Moerse Boys MO17 is weer van de nul af!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 is weer van de nul af!

De tweede fase is nog maar twee weken oud, maar toch snakt Moerse Boys MO17 weer naar een overwinning. De eerste wedstrijd van periode 2 werd jammerlijk verloren en de wedstrijd van vorige week kon helaas geen doorgang vinden. Tel daarbij op dat de laatste driepunter alweer van 23 september dateert en het zal u vast niet verbazen dat de Moer graag weer een keer wil winnen. Op de eigen Akkermolen kwam Unitas’30 op bezoek en ook die ploeg is naarstig op zoek naar punten in de tweede fase. Een interessante pot voetbal stond het aanwezige publiek dus te wachten.

De laatste weken speelde de MO17 hoofdzakelijk in een 4-4-2 systeem om ervoor te zorgen dat de as wat compacter zou staan. Die omzetting leverde ook zeker het gewenste resultaat op dat gebied op, maar voorin kon de ploeg maar lastig aan kansen komen door de wat magere bezetting. De technische staf besloot om die reden het 4-3-3 systeem nogmaals een kans te geven. Het idee was dat de Moer met 3 spitsen voorin wat beter de bal vast kan houden en voor dreiging kan zorgen. Een paar minuten nadat de bal aan het rollen is gebracht op het Klein-Zundertse A-veld, lijkt die keuze zich al bijna terug te vertalen. Linksbuiten Nynke laat zien er zin in te hebben en dribbelt meerdere keren handig langs haar bewaakster, maar tot een doeltreffende afronding komt het niet. Doordat Moerse Boys wat meer manschappen voorin heeft staan, kan het ook wat hoger druk gaan zetten. Zo gaat Joy na 5 minuten spelen kijken of er iets te halen is bij de Ettense goalie wanneer zij de bal aan de voet heeft. Joy ontfutselt haar de bal, maar deze komt verkeerd terecht om de trekker over te halen.

Het moge duidelijk zijn, de beginfase is overduidelijk voor de oranjehemden. De Moer is continu op de helft van de gasten en probeert al voetballend tot mogelijkheden te komen. Vanuit achteruit verlegt Lynn steeds goed het spel en ook voorstopper Inthe stapt steeds goed door zodat de MO17 op de vijandelijke helft kan blijven voetballen. Moerse Boys deelt wat speldenprikjes uit. Zo probeert onder andere Nynke haar geluk te beproeven na opnieuw een heerlijke actie, maar het lukt niet om het net te laten bollen. Aan de andere kant raast ook rechtsbuiten Jill met enige regelmaat voorbij haar bewaakster en zorgt zodoende voor dreigende situaties. Een doelpunt laten aantekenen is echter nog wat veel gevraagd voor de oranjehemden.

Halverwege de eerste helft kruipt Unitas’30 wat meer uit haar schulp. Met name de buitenspeelsters beschikken over een flinke dosis snelheid, maar Isa en Myrthe laten zien uit het juiste verdedigende hout gesneden te zijn. Het tweetal weet van geen opgeven wanneer de opponent ze probeert te passeren. Mocht het toch nog dreigend worden, dan heeft gelegenheidsdoelvrouw Lieke een passend antwoord in huis. Aanvalster Lieke laat namelijk zien ook een prima potje te kunnen keepen en heeft enkele goede saves in huis. Net voor het rustsignaal ranselt ze ook nog een vrije trap uit de hoek en weet ze dus haar doel schoon te houden. Een puike prestatie!

Zo rond de 25e minuut neemt de Moer het initiatief weer terug in handen en dat doet het middels een heerlijk uitgespeelde aanval. Nynke legt de bal terug op Debby, die vervolgens een splijtende steekbal in huis heeft op Joy. De spits is echter wat ongelukkig in haar afronding en ziet zodoende haar poging over de achterlijn eindigen. Vijf minuten later is de afronding van Joy wel op maat en heeft de Moer haar terechte voorsprong te pakken. Kilometervreter Quinty geeft een goede bal op Joy en met een bekeken bal over de goalie opent zij de score. Deze voorsprong weet de ploeg, mede door de goede redding dus nog van Lieke, mee te nemen naar de rust.

Met een bekertje ranja in de handen worden de terechte complimenten uitgedeeld. De MO17 laat leuk voetbal zien en er wordt dan ook vooral meegegeven om op dezelfde voet verder te gaan. Moerse Boys neemt dat advies ter harte want binnen tien minuten weet het de marge te verruimen naar een 3-0 voorsprong. Bij de twee doelpunten die de MO17 produceert zit geen treffer van Maud erbij. Dat zal u wellicht niet verbazen omdat Maud nog altijd wacht op een portie hakkedellen vanwege een doelpunt. De fanatieke Maud had vandaag tweemaal een goede mogelijkheid om aan dat verlangen een einde te maken, maar tweemaal mikt ze recht op de keepster. Overigens speelde Maud een goede wedstrijd waarbij met name haar balvastheid de Moer windeieren legde.

Goed, de doelpunten heeft u nog tegoed. De allereerste is opnieuw een doelpunt van grote schoonheid. Debby gooit snel in op Joy, die de bal subtiel doorkopt op zichzelf. Met een slalom stuurt ze vervolgens drie verdedigsters het bos in en blijft ze voor de neus van de doelvrouw dit keer wel ijzig kalm. Een heerlijke goal en de ‘Joy-fanclub’ wordt terecht weer nieuw leven ingeblazen. Tot zover de 2-0, ook de 3-0 was een doelpunt dat er zeker mocht zijn. Yinthe, die een aantal keer sterk voor haar tegenstander kwam, verovert de bal en via Lynn wordt deze vervolgens goed richting laatste vrouw Minke verplaatst. Minke dribbelt goed op en op het moment dat iemand instapt van Unitas’30, speelt ze de bal naar de vrijstaande Julie. Ook Julie dribbelt goed in en stoomt op richting vijandelijke 16. Na een korte tussenkomst van Maud komt Julie in schietpositie. Met een bekeken schot in de benedenhoek zet Julie de 3-0 op het scorebord!

Zo heeft Moerse Boys al snel een mooie voorsprong te pakken in het tweede bedrijf. Maud, Lieke en Joy krijgen nog de kans om deze verder uit te breiden maar treffen geen doel. Na een uur lijkt de angel wat uit het aanvalsspel van de Moer. Unitas’30 zoekt wat meer de aanval, maar Minke houdt de boel achterin goed dicht met enkele goede slidings en ook doelvrouw Jessie heeft enkele goede reddingen in huis. De Klein-Zundertse goalie is sowieso de laatste weken in een prima vorm en zet dat ook op deze zaterdag verder door.

Na 80 minuten staat er een keurige 3-0 overwinning op het scorebord. Een wedstrijd die voor blije gezichten zorgt en die smaakt naar meer! Daarnaast is de ploeg ook van de hatelijke nul af in de tweede fase, een fijne bijkomstigheid. Of de wedstrijd volgende week doorgang kan vinden, is nog even afwachten. Tot op heden staat de krachtmeting met Terheijden nog altijd gepland voor komende zaterdag om 12 uur. Houdt voetbal.nl in de gaten! Tot de volgende!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp