Moerse Boys maakt zich na puntendeling op voor ultieme apotheose

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys maakt zich na puntendeling op voor ultieme apotheose

De degradatiestrijd in de eerste klasse krijgt een ultieme apotheose. Pas in de allerlaatste speelronde valt de beslissing, pas dan weet Moerse Boys of het de nacompetitie in mag. Tijdens de voorlaatste competitieronde bleven de verhoudingen onderin ongewijzigd. Zowel Moerse Boys als concurrenten en TOP en VOAB speelden gelijk. Tegen Sarto werd het zaterdag 1-1.

Virtueel op degradatieplaats
Door de voornoemde resultaten heeft Moerse Boys het bereiken van de nacompetitie nog volledig in eigen hand. Daar zag het zaterdag lange tijd niet naar uit. Op het moment dat Sarto vlak na rust de openingstreffer produceerde, stond zowel TOP als VOAB elders op voorsprong. Een gitzwart scenario dreigde, want Moerse Boys stond op dat moment virtueel op een degradatieplaats.

Omdat Moerse Boys in die fase nauwelijks gevaar stichtte, werd regelmatig nerveus gekeken op de app van LiveUitslagen. Was er op de andere velden positief nieuws? Dat goede nieuws kwam snel. TOP incasseerde de gelijkmaker, terwijl ook VOAB de overwinning nog uit handen gaf. Omdat Moerse Boys een kwartier voor tijd zelf ook de balans in de score had hersteld, bleef alles onderin zoals het was.

Drijfnat Tilburg
In een drijfnat Tilburg was Moerse Boys nochtans goed begonnen aan de volgende belangrijke wedstrijd. Zonder de geblesseerde Cas startte het vlaggenschip energiek en bedrijvig aan de confrontatie, die vanwege een onbespeelbaar hoofdveld werd afgewerkt op een naastgelegen kunstgrasveld. Guus zorgde voor het eerste wapenfeit: hij schoot, na uitstekend klaarleggen van Job, ruim over.

De prima beginfase werd niet omgezet in klinkende munt en eigenlijk ook niet in echt doelrijpe kansen. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Sarto meer grip op de wedstrijd. Tom moest enkele keren in actie komen en deed dat naar behoren. Moerse Boys had steeds meer moeite om een pooslang de bal in de ploeg te  houden. Dat de belangen groot waren, was zichtbaar op het veld. Geen hoogstaande pot, maar de spanning vergoedde veel. Op slag van rust had Damian de mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot miste venijn.

Merkwaardig tegendoelpunt
Ook na rust kwam Moerse Boys alleraardigst uit de kleedkamers. Invaller Dave toonde zich direct bedrijvig en bereikte met een voorzet bijna Dennis, die luttele centimeters te kort kwam om de bal binnen te koppen. Niet veel later kreeg de ploeg van Osman Erbas het deksel op zijn neus. Een buitenspeler van de thuisploeg slaagde erin om de bal haast vanaf de achterlijn tussen Tom en de paal in het doel te werken. Een merkwaardig doelpunt.

In het vervolg slaagde Moerse Boys er nauwelijks in om de druk op te voeren. Het creëren van kansen – al een seizoenlang het grote euvel – bleek opnieuw een loodzware opgave. En toch kwam het langszij, zo’n tien minuten voor tijd. Andermaal toonde Dennis zijn kwaliteiten. Een uitmuntende balaanname en dito afronding, na goed voorbereidend werk van Joris en Rik, resulteerden in de gelijkmaker. Met nieuw elan ging Moerse Boys de slotfase in.


Spanning troef in die slotfase. Voelbaar was dat voor beide ploegen de belangen groot waren. Joris probeerde de doelman te verrassen met een bekeken vrije trap, maar mikte net te hoog. Veruit de grootste kans was echter nog voor Sarto, toen een aanvaller alleen voor Tom verscheen. De doelman werd gepasseerd, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal terug het veld in. Het geluk was eens met Moerse Boys. Niet veel later floot de prima leidende arbiter voor het laatst.

Moerse Boys maakt zich op voor een ultieme apotheose van het seizoen, waarin het probeert directe degradatie af te wenden en een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Dat moet aanstaande zaterdag gebeuren op het eigen Akkermolen, gesteund door hopelijk veel supporters. Komt dat zien, zaterdag om 18.00 uur: Moerse Boys – EFC. Tot dan!

Voor het verslag van BN De Stem: click hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Hein Coremans – Joris Goossens – Kas Mol – Bart van den Broek – Bas Naalden – Guus Kertens (Dave Schoenmakers) – Rik Mol – Damian van Oerle – Dennis van Nijnatten – Job de Meijer. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp