Moerse Boys MO17 presenteert: De grote complimentenshow!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 presenteert: De grote complimentenshow!

Het was afgelopen zaterdag genieten geblazen op sportpark Akkermolen. Rond de klok van 13:00 uur begon op het A-veld  de wedstrijd van Moerse Boys MO17 tegen Roosendaal MO17. De oranjehemden straalden plezier uit en stapte na 80 minuten meer dan terecht met drie punten van het veld af. Vorige week delfde de Moer nog het onderspit, maar speelde het een ijzersterke tweede helft. Die lijn heeft het door kunnen trekken naar deze week, wat ertoe leidde dat de MO17 aan klantenbinding deed.

Los van de sterke tweede helft van een week eerder, waren de voortekenen niet al te best. De groep was aan de krappe kant en met enkele speelster die niet geheel fit waren kan het al snel billenknijpen worden. Het kwam dan ook goed uit dat de spiksplinternieuwe waterzak met MO17-sticker deze zaterdag zijn intrede deed. Een krappe groep heeft als voordeel echter wel dat iedereen veel minuten kan maken en zo geschiedde dat dan ook.

Dan de wedstrijd. Zoals de titel wellicht al doet vermoeden, kunnen er vele complimenten uitgedeeld worden. Dit gaan we echter wel pas doen na de vijfde minuut. Binnen één minuut kan er namelijk voor een tweede keer worden afgetrapt door Moerse Boys. Een miscommunicatie, of beter gezegd, geen communicatie in het strafschopgebied zorgt dat Roosendaal de voorsprong kan vieren. Na deze snelle openingstreffer laten de gasten zien prima te kunnen voetballen. Moerse Boys lijkt even te moeten warmdraaien, maar na vijf minuten pakt de ploeg het initiatief en geeft dit vervolgens niet meer uit handen. De MO17 schudt de ene na de andere aanval uit de mouw. Grote spil in al deze aanvallen is Joy. Als spits opereert ze als een sluwe vos en weet ze overal op het juiste moment op te duiken. Of het nu gaat om de bal veroveren (gegenpressing!) of juist dat subtiele passje, Joy kan het allemaal.

De MO17 moet echter lang wachten totdat het een doelpunt weet te maken. Onder meer de paal, de lat en de Roosendaalse goalie, die ook een compliment verdiend, staan een Klein-Zunderts feestje in de weg. Vlak voor de rust is het dan eindelijk raak. De aanval is er eentje om je vingers bij af te likken. Jessie neemt een doeltrap die bij Joy in de voeten belandt. Joy speelt de bal terug op de inkomende Quinty. Captain Quinty heeft vervolgens een piekfijne steekbal in huis op Minke de Bruijn, die goed om de bal vraagt. Minke legt de bal op een presenteerblaadje klaar voor Anne die zo de gelijkmaker produceert. Nog voor rust weet de MO17 zelfs de meer dan terechte voorsprong te pakken. Deze aanval is wellicht niet zo spetterend als die van de 1-1, maar ook die tellen. Opnieuw is Anne de gevierde vrouw. Liz verdedigt goed vooruit, waarna Anne na een actie de verre hoek weet te vinden.

Met een goed gevoel en de voorsprong worden zo de kleedkamers opgezocht. De technische staf komt haast tijd te kort voor het uitdelen van alle compliment. Voor Debby, voor haar ijzersterke verdedigen en keer op keer op tijd voor haar tegenstander stappen. Voor Liz, voor haar eveneens ijzersterke verdedigen en het slim gebruik maken van haar lichaam. Voor Suze, voor haar enthousiaste coaching waarmee zij het verschil maakt voor de MO17. Voor Emely, door als een bulldozer haar tegenstander uit te schakelen. Voor Hamdi, die steeds maar weer de voetballende oplossing weet te vinden op het middenveld. Voor Jessie, voor haar reddingen en het snel oppakken van tips. Voor Maud, voor haar tomeloze inzet en voetballend vermogen. Voor Anne, voor haar mooie doelpunten. Voor Minke de Bruijn, voor haar piekfijne assist. Voor Quinty, voor haar mooie rushes. Voor Joy, voor ijzersterke spel van de laatste weken. Voor Bloem, voor haar rust en overzicht aan de bal. Voor Kim, Esmée en Guusje, voor de trouwe support en het noteren van de vele hoogtepunten. En dan klopt de scheids op de deur. Of we klaar zijn voor de tweede helft? “We moeten nog één puntje bespreken, dan komen we eraan!” aldus Suze. Dat laatste puntje? Ga door met plezier maken en goed voetballen!

Plezier maken en goed voetballen doet de MO17 ook in het tweede bedrijf. Dit resulteert opnieuw in vele kansen voor de oranjehemden. Deze keer hoeft de MO17 niet zo lang te wachten op een doelpunten. Na vijf minuten is het al raak. Roosendaal verliest de bal in de eigen zestien aan Bloem. Bloem blijft vervolgens ijzig kalm en sterk aan de bal en biedt Anne de kans. Voor Anne is dit een koud kunstje en zo is haar hattrick een feit, 3-1!

Ondertussen is ook de nieuwe waterzak in actie moeten komen. Maud krijgt deze twijfelachtige eer om als eerst behandeld te worden met het water uit de MO17-waterzak. Helaas voor Maud bleek het niet het gewenste wonderwater te zijn en komt haar sterke deze middag optreden tot een einde. Ondertussen blijft Moerse Boys naar hartenlust aanvallen en het mag opnieuw een wonder heten dat de ploeg niet vaker scoort gescoord heeft. Joy, Anne, Bloem, Minke de Bruijn, allemaal krijgen ze de kans om te scoren maar weten het net niet te laten bollen. De enigste die het net nog weet te laten bollen is Quinty. Anne houdt het veld goed breed, waardoor er centraal ruimte ontstaat. Quinty maakt de loopactie die Joy op waarde schat. Oog in oog met de Roosendaalse doelvrouw haalt Quinty de trekker over. 4-1 en de meer dan verdiende buit is binnen.

Met een meer dan tevreden gevoel stapt Moerse Boys MO17 van het veld af. Speelsters blij, begeleiding blij, supporters blij, kortom, dat broodje frikandel of kroket na de wedstrijd was meer dan verdient. Met carnaval en een vervolgens een vrij weekend voor de deur, geeft de MO17 pas weer acte de préséance in maart. Op de 4e dag van de maand welteverstaan. In Achtmaal gaat het dan de strijd aan met de vv. Voor nu een fijne carnaval en tot de 4e!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp