blijkt een fysieke ploeg te zijn die de Moer dwingt om het uiterste van zichzelf te geven. De Moer doet dat ook op het gebied van inzet en vechtlust, maar dat de ploeg het zwaar heeft is duidelijk te merken. Voetballend gezien komt de Moer maar lastig in haar spel. Daarnaast beschikt Chaam over een sterke laatste linie waardoor het voor de blauwe voorwaartsen lastig is om gevaar te stichten. Toch oogt het zo af en toe dreigend wanneer Quinty en Minke Snepvangers aan de wandel gaan met de bal aan de voet. Echter weet een Chaamse steeds op het laatste moment nog een voetje ervoor te steken. Ook de voorzetten van Hamdi en Kim komen geregeld aan, maar op het moment suprême is daar altijd nog een oranje verdedigster. De grootste kans is misschien wel voor Anne, die op aangeven van Bloem helaas niet weet te scoren. Enkele minuten voor rust weet Anne het net wel te laten bol. Een prima uitgevoerde counter via Quinty en Joy brengt Anne in scoringspositie. De linkspoot werkt koelbloedig af, ware het niet dat ze dit vanuit buitenspelpositie doet.

Aan de andere kant van het veld weet Jessie zich een aantal keer prima te onderscheiden met enkele goede reddingen. Zo wordt de rust bereikt met de brilstand. Eenmaal in de kleedkamer blijkt dat de Moer ook toe was aan de rust. Een fysiek zware wedstrijd en het mooie voorjaarsweer (zo voelt het tenminste) is een combinatie die voor de MO17 niet in het voordeel werkt. Met een goede rust en vertrouwen in de komende 40 minuten gaat de Moer op voor de tweede helft. Deze begint enerverend. Anne maakt een voor Anne zo kenmerkende actie en test hierbij de sterke Chaamse goalie uit. Die slaagt voor haar test en direct daarna is het de beurt aan Jessie om zich te bewijzen wanneer Chaam een vrije trap mag nemen. Ook Jessie slaagt glansrijk voor haar test.

De toon is hiermee meteen gezet, want al snel wordt het eerste doelpunt gemaakt op het kunstgrasveld. Anne schrijft deze op haar naam. Liz en Lynn verplaatsen de bal goed van de rechter naar de linkerflank, waardoor de bal terecht komt bij Minke Snepvangers. Linksback Minke heeft vervolgens een splijtende pass in huis op Anne, waar zij wel raad mee weet. Moerse Boys heeft haar voorsprong te pakken, maar zo’n tien minuten later staat het alweer gelijk. Een zeldzaam foutje in de achterhoede wordt genadeloos afgestraft. De Moer moet weer een nieuwe zoektocht beginnen naar de voorsprong.

Deze zoektocht wordt vol overgave ingezet. Lieke en Anne combineren op links er lustig op los, terwijl op rechts Bloem en Hamdi, en later ook Kim, hetzelfde doen. Centraal staan Joy en Quinty bikkelhard te werken om dat ene gaatje in de Chaamse defensie te vinden. Een kwartier voor tijd wordt dat gaatje ook gevonden. Quinty werkt zich de hele wedstrijd al een slag in de rondte en ziet dit uiteindelijk ook uitbetaald worden. Na een combinatie tussen Lieke en Anne komt Quinty aan de bal, die vervolgens door de verdediging dribbelt en de bal in de hoek schuift. Een verdiend doelpunt, zeker ook voor Quinty zelf.

In het vervolg wordt het nog tweemaal echt spannend voor de MO17. Enkele corners van Chaam zijn dreigend in de Klein-Zundertse doelmond. Een ware flipperkast waarbij zowel Suze, Lynn en Minke Snepvangers als goed blok (of schietschijf) fungeren overleeft de MO17. Ook een slippertje achterin kan tijdig hersteld worden. Buiten deze twee momenten heeft Jessie het rustig voor haar neus en voetbalt de MO17 zakelijk richting het laatste fluitsignaal. Met name Suze weet zich in deze periode te onderscheiden door meerdere malen goed in te grijpen in de donkerblauwe defensie.

Na ruim 80 minuten wordt er voor het laatst gefloten. Moerse Boys grijpt door deze 2-1 overwinning de 2e plaats in de eerste fase, een puike prestatie. Met vertrouwen kan er toegewerkt worden naar de tweede fase, ook wel het 1e klasse avontuur. Komende zaterdag begint dit avontuur al. Om 13:00 wordt er op de Akkermolen afgetrapt tegen SC ’t Zand MO17-2. Kan de MO17 het kunststukje van Moerse Boys 1 herhalen door na één competitie meteen door te stoten naar de hoofdklasse? Komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp