Moerse Boys kan niet stunten tegen oppermachtig RBC

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys kan niet stunten tegen oppermachtig RBC

Moerse Boys heeft zondagmiddag niet voor een stunt weten te zorgen. In Roosendaal was kampioen RBC een paar maatjes te groot voor Klein-Zunderts trots, dat nog wel een grote afstraffing wist te voorkomen. Het werd in het Atik Stadion 3-0 voor de gastheer. Moerse Boys handhaaft zich op plek 11.

Ongenaakbaar RBC
Dat Moerse Boys in Roosendaal niets sprokkelde, daar kijkt niemand in voetbalminnend West-Brabant van op. RBC is ongenaakbaar. Al enkele weken kampioen en nog ongeslagen. Het seizoen rustig uitbollen dus voor de Roosendalers? Nee, allesbehalve. De oud-profclub mikt op een seizoen zonder nederlaag. Daar kwam het zondag weer een stapje dichterbij. Dat Moerse Boys spelmaker Cas – volgend jaar speler van RBC – miste, hielp ook niet mee.

Nooit kon Moerse Boys de stadionclub echt in verwarring brengen. Het was vooral tegenhouden. Gelet op het surplus aan kwaliteit bij de thuisploeg is dat allesbehalve een schande. Het was mede aan goed keeperswerk van Tom te danken dat De Moer behoorlijk lang standhield. Het leek zelfs zonder kleerscheuren de rust te halen, maar toen ging het toch nog faliekant mis. De bal kwam via de borst van Joris bij Tom, die zich verslikte en een van de RBC-aanvallers zag profiteren. Met de 1-0-tussenstand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Beslissing
Na rust hoopte Moerse Boys met de wind in de rug iets meer een vuist te kunnen maken. Het was wellicht tegen beter weten in, want RBC bleef oppermachtig. De tweede treffer – zo’n zeven minuten na rust – voelde dan ook haast meer dan ooit als de beslissing. Hein kon net niet voorkomen dat een kopbal over de doellijn ging. Niet veel later beet Moerse Boys plots toch even van zich af. Raad teisterde de lat, waarna de rebound van Guus onschadelijk werd gemaakt door een RBC’er. Zowaar was de wedstrijd bijna weer spannend.

Toen nog voor het uur de derde Roosendaalse treffer viel, vreesde het Klein-Zundertse kamp even voor een afstraffing. Dat zou ook met het oog op de degradatiestrijd allesbehalve wenselijk zijn, omdat het doelsaldo nog weleens een cruciale rol kan gaan spelen. En dat de doelpuntenhonger van RBC niet snel gestild is, ook niet als kampioen, bleek enkele weken terug al, toen het SV TOP met 7-0 afslachtte. Zover kwam het deze zondag gelukkig niet. Het bleef bij drie treffers.

Rentree Dave
Was er dan echt weinig positief te melden? Jawel hoor. De rentree van Dave bijvoorbeeld, als invaller. De Achtmaalse aanvaller kampte al maanden met een blessure, maar vierde in het Atik Stadion zijn rentree in de hoofdmacht. Ook positief waren de resultaten van de concurrenten, die enkele dagen eerder al in actie kwamen. Zowel VOAB als SV TOP verloor zijn wedstrijd, waardoor de stand onderin ongewijzigd blijft. Moerse Boys handhaaft zich op plek 11, die aan het eind van de rit dus resulteert in nacompetitie. En RBC? Dat heeft zijn selectie voor het volgende seizoen al rond. Daarbij onder meer onze ‘eigen’ Cas, die met de ambitieuze Roosendalers de top van de Vierde Divisie hoopt te bestormen.

Afijn, geen stunt dus in Roosendaal. Niet te lang om treuren en door. Aanstaand weekeinde is ons vlaggenschip vrij, een week later volgt de belangrijke thuiswedstrijd tegen Erp. Alle steun is dan wederom welkom. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Kas Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Guus Kerstens – Bas Naalden – Raad Rasho (Dave Schoenmakers) – Dennis van Nijnatten – Job de Meijer. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp