Moerse Boys laat tegen RKZVC kans op eerste hoofdklassezege liggen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys laat tegen RKZVC kans op eerste hoofdklassezege liggen

Moerse Boys heeft zondag een uitgelezen kans op de eerste overwinning in de Hoofdklasse laten liggen. Toen de arbiter van dienst in blessuretijd, bij een 2-2-tussenstand, naar de strafschopstip wees, maakte euforie zich meester over alles en iedereen op Akkermolen. Te vroeg gejuicht, zo bleek even later. De strafschop van Pim werd gekeerd, waardoor de bezoekers uit Gelderland als laatst lachten. Het bleef zodoende 2-2.

Kennismaking
Klein-Zundert maakte deze middag kennis met de Hoofdklasse. Hoofdklassevoetbal in de gemeente Zundert, voor het eerst in de historie. De kennismaking was een aangename, eentje die naar meer smaakte. Moerse Boys en RKZVC maakten er immers een boeiend voetbalgevecht van, reclame voor het amateurvoetbal. Eerlijk deelden zij na ruim anderhalf uur voetbal de buit en daarmee waren de bezoekers het meest gelukkig.

Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal, terwijl velen al genoegen hadden genomen met een puntendeling, kreeg Moerse Boys de ultieme mogelijkheid op de eerste seizoenszege. Jesse ging over een Gelders been en de arbiter wees naar de stip. Ga er dan maar aan staan: honderden ogen op je gericht. Honderden supporters snakkend naar een volgend euforisch moment. De deur naar succes zit nog op slot, maar jij hebt de sleutel in handen. Sleutel in het sleutelgat, een vluchtige handomdraai en openen maar. Het lijkt zo eenvoudig. Totdat je erachter komt dat er een knip op de deur zit. Weg euforie. Pim had vanmiddag de sleutel in zijn hand, de RKZVC-doelman vormde de knip. De deur bleef dicht. De overwinning bleef uit.


RKZVC oppermachtig
Dat Moerse Boys deze middag zo dichtbij een overwinning zou komen, zo dichtbij het openen van de deur, kon aanvankelijk niemand bevroeden. In de openingsfase was RKZVC oppermachtig. Binnen de minuut waren de bezoekers trefzeker vanaf de strafschopstip en daar bleef het niet bij. RKZVC is een makkelijk voetballende eenheid, al jaren bijeen. De automatismen zijn ingeslepen, de passing is secuur. Moerse Boys had tijd nodig om daar aan te wennen. Die tijd kreeg het nauwelijks. Halfweg de eerste helft stond het al 0-2, toen de gasten een vliegensvlugge counter doeltreffend afsloten. Tussendoor raakte RKZVC ook al de paal. Aan de overzijde stuitte Cas op de doelman.

Een doelpunt hielp Moerse Boys uiteindelijk in het zadel. Rik stuurde Pim weg met een heuse bananenbal, waarna Cas de lage voorzet van de nummer 9 binnen schoof. Een uitstekende aanval, een uitstekend doelpunt. De gelijkmaker, op slag van rust, was vervolgens vooral fortuinlijk. Een voorzet van Bart werd dusdanig van richting veranderd dat de bal bij de tweede paal binnen dwarrelde. Nog voor rust had Moerse Boys orde op zaken gesteld.

Attractie
In de tweede helft maakt de oranjehemden vervolgens indruk, waarbij de acties van Jesse het meest in het oog sprongen. Met de aanvaller heeft Moerse Boys er dit seizoen een attractie bij. Watervlug, beresterk en uiterst balvaardig. Meermaals kreeg hij een open doekje van het publiek. Ook Cas wurmde zich zo nu en dan handig langs de RKZVC-achterhoede. Maar het was vooral ook het collectief dat liet zien ook echt thuis te horen op het niveau waarop het nu acteert. Moerse Boys slaat in zijn wittebroodsweken geen modderfiguur in de Hoofdklasse. Een fijne constatering.


Het enige wat na rust ontbrak? Een doelpunt. Een schot van Pim was te zacht, een volley van Bart ruim over. Jesse kopte over, Sjors schoot in de muur. En RKZVC? Dat was, ondanks het overwicht van Moerse Boys, plots akelig dichtbij een nieuwe voorsprong, terwijl Tom in de slotfase een afstandsschot uit de bovenhoek dook. Het slotstuk – de misser van Pim – paste wat dat betreft in het beeld van de tweede helft. Veel kansen, geen doelpunten. Het bleef 2-2.

Moerse Boys won nog niet, Moerse Boys verloor nog niet. Twee punten uit twee wedstrijden en voetbal dat perspectief biedt. Ook in de Hoofdklasse lijken de oranje-witten zich steeds weer op te kunnen trekken aan de tegenstander. Exact zoals trainer Jurgen Arnouts voorspelde. Enfin. Volgende week weer een uitwedstrijd. In Wijchen dan, bij AWC. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Sietse Sebregts – Joris Goossens – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Rik Mol – Daan van den Broek (Sjors Goossens) – Cas van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp