Moerse Boys knokt zich in slotfase naast Sarto

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys knokt zich in slotfase naast Sarto

Moerse Boys heeft aan zijn eerste thuiswedstrijd van 2024 één punt overgehouden. Tegen Sarto kwam het twee keer op achterstand, maar even zo vaak repareerden de oranjehemden de opgelopen schade. Na anderhalf uur voetbal stond er zodoende een 2-2-eindstand op het LED-scorebord. Daaraan hield het Klein-Zundertse kamp gemengde gevoelens over.

Kampioensjaar
Met Sarto trof het vlaggenschip een opponent waaraan het warme herinneringen koestert. In het kampioensjaar 2017-2018 in de tweede klasse waren de Tilburgers de grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap. Met een eclatante 6-0-thuisoverwinning ontdeed Moerse Boys zich toen van Sarto, waarna het zich enkele weken later tot kampioen kroonde. Mooie, vervlogen tijden.

Hedendaags liggen de verhoudingen anders. Het gaat bovendien allemaal even wat minder voorspoedig op Akkermolen. Moerse Boys is hekkensluiter in de eerste klasse en moet vrezen voor de tweede achtereenvolgende degradatie, terwijl Sarto na de promotie in 2020 een degelijke middenmoter is. Voor Klein-Zunderts trots is de boodschap in het nieuwe kalenderjaar kraakhelder: punten pakken. De wijze waarop is van ondergeschikt belang. Met dat in het achterhoofd was er na afloop toch wat teleurstelling, want met één puntje schoot het niet veel op.

Mentale weerbaarheid
Anderzijds was er ook wel reden voor tevredenheid, want Moerse Boys toonde mentale weerbaarheid op een zonnig Akkermolen. Daarbij viel de 2-2 van Cas, die een strafschop feilloos tegen de touwen schoot, pas zo’n vijf minuten voor tijd. Daarmee waren de rollen omgedraaid ten opzichte van twee weken eerder bij Erp. Toen waren de druiven zuur, omdat in de slotseconde een zege uit handen werd gegeven. Ditmaal ontsnapte De Moer zelf aan een nederlaag door een late treffer.

De eerste helft was er eentje die niet lang in het algehele geheugen zal blijven hangen. Niet bijzonder veel hoogtepunten voor beide doelen. Wel viel er één treffer te noteren, niet geheel verrassend uit een standaardsituatie. Een hoekschop van de bezoekers werd bij de tweede paal binnen gekopt. Hierna trachtte Moerse Boys de gelijkmaker snel te produceren, maar levensgrote kansen bleven uit. Met een minimale achterstand ging het aan de thee.

Orde op zaken
In het tweede bedrijf – die wat verlaat begon vanwege een blessure bij de scheidsrechter en het wachten op een vervanger – stelde de ploeg van Osman Erbas snel orde op zaken. Een vlotte aanval, over diverse schijven, werd omgezet in een doelpunt. Rik stuurde Cas de diepte in, waarna de teruggetrokken voorzet, na een overstapje van Job, onberispelijk werd afgerond door Ties. Een opsteker die Moerse Boys goed kon gebruiken.

In het vervolg bekroop de toeschouwer steeds meer het gevoel dat het eerstvolgende doelpunt beslissend zou zijn. Beide ploegen slaagden er maar mondjesmaat in om het vijandelijke doel te bestoken. Toch kwam Moerse Boys zo’n twintig minuten na de gelijkmaker weer op achterstand. Een Tilburgse aanvaller zette met een individuele actie twee verdedigers in de wind en rondde vervolgens uiterst koelbloedig af. Een prima spitsengoal.

Cas benut strafschop
Weer dreigde een verliespartij. Met spits Juul – kersvers kampioen met de JO19-1 – voor Raad trachtte Osman een slotoffensief te lanceren, maar die liet enige tijd op zich wachten. Pas toen ook aanvoerder Joris als ultieme alles-of-niets-noodgreep zijn positie in de achterhoede had ingeruild voor de frontlinie, forceerde Moerse Boys de gelijkmaker. Sarto kreeg een hoekschop niet goed weg en na een onoverzichtelijke situatie werd Bart ten val gebracht. De toegekende strafschop werd benut door broertje Cas. In de minuten die resteerde joeg het vlaggenschip nog wel op de overwinning, maar serieuze mogelijkheden op de winnende treffer bleven uit. Na een korte blessuretijd blies de ingevallen arbiter voor het laatst.

Eerlijk verdeelden Moerse Boys en Sarto de buit. Daardoor blijft de Klein-Zundertse hoofdmacht nog ongeslagen in 2024, maar de puntenoogst is met twee gelijkspellen niet bepaald bevredigend. De mentale weerbaarheid die het deze zondag liet zien, zal het in de restant van de competitie hard nodig hebben om een sprong op de ranglijst te realiseren. Te beginnen aanstaande zondag, uit bij Emplina. Tot dan!

Voor het verslag van BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Ties Bastiaensen – Rik Mol – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer – Raad Rasho (Juul van Eekelen). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp