Moerse Boys keert met blikschade en zonder punten terug uit Meerssen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys keert met blikschade en zonder punten terug uit Meerssen

Moerse Boys heeft zondag niet weten te verrassen in Zuid-Limburg. SV Meerssen toonde zich op sportpark Marsana evenals vorig seizoen een maatje te groot voor de Oranjehemden. Toen stokte de teller bij 5-0, ditmaal weergaf het scorebord na anderhalf uur voetbal een 4-1-eindstand. Moerse Boys wacht zodoende nog op zijn eerste zege.

Parkeer de bus
Voortekenen dat het een teleurstellende middag zou worden waren er al op de heenweg, want ook de buschauffeur van de Klein-Zundertse bus had zijn dag niet. Hij reed met zijn bus een Meersense voortuin in. Resultaat: een licht beschadigde bus en een boompje dat de aanrijding niet overleefde. Gekscherend werd gesteld dat de ‘parkeer de bus’-tactiek op voorhand al mislukt was. Even later was de ontvangst door de thuisploeg hartverwarmend, met een overheerlijk stuk Limburgse vlaai voor de geblesseerde spelers in de kantine.


Dat het een lastig karwei zou worden deze zondagmiddag, was al ver voor het eerste fluitsignaal bekend. Enerzijds omdat Meerssen te boek staat als een sterke formatie, anderzijds vanwege het ontbreken van de namen van Cas en Daan op het wedstrijdformulier. Eerstgenoemde ontbrak vanwege een schorsing na zijn rode kaart tegen HVCH, Daan keek toe vanaf de tribune met een achillespeesblessure. Voor Ties werd het daardoor een bijzondere middag: de achttienjarige middenvelder beleefde zijn basisdebuut. Zijn broer Teun nam weer plaats op de reservebank, omdat eerste doelman Tom terug was van vakantie.

Glasheldere intenties
De goalie kon niet voorkomen dat de thuisploeg al binnen een handvol minuten de leiding nam. Vanaf minuut één waren de intenties van Meerssen glashelder. Vol bravoure zocht het de aanval, wat al in de eerste minuten resulteerde in meerdere dreigende momenten. Lang duurde het dan ook niet voordat het openingsdoelpunt viel. In minuut vijf werd de derde Limburgse hoekschop omgezet in een doelpunt.

Lovenswaardig was het dat Moerse Boys vervolgens niet lang nodig had om van die klap te bekomen. Nog binnen het kwartier kwam de jonge ploeg langszij. Ook uit een hoekschop. Eentje uit het boekje. Marvin trapte voor, Rik verlengde bij de eerste paal en bij de tweede paal liep Bart de bal binnen. Een doelpunt uit een hoekschop zoals Moerse Boys ze jaren terug in de tweede en eerste klasse veelvuldig maakte. De Klein-Zundertse vreugde was terecht, maar van korte duur.

Voetnoot
Het doelpunt van Moerse Boys zou in het gehele wedstrijdverhaal slechts een voetnoot blijken. Het krachtsverschil was simpelweg te groot. Meerssen viel aan naar hartenlust en presenteerde zich als een van de topteams in de Vierde Divisie B. Moerse Boys trachtte tegen te houden, maar daarin slaagde het niet. Nog voor het half uur liep Meerssen uit naar een 3-1 voorsprong. De spits trapte raak in de korte hoek, terwijl de linksbuiten profiteerde van balverlies in de defensie.

Ook een warme bak thee in de rust, geen overbodige luxe op deze herfstachtige zondag, bracht geen soelaas. Nooit meer kwam Klein-Zunderts trots in de buurt van een bevredigend resultaat. De bezoekers namen enigszins gas terug na de thee en produceerde nog één treffer. Weer ontstond de dreiging via de ijzersterke linkerzijde van Meerssen. De aanvallende middenvelder volleerde kundig raak. Damian, die recent tegen Halsteren zijn debuut maakte, en Gijs kregen nog minuten, maar aan de stand veranderde niets meer.

Moerse Boys leed zodoende zijn tweede nederlaag op rij. Geen schande, tegen een tegenstander die niet voor niets na vier wedstrijden de tweede plek bezet op de ranglijst. Blik vooruit, vizier op volgende week. Dan een belangrijk potje op eigen veld tegen hekkensluiter RKZVC. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Hein Coremans – Joris Goossens – SIetse Sebregts – Marvin de Beer (Gijs Klep) – Rik Mol – Justin Houtzager – Ties Bastiaensen – Bas Naalden (Damien van Oerle) – Dave Schoenmakers. 

Reactie Jurgen Arnouts tegenover BN De Stem: klik hier!
(Foto bij verslag gemaakt door René Willems)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp