Moerse Boys komt er niet aan te pas in Malden

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys komt er niet aan te pas in Malden

Met de wetenschap dat concurrent Longa ’30 met 0-1 achter stond tegen RKZVC in een wedstrijd die een dag eerder gestaakt werd (moeten nog 32 minuten gespeeld worden),  was het voor Moerse Boys ideale gelegenheid om verder uit te lopen en een grote stap te zetten richting handhaving. Helaas liep het anders en waren de gastheren van Juliana ’31 scherper en effectiever deze middag. Het werd 4-1.

Door: Bas van den Bogaert

Na een aftastend begin werd toch al snel duidelijk dat Juliana in de duels scherper was. Ondanks dat de Moer vroeg druk wilde zetten, waren onze jongens steeds net een stapje te laat. Juliana voetbalde makkelijk onder de druk uit en kon ook makkelijk haar spitsen bereiken. Zo ook in de 13de minuut: door onvoldoende ingrijpen op het middenveld, kon de bal ingespeeld worden op de nummer 11 van Juliana. De linksbuiten dribbelde vanaf de rand van het zestienmetergebied voorbij drie man, waarna hij de bal in de korte hoek achter Tom wist te schieten.

Moerse Boys moest dus al gelijk in de achtervolging en creëerde op dat moment een aantal goede mogelijkheden. Beste kans was voor Daan, die de bal leek binnen te schieten, maar de doelman redding zag brengen met zijn been. Moerse Boys kreeg te weinig vat op de wedstrijd en had te vaak geen antwoord op de razendsnelle omschakeling van Juliana. De drinkpauze in de 25ste minuut was een welkome, tijd om orde op zaken te stellen.

Helaas was het van korte duur, een paar minuten later is het een kopie van de 1-0 die de 2-0 op het scorebord laat noteren. Wederom is het de linksbuiten die vanaf de buitenkant naar binnen mag dribbelen en de bal achter Tom in de verre hoek mag schieten.

Moerse Boys kreeg vervolgens weer zijn momenten om de aansluitingstreffer te maken. Eerst was het Cas die nu drie man voorbij dribbelde en de bal hoog in het dak van de goal trachtte te schieten, maar wederom was het de keeper van Juliana die met een reflex de bal uit het doel weet te houden. In de 33ste minuut was het dan wel raak. Op de punt van het strafschopgebied mocht Moerse Boys een vrije trap nemen. Daan haalde de trekker over en schoot de bal over de muur in de korte hoek 2-1. Voor de supporters hoop dat het tij nu zal keren.


In de 42ste minuut ging het dan toch weer fout. Vanuit achteruit mocht Juliana zo het middenveld oversteken, waarna de spits alleen voor Tom opdook. Tom bracht redding in eerste instantie, waardoor de bal voor de voeten van Sietse belandde. De verdediger raakte de bal onfortuinlijk, waardoor de spits alsnog een niet te missen kans kreeg en zo de 3-1 kon aantekenen.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Juliana bleef in de counter levensgevaarlijk. Zo ook weer in de 48ste minuut, wanneer niet adequaat verdedigen de 4-1 inleidde en Juliana de wedstrijd in het slot leek te gooien. Juliana leek zelfs een paar minuten later de 5-1 te maken, maar gelukkig voor Moerse Boys werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter vanwege buitenspel.

Met een aantal wissels (Sjoerd voor Lars en Dave voor Hein) probeerde Moerse Boys er nog het beste van te maken. Kansjes waren er nog wel wel, maar het vizier stond deze zondag eenvoudigweg niet op scherp. Juliana geloofde het wel en beperkte zich tot tegenhouden, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit ging. Jesse viel nog in voor Daan, waarna de arbiter een paar minuten later voor het eindsignaal floot.

Moerse Boys was deze zondag simpelweg niet opgewassen tegen Juliana’31, dat met 4-1 zegevierde. Geen paniek: dit soort wedstrijden zitten er altijd wel een keer tussen. Gauw vergeten en op naar donderdag 26 mei, wanneer ons vlaggenschip thuis speelt tegen Orion. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Sjoerd Broos) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Jesse Mouws) – Pim Goossens. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp