Moerse Boys mengt zich mét nacompetitieticket in feestgedruis

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys mengt zich mét nacompetitieticket in feestgedruis

Het seizoen van Moerse Boys duurt nog even voort. Zaterdag verzekerde Klein-Zunderts trots zich op eigen kracht van een ticket voor de nacompetitie. Op een goed bevolkt Akkermolen werd EFC met 2-0 verslagen, waardoor directe degradatie werd afgewend en goed geluimd het Container Fest kon worden aangevangen. Zondag wacht SV Laar in de eerste nacompetitieronde.

Container Fest
Traditiegetrouw werd er rondom de laatste thuiswedstrijd van het vlaggenschip van alles georganiseerd op Akkermolen. De activiteitencommissie pakte ditmaal uit met het Container Fest, met muziekband The Containers van Moerse Boys-fan Jan Vermeeren als grote blikvanger. Heerlijk eten van de Holy Smoke, veel volk en genoeg bier. Het werd een mooie zondag op het sportpark. Het resultaat van de wedstrijd droeg daar op zeker aan bij.

Op het Klein-Zundertse hoofdveld deden de manschappen van Osman Erbas exact wat ze moesten doen. Niets aan het toeval overlaten en EFC verslaan. Moerse Boys hield daardoor het eveneens zegevierende TOP op doelsaldo achter zich. Daarmee beloonden zij ook het harde werken van de maandagploeg, die – na de hevige regenval – in de middaguren alles op alles zette om de natuurgrasmat speelklaar te maken. Met succes.

Matchwinner Job
De wedstrijd dan. Daarin groeide Job uit tot de grote man. De afzwaaiende aanvaller eiste een belangrijke hoofdrol op met een doelpunt en een assist. Halfweg de eerste helft opende hij de score, in een fase waarin kansen schaars waren en EFC vooral de bal had. Hij ving een afvallende bal op, controleerde bekwaam en rondde uiterst koelbloedig af. Een fijne meevaller voor De Moer, dat bij een winstpartij nagenoeg zeker was van nacompetitievoetbal.

Twintig minuten na rust had Job ook een belangrijk aandeel in de tweede treffer. Hij ontving de bal van Bart en leverde een afgemeten voorzet af op Dennis, die andermaal een belangrijk doelpunt voor zijn rekening nam. EFC trachtte in het vervolg nog wel om iets aan de achterstand te doen, maar bleek niet meer bij machte om veel doelgevaar te creëren. Of de nederlaag voor hen over het geheel genomen terecht was? Misschien niet. Achteraf maalden de Eerselnaren daar overigens nauwelijks om: door gunstige uitslagen op andere velden verzekerden zij zich van nacompetitievoetbal om promotie. Spelers en staf van EFC vierden tot de late uurtjes gezellig mee in Klein-Zundert.

Afscheid nemen
Tijdens het Container Fest werd er – geheel volgens traditie – ook afscheid genomen van de afzwaaiende eerste elftal-spelers. En dat waren niet de minste. Aanvoerder Joris zwaait na zestien seizoenen en ruim 400 wedstrijden af bij de hoofdmacht, terwijl Cas zoals bekend het sportieve avontuur aangaat bij RBC. Zij konden rekenen op lovende woorden van voorzitter Bas en een ovationeel applaus van de aanwezigen. Datzelfde gold voor matchwinner Job, die ook besloot om het selectievoetbal na dit seizoen vaarwel te zeggen. Het drietal werd bedankt voor bewezen diensten, maar zal de komende weken nog een aantal keer moeten pieken. Bij Moerse Boys 2 werd afscheid genomen van Geert de Hoon en en Gijs Gommers, die beide bij een lager elftal gaan voetballen.

Nacompetitievoetbal dus. Voor het eerst weer sinds 2019, toen de historische promotie naar de Hoofdklasse via de play-offs werd gerealiseerd. Moerse Boys kan het competitietoetje met vertrouwen tegemoet zien, want in de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie pakte het prompt zeven punten. Daarbij mag het in de eerste ronde aantreden op het eigen, vertrouwde Akkermolen, dat hopelijk ook aanstaande zondag bevolkt zal zijn door veel oranje-witte supporters. Het vlaggenschip rekent op jullie!

De wedstrijd tussen Moerse Boys en SV Laar begint zondag om 14.30 uur.

Voor het verslag van BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Hein Coremans – Joris Goossens – Kas Mol – Bart van den Broek – Bas Naalden – Rik Mol – Damian van Oerle – Dave Schoenmakers – Dennis van Nijnatten – Job de Meijer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp