Moerse Boys maatje te klein voor OJC Rosmalen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys maatje te klein voor OJC Rosmalen

Moerse Boys heeft bij de hervatting van de competitie geen positief resultaat kunnen halen in Rosmalen. OJC Rosmalen, een amateurvoetbalgigant met bijna 2.500 leden, was eenvoudigweg een maatje te groot voor het Klein-Zundertse vlaggenschip. Ruim één helft hield Moerse Boys stand, maar uiteindelijk liep de thuisploeg toch uit naar een riante overwinning: 4-0.

Hondenweer
Ruim twee maanden lagen de competities stil. Deze zondag rolde de bal eindelijk weer in de Hoofdklasse B, maar de weersomstandigheden nodigden voor de supporters niet echt uit om naar Rosmalen af te reizen. Stormachtig, veel regen; het was zo’n zondagmiddag om onder een kleed in de bank door te brengen. Op dagen als deze is het vooral snakken naar een wedstrijd op een volgepakt Akkermolen, onder een aantrekkelijke lentezonnetje. Met een biertje op het terras na. Ook die zondagen komen weer.

Weer of geen weer, de jacht van Moerse Boys 1 op de eerste seizoenszege werd hervat. Uit de ziekenboeg was er voorafgaand goed en slecht nieuws. Marvin en Sietse waren nagenoeg volledig hersteld van hun blessures en waren weer beschikbaar, aanvoerder Joris moest verstek laten gaan met een enkelblessure. Hoofdtrainer Jurgen posteerde Rik centraal achterin als oplossing. Marvin startte in de basis en droeg de aanvoerdersband. Sietse bleef uiteindelijk heel de wedstrijd op de punt. Met hem wilde Jurgen ongetwijfeld geen risico nemen.

Katachtige reflex
Het spelbeeld vóór rust was zoals zo vaak dit seizoen. OJC had de bal én het initiatief, Moerse Boys speelde gegroepeerd en loerde op de tegenstoot. Bijna werden de oranjehemden direct in het zadel geholpen door de grabbelende OJC-doelman, maar hij kwam met de schrik vrij. Aan de overzijde voorkwam Tom met een katachtige reflex een vroege achterstand, nadat hij zich eerst liet aftroeven in een luchtduel. Kansen over en weer in de eerste tien minuten.

In het vervolg trok OJC de wedstrijd steeds meer naar zich toe, zonder daarbij veel gevaar te stichten. Geduldig speelde het de bal rond, zoekend naar de ruimtes in de oranje-witte organisatie. Moerse Boys slaagde er op zijn beurt alleraardigst in om de poorten gesloten te houden. Aanvallend was De Moer echter onmachtig. Het was in balbezit vaak te slordig, waardoor het Klein-Zundertse balbezit steeds van korte duur was. Tot de rust bleef de score in balans, maar daarna ging het al snel mis.

Onherstelbaar
In het eerste kwartier van de tweede helft sloeg OJC Rosmalen een onherstelbare bres in de muur die Moerse Boys had opgetrokken. Het eerste doelpunt – direct na de thee – werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later bracht de assistent-scheidsrechter geen redding. Moerse Boys viel aan, maar werd vervolgens in de tegenaanval geklopt. De Rosmalense spits schoot raak, nadat hij fortuinlijk in balbezit was gekomen. Afronden was kinderspel.

Binnen een mum van tijd liep de in rood-zwart getooide thuisclub vervolgens uit naar een comfortabele voorsprong. Bij de 2-0 – nog geen vijf minuten na de openingstreffer – werd de bal over de uitstormende Tom gelift, de 3-0 resulteerde uit een bijzonder fraaie trap van een OJC-middenvelder. Hij krulde de bal wonderschoon in de kruising. Het was zonder twijfel de mooiste treffer van de middag. Moerse Boys was murw gebeukt en het kostte meer en meer moeite om georganiseerd te blijven spelen. In de fase na de 3-0 dreigde een veel grotere afstraffing.

Kevin Brands
Toch bleef een monsterscore Moerse Boys bespaard. Slechts één keer bolde het net nog. Nadat Cas in kansrijke positie op de achttienjarige doelman stuitte, bepaalde OJC de eindstand op 4-0. De gevierde man was Kevin Brands, zoon van Marcel Brands en oud-speler van onder meer NAC Breda en Willem II. Hij kreeg een kans geboden die niet te missen was. Na exact negentig minuten floot de scheidsrechter af. Daarmee deed hij de koukleumende toeschouwers een plezier.

Moerse Boys droop af. Een stunt bleef uit. Spelers en staf moeten zich vastklampen aan de eerste helft, waarin nauwelijks grote mogelijkheden werden weggegeven. Daarbij keert Joris naar verwachting spoedig terug uit de ziekenboeg, waardoor er straks ook echt weer wat te kiezen is voor trainer Jurgen. Kortom: die eerste zege gaat spoedig komen.

Volgende week speelt Moerse Boys geen competitiewedstrijd. De week erop wacht een uitwedstrijd bij Orion. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Rik Mol – Lars Jochems – Sjoerd Broos (Hein Coremans) – Marvin de Beer (Gijs Klep) – Justin Houtzager – Pim Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Jesse Mouws (Dave Schoenmakers).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp