Moerse Boys MO17 ontwaakt uit haar winterslaap

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 ontwaakt uit haar winterslaap

2023. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Voor Moerse Boys MO17 gaat de blik op de 3e fase. Na een succesvolle 1e fase en een leerzaam avontuur in de 1e klasse gedurende de 2e fase, is het tijd om te oogsten. Met een op het oog leuke indeling in de 2e klasse met veel wedstrijden op de planning, kan de MO17 weer aan de bak!

Na drie trainingen stond zaterdag de eerste wedstrijd op de planning. Beek Vooruit MO17 was de tegenstander op de thuishaven van de oranjewitten. In het donkerblauw staan de heldinnen om stipt 13:00 uur aan de aftrap. Gesteund door het gloednieuwe scorebord en vele supporters gaan de meiden voortvarend van start. In de eerste vijf minuten krijgt Joy drie keer de kans om de score te openen. Zoals het spreekwoord “driemaal is scheepsrecht” al zegt, is het bij de derde poging raak. De eerste twee pogingen waren voetballend gezien van grote klasse. Een heerlijke combinatie tussen Minke de Bruijn, Maud en Bloem komt bij Joy terecht, maar het geluk zit dan nog niet aan haar zijde. Na een heerlijke rush van Quinty is het opnieuw Joy die het geluk nog niet weet te vinden. Bij de uittrap van Beek Vooruit die volgt is dat geluk wel aanwezig. De bal belandt pardoes voor haar voeten en Joy rondt deze kans keurig af.

Met een vroege 1-0 voorsprong op zak lijkt Moerse Boys een mooie wedstrijd tegemoet te gaan. Echter weet het de dadendrang van de eerste minuten niet vol te houden. Natuurlijk, de conditie is na de winterstop misschien nog niet helemaal op orde, maar de ploeg lijkt er zelf een conditietest van te maken. Het veld is gigantisch groot waardoor de middenvelders veel meters moeten maken. Quinty en Guusje maken hier meermaals gretig gebruik van, maar de kansen die volgen worden helaas niet afgemaakt. Aan de andere kant is het oppassen voor de snelle voorhoede uit Prinsenbeek. Liz grijpt meermaals goed in en ook Emely staat goed op haar post en weet het doel keurig schoon te houden. Datzelfde kan echter ook gezegd worden over de goalie van de gasten. Meer dan eens heeft zij een prima reflex in huis waarmee ze een Klein-Zunderts doelpunt in de weg staat. Toch weet Moerse Boys voor rust de marge naar twee te brengen. De manier waarop verdiend een staande ovatie. Joy speelt Anne strak in, die met een aanname achter het standbeen de bal meteen goed heeft liggen voor het schot. Met links poeiert ze de bal vanaf randje zestien in de kruising. Een welkom doelpunt waar de klasse vanaf druipt.

Met deze 2-0 stand wordt de rust bereikt. Over de stand an sich valt niks te klagen. Toch is het spel nog wel voor verbetering vatbaar en dat beseffen de meiden zelf ook. Met een wat kleiner veld moet de conditietest iets minder zwaar worden en het voetballend ook makkelijker gaan.

Moerse Boys moet in de tweede helft weer even wennen aan de kou op het veld, zo lijkt het. Emely moet direct handelend optreden, iets wat je aan deze bikkelharde verdedigster wel over kan laten. Dat ingrijpen doet ze vol overgave waardoor zij de aanval van Beek Vooruit in de kiem smoort. Aan de andere kant heeft Moerse Boys moeite om echt gevaarlijk te worden. Toch weet het als eerste toe te slaan in de tweede helft. Maud stuurt Anne weg, die de bal vervolgens voor weet te brengen. Er ontstaat een scrimmage waar Hamdi net niet van weet te profiteren, maar Minke Snepvangers wel en zo zet zij de marge naar drie. “GOAL!!!” is nog maar net van het scorebord verschenen of het volgende doelpunt is alweer gemaakt. Minke de Bruijn gaat op avontuur aan de rechterflank en besluit haar geluk te beproeven. Met een kanonskogel die via de onderkant van de lat binnen gaat laat zij de Beekse doelvrouw kansloos. 4-0 na 52 minuten spelen en de eerste driepunter van het jaar lijkt binnen te zijn.

Op het uur weet Beek Vooruit iets terug te doen. De spits krijgt een vrije kans die zij prima af weet te ronden. Keepster Jessie was kansloos op deze inzet. Jessie maakte na enkele maanden blessureleed haar entree in de tweede helft en had verder enkele prima saves in huis. Haar aanwezigheid leidde tot blije gezichten bij de MO17 en niet in de laatste plaats bij haarzelf. Jessie zag vanuit haar doelgebied dat de Moer de marge snel weer terug bracht naar vier. Quinty had er zin in vandaag en het enigste wat nog ontbrak was haar doelpuntje. In de 63e was het haar moment en na een heerlijke dribbel haalde ze de trekker over. 5-1, een score die vrijdagavond in Breda ook op het scorebord stond. Werkt het Hyballa-effect ook door op Moerse Boys MO17?

Moerse Boys lijkt zich nog op te gaan maken voor een slotoffensief om de score hoger op te laten lopen, maar het doel wordt niet meer gevonden. Wel blijft Moerse Boys positief en samen voetballen. Suze speelt hierbij een belangrijke rol. De enthousiaste verdedigster zet met haar positieve coaching het team goed weg. Daarnaast zoekt ze in de opbouw naar de voetballende oplossing. Dit geldt ook voor Debby, die haar directe tegenstanders meermaals de baas was. De bal leverde ze vervolgens keurig in bij een medespeelster met een donkerblauw shirt. Enfin, na 80 minuten staat er een heerlijke 5-1 uitslag.

Een prima eerste wedstrijd van het jaar. Met de punten in de tas kan de blik naar volgende week zaterdag. Om 11 uur neemt de Moer het dan in Fijnaart op tegen De Fendert. Eerst staan er nog twee trainingen op het programma om goed voorbereid aan de aftrap van de volgende conditietest te staan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp