Moerse Boys lijdt minimale nederlaag bij Orion

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys lijdt minimale nederlaag bij Orion

Ook in speelronde 12 is Moerse Boys er niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Orion in Nijmegen delfde het Klein-Zundertse vlaggenschip het onderspit (1-2), waardoor het andermaal zonder punten terugkeerde naar Akkermolen. De rode lantaarn blijft derhalve in bezit van Moerse Boys.

Wat zullen spelers en staf inmiddels snakken naar een verlossende triomf. Een zege die ongetwijfeld voor nieuw elan zal zorgen. Steeds weer betreedt Moerse Boys met goede moed het strijdtoneel, maar vaak valt het kwartje na ruim anderhalf uur voetbal toch weer de verkeerde kant op. Zo ook deze zondag. Tot de allerlaatste seconde was de ploeg van trainer Jurgen Arnouts in de race voor een punt. Doelman Tom begaf zich in blessuretijd zelfs in het Nijmegense strafschopgebied in een ultieme poging om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet zo zijn.

Hoopgevend was dat Joris zijn rentree maakte in de basis. De aanvoerder ontbrak twee weken eerder nog tegen OJC Rosmalen wegens een blessure, maar hij doorstond de warming-up en kon zodoende zijn opwachting maakte. Daarmee is de ziekenboeg – afgezien van de langdurig geblesseerden – nagenoeg leeg. Jurgen had weer wat te kiezen. Sietse maakte in de tweede helft tevens zijn rentree na een vervelende blessure.

De terugkeer van de geblesseerden biedt hoop, maar leverde deze zondag niet gelijk resultaat op. In de eerste helft kreeg de overwinning van Orion al vorm. Na een aftastende openingsfase zonder kansen trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Rond het half uur resulteerde dat in de openingstreffer. Tom kon niet bij een hoekschop, waarna de bal achter de rug van de doelman binnen werd geknikt. Het was een fase waarin Orion de bovenliggende partij was en Moerse Boys naar achteren drukte. De 2-0 volgde niet veel later. De aanvoerder waagde een poging van een meter of dertig en zag zijn inzet, gedragen door de wind, tegen de touwen zeilen.

Dat Moerse Boys vervolgens razendsnel de achterstand verkleinde, gaf de Klein-Zundertse supporter moed. Pim en Bart combineerde op de rechterflank, waarna uiteindelijk Cas de trekker overhaalde. Hij knalde de bal hoog in het doel. Het was vervolgens aan Tom te danken dat de marge tot aan de rust beperkt bleef tot één treffer. Tot twee keer toe voorkwam de goalie met prima keeperswerk een doelpunt.

Na rust moest De Moer op jacht naar de gelijkmaker. Al snel in de tweede helft waagde Jesse een poging, nadat een vlotte combinatie over links een hoekschop had opgeleverd. De doelpoging van de aanvaller leverde geen treffer op. In het vervolg slaagde Moerse Boys er slechts sporadisch in om echt gevaarlijk te worden. Behoudens een schot van Cas (na een goede actie) was het wachten tot de absolute slotfase op noemenswaardig doelgevaar. Met een schot van ver kopieerde Bart bijna de tweede treffer van Orion, maar het ontbrak de vleugelverdediger aan geluk. Diens inzet ging rakelings naast.

In de blessuretijd mocht Moerse Boys nog aanleggen voor een hoekschop. Tom meldde zich in de Nijmegense doelmond, maar doelgevaar bleef uit. In de absolute slotseconde trachtte Marvin nog uit te groeien tot de verlosser, maar ook hij miste doel. Niet veel later klonk het allerlaatste fluitsignaal.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Rik Mol – Joris Goossens (Lars Jochems) – Sjoerd Broos (Sietse Sebregts) – Justin Houtzager (Dave Schoenmakers) – Pim Goossens – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Jesse Mouws (Hein Coremans).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp