Moerse Boys MO17 en “het gevoel van de 16”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys MO17 en “het gevoel van de 16”

Het gevoel van de 16. Dat was het thema van deze week bij Moerse Boys MO17. Een thema met een dubbele betekenis. De afgelopen weken ontbrak het bij de MO17 namelijk aan doelpunten. Tegen de beste ploegen uit de competitie werd met enige regelmaat de vijandelijke 16 bereikt, maar de trekker over halen was steeds een brug te ver voor de oranjehemden. Het laatste MO17-doelpunt dateert immers alweer van 3 februari. Daarnaast kreeg de ploeg de laatste weken ook veel treffers om de oren. Te veel, volgens de technische staf. Hoog tijd dus om één te worden met de 16. In aanvallend en defensief opzicht natuurlijk.

Deze zaterdag was het hoog tijd om het gevoel van de 16 te voelen. Thuis tegen Kogelvangers MO17 moest er gescoord worden én het doel moest schoon blijven. Thuis op het eigen C-veld, waar donderdag ook het gevoel van de 16 werd ontdekt. Eigenlijk stond de Moer dus al 1-0 voor voordat er ook maar één bal getrapt was. En eigenlijk het de Moer ook voor de aftrap de verdubbellaar al te pakken. Na een helse tocht door de krochten van de Akkermolen om een plekje te vinden voor de voorbespreking, was uiteindelijk de 16 van het C-veld dé plek voor het praatje. Alsof het zo had moeten zijn.

Uiteindelijk zocht Moerse Boys MO17 ook de kleedkamers voor de rust op met een 2-0 voorsprong. Niet met twee mentale doelpunten, maar met twee echte doelpunten. De Moer begint namelijk uitstekend aan de wedstrijd. Met veel druk en energie naar voren wordt Kogelvangers onder druk gezet. Al in de eerste minuut laten de oranjehemden zien het thema van de dag serieus te nemen wanneer Julie het vijandelijk doel onder vuur neemt. Deze poging is nog niet raak, maar vijf minuten later kan de Moer wel juichen. Nynke is de vijandelijke defensie te snel af, voelt de 16 en schiet ijzig kalm raak.

Gesteund door de 1-0 voorsprong gaat Moerse Boys op zoek naar meer. Na een kwartier had Jill de verdubbellaar op haar voet. Een bal die absoluut in het netje had moeten zitten, maar uiteindelijk in de buurt van Stuivezand beland. Lieke heeft een prima actie en dito voorzet in huis. Joy staat klaar om in te tikken, maar de Kogelvangers-goalie heeft een goed antwoord paraat. De rebound is voor Jill, die de bal dus overtuigend over het doel knalt. Een kwartiertje later is het wel raak. Ditmaal is Jill de aangever. Met een prima bal wordt Nynke op de 16 vrijgespeeld. Zoals een wijs man ooit zei, “als je niet schiet, kan je ook niet scoren”, beproeft Nynke haar geluk. Een bal in de handen van de goalie is het resultaat, maar de bal glipt door de handen en stuitert het doel in voor de 2-0 in oranjewit voordeel.

Zo laat de Moer aan de ene kant van het veld zien het gevoel van de 16 te voelen. Aan de andere kant van het veld, voor de neus van Jessie, gebeurt dat ook met opperste concentratie. Myrthe is met haar snelheid een uitstekend slot op de deur voor de snelle spits van Kogelvangers. Zo heeft Myrthe op slag van rust een cruciale onderschepping in huis wanneer de spits een vrije doortocht dacht te genieten. Dat was dus even buiten Myrthe gerekend. Ook de fanatieke Isa en MO17-routinier Maud spelen een sterke wedstrijd en laten duidelijk zien opnieuw leuke stappen gemaakt te hebben in het verdedigen en het slim voetballen. Moerse Boys MO17 profiteert er gretig van en zoekt de kleedkamers dus op met 2-0 voorsprong.

Na een bekertje ranja begint Moerse Boys MO17 sterk aan de tweede helft. Al na twee minuten had Joy de derde Klein-Zundertste treffer op haar voet. Een bal die absoluut had moeten zitten, maar uiteindelijk in de buurt van de rotonde van Klein-Zundert beland. Nynke heeft op de achterlijn enkele subtiele voetbewegingen in huis en ook de voortzetting met een voorzet op Lieke is uitstekend. Lieke schuift de bal keihard tegen de paal. De rebound is voor Joy, die de bal dus overtuigend over het doel knalt. Zo’n tien minuten later is het gelukkig wel raak voor de Moer. Op links vormen de ijverige Lieke en Minke een goede tandem en bij de 3-0 is dat zichtbaar. Een uiterste effectieve één-twee tussen beiden zorgt ervoor dat Minke Nynke kan bereiken in de 16. Met een goede schuiver in de hoek zet zij de Moer op 3-0 en heeft ze ook meteen haar hattrick te pakken.

Moerse Boys blijft fanatiek de aanval zoeken en met enkele goede combinaties wordt het Kogelvangers doel gezocht. Op het middenveld weten Debby en Julie elkaar regelmatig goed te vinden om een nieuwe aanval op te zetten. Zo test Minke meermaals de doelvrouw van afstand, maar helaas zonder succes. Waar het Minke dus niet lukt om het net te laten bollen, lukt het Joy nog wel voor het laatste fluitsignaal. Quinty heeft een sterke actie in huis en komt dreigend de 16 ingestormd. Een vlammend schot wordt nog gekeerd, maar de rebound is ditmaal een prooi voor Joy. Moerse Boys krijgt nog kansen om de score van 4-0 te vergroten, maar in de slotfase zit het niet helemaal mee. Joy en Lieke krijgen meermaals de kans en ook Quinty weet vanuit een corner op goal te koppen, maar de teller blijft steken op vier treffers. Dat is uiteindelijk een mooi gevoel van de 16.

Aan de andere kant lukt het Moerse Boys lang om het doel schoon te houden, maar vijf minuten voor het laatste fluitsignaal moet Jessie toch eenmaal vissen. De snelle spits ontsnapt een de bewaking en weet vervolgens overtuigend raak te schieten. Een minuutje later krijgt de spits eenzelfde soort kans, maar ditmaal heeft Jessie een puike redding in huis om de schade op één tegendoelpunt te houden. Dat dit slechts een van de spaarzame kansen zijn van Kogelvangers, mag gerust ook op het conto van de oranjewitte defensie geschreven worden. In de tweede helft speelt Emely daar een degelijke wedstrijd en weet zij veelvuldig het gevaar vroegtijdig in de kiem te smoren.

Al bij al blijkt Moerse Boys MO17 dus een prima gevoel voor de 16 te hebben. Een mooie 4-1 overwinning is een fijne opsteker voor de geleverde arbeid van de afgelopen weken. Eindelijk kan de ploeg weer drie punten bijschrijven! Zo kan de Moer met vertrouwen richting volgende week, wanneer DSE op bezoek komt op Akkermolen. De aftrap is dan om 14:45. Weet Moerse Boys MO17 dan weer het gevoel van de 16 te voelen? Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp