Moerse Boys komt in Eersel niet verder dan een gelijkspel

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys komt in Eersel niet verder dan een gelijkspel

Na  de mooie overwinning in Empel twee weken geleden, vertrekt de selectie van trainer Osman Erbas met het nodige zelfvertrouwen richting Eersel. Ook is Dennis van Nijnatten na  een langdurige blessure weer beschikbaar.

Door: André van Hooijdonk

Moerse Boys neemt na een aftastende beginfase van de wedstrijd, langzaam het heft in handen, wat na 13 minuten spelen de 0-1 op het scorebord brengt. Via een splijtende pass van Hein komt de bal in de voeten van Cas. Die weet zich met dit presentje wel raad en laat het net achter de kansloze doelman bollen.


Niet veel later opnieuw een goede mogelijkheid voor de Boys. Rik rukt vanaf de eigen helft op, passeert enkele tegenstanders en brengt de bal tot bij Job. Die knalt de bal kiezelhard langs de verkeerde kant van de doelpaal. Het spel golft vervolgens op en neer. Doelman Tom is tot dan nog niet in de problemen geweest.

Op het half uur moet Job met een blessure het veld verlaten. In zijn plaats verschijnt jeugdspeler Juul, die bij zijn eerdere invalbuurt in Empel een prima indruk achterliet, tussen de lijnen.

Met nog een minuut of zeven op de klok, is er weer een goede mogelijkheid voor Moerse Boys om de score te verdubbelen. Bart krult de bal in de 16, waar de mee opgekomen Joris net een schoenlengte te kort komt om de bal de juiste richting op te sturen.

EFC wordt wat gevaarlijker en dan met name vanuit stilstaande spelmomenten. Met enkele lange spelers in de ploeg, wordt voor het nodige luchtgevaar gezorgd binnen het 16 meter gebied.

Wat eigenlijk al een beetje in de lucht hing, gebeurt in de 43e minuut. Een vrije trap van EFC komt bij een al dan niet in buitenspel staande speler terecht, die vervolgens van kortbij Tom kansloos laat. Het is pauze met de 1-1 op het scorebord, hetgeen de verhoudingen goed weergeeft deze middag.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft komt van de oranje witten. Uit een prima voorzet van de opkomende Bart, kopt Ties echter naast.

Na een kwartier spelen is er sprake van een soort van scrimmage voor het EFC doel. De bal caramboleert uiteindelijk via Raad naast het doel over de achterlijn. Na deze laatste actie van Raad wordt hij vervangen door Dennis. Na lang blessureleed aan de knie is hij weer terug en vormt hij direct al een belangrijk aanspeelpunt in de voorhoede van Moerse Boys.

Met nog 20 minuten op de klok, staat Dennis aan de basis van een goede mogelijkheid voor Moerse Boys. Nadat hij Ties heeft aangespeeld, wordt deze net buiten het 16 meter gebied ten koste van een overtreding gestopt. Cas schiet de bal uit de toegekend vrije trap ruim over het EFC doel.

Aan de andere kant moet Tom alert reageren op een inzet van de thuisploeg, dat het laatste kwartier wat meer aandringt. Doelpunten vallen er, ondanks twee goede mogelijkheden voor Moerse Boys via Damian en Dennis niet meer en zo eindigt deze wedstrijd in Eersel op 1-1.

Volgende week zondag komt SV Top uit Oss op bezoek. Tegen deze ploeg hebben de Boys nog wat recht te zetten, na het zwakke optreden in Oss eerder deze competitie. Moerse Boys werd toen met maar liefst 6-1 terug naar Zundert gestuurd.

Beste supporters, kom onze jongens aanstaande zondag aanmoedigen. Dat wordt zeer zeker op prijs gesteld. Tot zondag op Sportpark Akkermolen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Ties Bastiaensen – Bas Naalden – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer (Juul van Eekelen) – Raad Rasho (Dennis van Nijnatten).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp