Moerse Boys krijgt dure rekening gepresenteerd voor vele missers

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys krijgt dure rekening gepresenteerd voor vele missers

Moerse Boys is zondag in Tilburg tegen zijn eerste nederlaag van 2024 aangelopen. Op bezoek bij SC ’t Zand ging het door twee late tegendoelpunten met 2-1 ten onder. Dat was niet het enige verlies dat Klein-Zunderts trots leed op sportpark Bijstervelden. Ties viel uit met een op het oog zware knieblessure en staat mogelijk lang aan de kant. Een bijzonder vervelende middag dus.

Noodlot
Het was zo rond minuut veertig dat het noodlot genadeloos toesloeg bij Ties. De jongeling  – dit seizoen een onbetwiste basisspeler – ging na een ogenschijnlijk onschuldige situatie naar de grond en greep naar de knie. Verzorger Ron trachtte de middenvelder op te lappen, maar verder spelen was geen optie. Gevreesd wordt voor een kruisbandblessure. Een hard gelag. Voor de club. Voor de selectie. Maar bovenal voor Ties zelf. Guus loste de jongeling af.

Dan de wedstrijd zelf. Die had een heel andere afloop kunnen hebben als Moerse Boys voor rust zorgvuldiger was omgesprongen met zijn kansen. Die kreeg het in het eerste bedrijf volop, voor een groot deel uit goed getrapte standaardsituaties van Cas. De oogst was met één doelpunt bijzonder mager. Te mager. Moerse Boys hield ’t Zand in leven en verzuimde nog voor rust een onoverbrugbare afstand te nemen. Met de wetenschap van nu kan het zichzelf wel voor de kop slaan. Het werd een dure nederlaag op het Tilburgse kunstgras.

Kunstgras
Dat kunstgras vormde een verhaal op zich. Het hoofdveld van ’t Zand is immers een natuurgrasveld, maar ondanks de prachtige omstandigheden was de grasmat om onduidelijke reden afgekeurd door de vereniging. Dat Moerse Boys daarvan pas op de hoogte werd gesteld toen het al onderweg was naar Tilburg, leidde tot irritatie in het Klein-Zundertse kamp. Zeker ook omdat het hoofdveld er – op het oog – prima bij lag. Op Akkermolen zouden we tekenen voor een dergelijke natuurmat, maar dat terzijde.

Wellicht geprikkeld door de speelveldperikelen, startte Moerse Boys getergd aan het duel. Al in minuut twee werd de toon gezet. Damian kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, maar zijn afronding was te wild en onnauwkeurig. Ook Dennis kreeg een opgelegde mogelijkheid uit open spel. Hij vond de doelman op zijn weg. Verder waren dus vooral de hoekschoppen en vrije trappen levensgevaarlijk. Onnavolgbare scrimmages, kopkansen voor Joris en Dennis: steeds weer kroop de thuisploeg door het oog van de naald. Behalve die ene keer dus, toen Damian een hoekschop van Cas binnen werkte. Een dik verdiende openingstreffer. Aan de overzijde werd Tom tweemaal getest. Even zo vaak kweet hij zich prima van zijn taak.


Rollen omgedraaid
Hoe anders waren de verhoudingen na rust, toen de rollen volledig waren omgedraaid. Nu was het de thuisploeg die het ritme bepaalde en Moerse Boys dat steeds verder naar achter werd gedwongen. Nauwelijks slaagde de ploeg van Osman Erbas er nog in om de bal enige tijd in bezit te houden, waardoor onrust de overhand nam. Serieus doelgevaar van de thuisploeg liet aanvankelijk even op zich wachten, maar de hoekschoppen waren al snel niet meer op de vingers van één hand te tellen.

Naarmate de tweede helft volgde, groeide de Tilburgse druk op het doel van Tom. Steeds kwam de thuisploeg iets dichterbij de gelijkmaker. Dat die uiteindelijk ook daadwerkelijk viel uit een hoekschop, zo’n tien minuten voor tijd, was dan ook niet bepaald een verrassing meer. Pijnlijker was het dat de 2-1 nauwelijks zestig tellen later ook in het netje lag. Een droge knal plofte in de verre hoek achter Tom in het doel. Plots was de wedstrijd volledig gekanteld en stond Moerse Boys dus met lege handen. Met Job voor de trekkebenende Hein werd nog getracht een alles-of-niets-offensief eruit te persen, maar verder dan enkele hachelijke momenten in de Tilburgse doelmond kwam De Moer niet. Tom voorkwam met een puike reflex nog verder leed. Het bleef bij 2-1.

Na een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag delfde Moerse Boys dus weer het onderspit. Als straks aan het einde van het seizoen de balans wordt opgemaakt en het vlaggenschip onverhoopt punten tekort komt voor welke klassering dan ook, dan zal het vast nog eens terugdenken aan die zonnige zondag in Tilburg. Aan de eerste helft vooral. Want daar liet het toch echt na om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Afijn. Kop omhoog, hard trainen en op naar volgende week zaterdag. Dan wacht op het eigen Akkermolen een wedstrijd tegen Almkerk. Zaterdagmiddag, 16.00 uur. Ook weleens leuk. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans (Job de Meijer) – Bart van den Broek – Bas Naalden – Ties Bastiaensen (Guus Kerstens) – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Dennis van Nijnatten – Raad Rasho. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp